Solskinsrejser

Bliv klædt på til den kolde sne

Også i Alperne skinner solen. Når ikke den skønne, hvide sne vælter ned fra skyerne, så skinner solen fra den klareste alpine himmel, så det er en sand lyst at suse ned ad pisterne og udforske de mange skønne løjper. Der er bare noget helt enestående fantastisk ved at glide afsted gennem den glitrende hvide sne, og nu udsynet til det storladne, smukke alpine landskab, hvor den en bjergtinde afløser den anden i en tilsyneladende uendelig række af hvide toppe.

Men udstyret skal være i orden, ellers risikere man at få en kedelig skiferie. Også den sikkerhedsmæssige side af sagen skal være på plads. Sørg for at få fat i en god Skihjelm, så du ikke risikerer hovedskader, når du kaster dig ud over de stejle skråninger. For bare få år siden var der næsten ingen, der brugte skihjelm, men det er vendt helt om nu, så næsten alle gør det. Og det giver god mening at beskytte sit hoved, når man færdes i højderne på de snedækkede klipper.

Varm inderst inde

Det kan være temmelig koldt i de alpine områder om vinteren. Med godt skiundertøj er du sikret indefra mod at blive kold, når du er ude på pisterne. Som regel får man hurtigt varmen, fordi man bevæger sig så meget, men hvis man holder en lille pause og sidder lidt ned, så kan kulden hurtigt komme snigende. Her er skiundertøj blot et af mange lag, der skal sikre en mod kulden. Og netop undertøjet kan booste den effekt, så kulden får sværere ved at trænge igennem.

Det gælder i det hele taget om at have den rigtige beklædning på til lejligheden, når man vælger tøj til skiferien. En god beklædning kan spare en for mange ærgrelser ude i sneen. Derfor kan det godt betale sig at være grundig, når man køber skitøj. Find det, der passer til dig og dine behov. Sørg for at kvaliteten er i top. Det kan altid betale sig at gå efter kvalitet, når det kommer til outdoor beklædning.

Find det på nettet

Hos Magasinet Ski er der foretaget flere test med forskelligt skitøj. Du kan finde flere artikler, hvor du kan læse en beskrivelse af tøjet, og finde priser samt links til forhandlere. Det er godt at blive informeret om sine valgmuligheder, inden man kaster sig ud i et indkøb af skitøj til den alpine ferie. Nyttig viden er altid godt.

Godt skitøj skal ikke mærkes, det er måske dets vigtigste funktion. Man skal have sin fulde bevægelsesfrihed, samtidigt med at man holder sig varm hele vejen. Det gode skitøj har disse egenskaber. Læs alt det du kan, før du bestemmer dig, og husk: kvalitet betaler sig altid.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.