Solskinsrejser

Guide til Bali

Har du altid drømt om at opleve de kridhvide sandstrande, som man altid ser på diverse Hollywood-baskere? Bare ligge der og kigge udover et fantastisk landskab af små-øer og azur-blåt vand med en drink i din hånd? Dette kan du faktisk godt opleve, da Bali kan tilbyde dig lige netop dette. Som en af de Indonesiske øer, så får du et dejligt klima og forbløffende sceneri på Bali, og du kan tilmed opleve kulturelle besøgsmål på din badeferie. Føler du dig draget imod alt dette, så læs med herunder, hvor vi vil give dig den komplette guide til Bali.

Find din rejse til Bali her

Seværdigheder & Oplevelser

Bali er kendt som den helt store badeø i den asiatiske verden, og dette hænger jo unægtelig sammen med de dejlige strande. Bali har dog også meget mere at byde på, hvis man kigger sig lidt om, da der ligger masser af seværdigheder og oplevelser og venter i øens sceneri. Det kan være svært at finde selv, så vi har fundet et par af de mest interessante til dig her!

– Templerne

Bali er en indonesisk ø, hvor hovedparten af befolkningen er hinduer. Dette betyder, at de har mere end 1000 forskellige templer, der alle er placeret for at hylde deres specifikke religion. Templerne er normalt tilgængelige for alle – også turister – og vi vil helt sikkert anbefale et besøg til et af dem. Der er specielt to templer, der er særligt interessante. Det første, og også det klart største, er Pura Besakih Templet, som også kaldes Modertemplet. Dette tempel er kæmpe stort og imponerende og ligger i 1000 meters højde på bjerget Mount Agung, der også er helligt. Det er derfor helt sikkert en oplevelse, som du ikke må snyde dig selv for.
Det andet tempel, som især os turister finder meget interessant, er havtemplet Tanah Lot. Templet ligger, som navnet antyder, i havet, og der er altså her ikke tale om at gå tur i det! Templet er et af de smukkeste af sin art, og vi anbefaler at opleve templet ved solnedgang, da det så får en helt speciel glød, der vil få mange til at spærre øjnene op.

Find din rejse til Bali her

– Hot Springs ved Lovina & Tirta Empul
En anden oplevelse, som du ikke må gå glip af, er de varme kilder ved Lovina. Selvom klimaet normalt er varmt på Bali, så er det en helt anden og anderledes oplevelse at mærke det svovlholdige og meget varme vand mod sin hud, og det kalder på maksimal afslapning. Kilderne udspringer naturligt inde midt i junglen, og de kan derfor være meget svære at finde på egen hånd. Vi anbefaler helt klart en tur til kilderne, hvor du kan opnå stor grad af velvære!
En anden oplevelse, som et eller andet sted også hænger sammen med velvære, er Tirta Empul, der ligeledes er en kilde. Denne kilde må du dog under ingen omstændigheder bade i, da den er et af de helligste steder på øen. Vandet fra kilden siges at have en helbredende virkning på kroppen, og derfor tager alle balinesere også til kilden én gang årligt. Du kan selv opleve denne kilde, hvilket bringer en nærmest gudsfrygt ind i kroppen og er en stor oplevelse!

Find din rejse til Bali her

Strande

På Bali kan du få det bedste fra to verdener, da det nemlig er muligt at ligge på både klassiske, kridhvidt sand, men ligeledes også på sort, vulkanisk sand. Dette er temmelig unikt, og det er med til at adskille øen fra andre typiske ferieøer. Strandene på Bali er generelt utrolig smukke, hvilket ofte hænger sammen med, at lokale foreninger sørger for at holde strandene rene. Dette, kombineret med kvidhvidt sand og azurblåt vand, gør Balis strande til nogle af de bedste i verden. Vandet er forbløffende betagende, og du kan bade i timevis uden at blive træt af det! Bliver du så endelig træt af det, kan du fange en turistbåd, der kan sejle dig ud og se delfiner, eller du kan komme ud og fiske med de lokale. Der er utallige muligheder for mange timers aktiviteter ved Balis strande.

Mange vælger at rejse til Bali på grund af de smukke strande og de rigelige mængder med sol, man kan nyde nærmest året rundt. Steder, hvor man kan slå håndklædet ud, tage solbrillerne på og nyde en fantastisk azurblå udsigt. Hvis du er fristet og har lyst til at rejse til Bali kan du læse mere om øen hos Unique Travel.

Find din rejse til Bali her

En lang strand med plads til aktivitet

Mange af de smukke strande på Bali ligger på den sydlige del af Bali, tæt på byen Kota Denpasar. På den lille tunge, der smyger sig ud i det Indiske Ocean, finder man et hav af strande, der byder på blødt, hvidt sand og klart, blåt vand. Nogle strande er ejet af hoteller, mens andre kan besøges på egen hånd.

Den første strand, der er tale om, er Mengiat Beach. Mengiat Beach ligger på den østlige side af den lille balinesiske tunge, og her finder man et paradis af en strand. Forestil dig en bred, lang sandstrand og palmer i baggrunden. Her kan man gå direkte ud i havet ned ad en skråning, der ender i det klare vand, som smelter sammen med sandet. Stranden er lang, og man kan gå flere kilometer på stranden og både støde på stille områder, der er perfekte til solbadning, læsning og afslapning, og områder, hvor kitesurferne er i fuld gang, eller hvor man har mulighed for at prøve forskellige vandsportsgrene.

Find din rejse til Bali her

En smuk, ren, isoleret strand

Nusa Dua Beach er endnu en perle på Bali. Stranden er placeret på den nord-østlige side af den balinesiske tunge, og her er man sikret ren afslapning, badning og læsning i ro og mag. På Nusa Dua kan man nemt se for sig at sidde under en parasol med en paraplydrink i hånden med fødderne begravet i sandet. Nusa Dua er en ren og pæn strand, og vandet er utrolig klart langt ud, fordi der er lavt til bunden i den lille bugt, hvor stranden er placeret. Flere steder langs denne strand har man små balinesiske stråhytter og palmer i baggrunden, og det sætter virkelig stemningen og leder op til hygge med familie eller den udkårne.

Solbadning med balinesisk præg?

Vil du gerne solbade og slappe af, omfavnet af ægte balinesisk, hinduistisk stemning? Hvis du tager til Jimbaran Beach kan du opleve at kigge ud over de turkisblå bølger, og så snart du vender blikket bagud ser man fine, balinesiske huse og hytter, der byder på skaldyrsretter eller en forfriskning. Jimbaran strand ligger placeret på den vestlige side af den balinesiske tunge nær Kuta Selatan.

Andre steder langs Jimbaran – eller Djimbaran – finder man isolerede steder med hvidt sand og brede strande, hvor der ikke er andet end det blå vand, så langt øjet rækker – og, vær forberedt, vandet i Danmark er ingenting sammenlignet med det fristende, klare, balinesiske vand, der skvulper langs strandbredden

Find din rejse til Bali her

Vejret

Vejret på Bali afspejles i den grad af øens placering på verdenskortet. Øen ligger kun 8 grader fra ækvator, og der er derfor et relativt stabilt vejr året rundt. Dette betyder, at du året rundt kan opleve temperaturer på mellem 20 og 33 grader, hvor det er varmest i vintermånederne.
Da Bali ligger så tæt på ækvator, så falder der også urimelig meget regn på øen – men dette kan du nemt slippe udenom! Bali oplever nemlig ligesom resten af landene i området en regulær regntid, som ca. varer fra oktober og til starten af april. Et visit til øen skal derfor helt sikkert foretages i sommermånederne, hvor der meget sjældent falder regn, og hvor du kan forvente masser af solskin.

Find din rejse til Bali her

Maden

Maden på Bali er et helt kapitel for sig selv, og du skal være mere end almindeligt kræsen for ikke at kunne blive mæt på øen. Maden bærer meget tydeligt præg af det indonesiske køkken, der er kendetegnet ved masser af krydderier og velsmag, der dog meget sjældent er stærkt, som man f.eks. kender det fra det indiske køkken. Du kan få alle afskygninger af især fisk og skaldyr, og det mest imponerende ved enhver servering på Bali er deres evne til at udsmykke retterne. Det gør maden endnu mere tiltalende og velsmagende, når den serveres på den bedst mulige måde! Det meste mad på Bali er samtidig sundt og nærende, da der sjældent bruges store mængder af fedtstof i tilberedningen. Spis dig derfor blot sund og glad i Balis mad!

Prisleje

Når du skal rejse til Bali, så kan du udover det dejlige klima, glæde dig over de lave priser på øen. I forhold til herhjemme, så er langt de fleste ting billigere, hvilket særligt hænger sammen med gennemsnitslønnen for de lokale (de tjener i gennemsnit 30 kroner om dagen). Du kan slippe med ca. 40 kroner for et måltid med på en restaurant, hvor øl og sodavand ligeledes er rystende billigt. Valutaen på Bali er Indonesiske Rupiah, og denne valuta er så at sige ingenting værd. Dette vil sige, at én dansk krone svarer til ca. 1980 Rupiah, og du kan derfor hurtigt kalde dig millionær på din tur til Bali. Vi anbefaler derfor også, at du ikke går og vifter med pengene, da du hurtigt kan blive bestjålet.

Find din rejse til Bali her