Solskinsrejser

Egypten

Egypten er i vinterperioden mange danskeres foretrukne rejsedestination. Når først kulden tager til, lokker sol og varme mange turister afsted, og ferie hertil har i mange år stået øverst på solhungrende danskeres ønskeliste.

Find din rejse til Egypten her

I Egypten er der ørkenklima og med en gennemsnitstemperatur i vinterhalvåret på 21-30 grader er det på med solcremen og ud og nyde varmen. Her skinner solen rundt regnet 365 dage om året. En lille hilsen hjem til kolde Danmark er altid hyggelig – i hvert fald for dig.

En rejse til Egypten er oplagt da det på alle måder dækker hele familiens behov.

Egypten er et alsidigt land og der er derfor mulighed for både en aktiv, kulturel og afslappende ferie. Det blå vand og de kridhvide sandstrande, spændende udflugter i ørkenen – måske på kamelryg – mulighederne er uendelige.

Egypten byder på enestående muligheder for dykning og snorkling – masser af kulturhistorie og shopping i eventyrlige basarer med alt hvad hjertet begærer. Derudover er det muligt at få dækket ethvert kulinarisk ønske med et køkken inspireret af hele middelhavsområdet. Og så er der naturligvis pyramiderne. De er jo en oplevelse i sig selv. Luxor og Kongernes dal er så stor en del af vores alles kulturarv og bestemt et besøg værd.

Fordi Egypten er så alsidigt et rejsemål – vender mange danskere tilbage år efter år. Her bliver man aldrig mæt af oplevelser.

Så er du til sol, strand og masser af kultur så er det bare afsted. De mest fantastiske oplevelser venter forude.

Find din rejse til Egypten her

Seværdigheder

Egypten bugner af seværdigheder – og oplevelserne vil ingen ende tage. Ikke mange rejsemål har så mange muligheder hvor kultur, historie og gamle traditioner går hånd i hånd.

Snorkling/dykning

Det Røde hav byder på det mest spektakulære undervandsliv. Er du til snorkling eller dykning giver det krystalklare vand giver dig mulighed for at opleve alt liv helt tæt på. Havet bugner af farverige fisk. Dykkerforholdene i Rødehavet er derfor nogle af verdens bedste – her ses koralrev, hajer og skildpadder på ethvert dyk.

De gamle egypteres grave

De gamle pyramider i Luxor og Kongernes dal er landets største attraktioner. I kongernes dal har man fundet mere end 100 af de gamle faraoers grave. Mange af dem er tilgængelige for publikum, hvor du blandt andet kan opleve de mest fantastiske gamle vægmalerier. Derudover er der yderligere 46 gravkamre i Ramses II´ grav. Disse gravkamre blev først opdaget i 1997. Området overrasker forsat og der graves derfor stadig ivrigt i området.

Udover pyramiderne skal Luxors imponerende templer og obelisker der blev bygget til ære for de gamle faroer opleves.

Find din rejse til Egypten her

Cairo

Et gammelt ordsprog lyder…. “Den der ikke har set Cairo, har ikke set verden”… Mange vælger derfor også at kombinere charterferien med et besøg i landets hovedstad. Navnet Cairo betyder “triumferende” og byen lever bestemt op til sit navn med sine ca. 10 millioner mennesker. Byen er et væld af kontraster. Her støder det moderne storbyliv sammen med Egyptens historie, dette i en smuk og gensidig respekt. Et charmerende kaos af larm, dufte og sanseindtryk nærmest fra to tidsaldre.

Er du i byen skal “det egyptiske museum” besøges. Her finder du verdens største samling af egyptiske oldtidsfund.

Find din rejse til Egypten her

Strande

De hvide sandstrande med det smukkeste krystalklare vand er helt enestående. Om du bader på de børnevenlige strande med familien eller du svømmer længere ud medbringende din snorkel er dyrelivet lige omkring dig. Små fisk som du ellers kun har oplevet i akvariet snor sig ind og ud mellem dine ben og giver glæde hos både store og små.

Vandtemperaturen ligger konstant på de cirka 25 grader, så ingen undskyldninger omend du er til solstolen i vandkanten og en hurtig dukkert eller ønsker at få svømmehud mellem fingrene ved at svømme rundt dagen lang.

Er du ikke så meget til badning, kan en sejltur i en af de mange både med glasbund give dig en stor oplevelse og en rigere indsigt i havets liv.

Vejret

Temperaturen i Egypten ligger konstant over de 20 grader i dagtimerne. Det er ørkenklima du rejser til og varmen og det tørre klima giver en stabil temperatur.

Vinterhalvåret har en gennemsnitstemperatur på de omkring 24 grader mens sommerhalvåret er oppe på de 32 grader.

Nedbør er yderst sjælden – dog variere det ift. hvilken del af landet man rejser til. I det nordlige Egypten kan der i vinterperioden godt falde et par regnbyger. Dog lette byger – og sjældent mere end 100-200 mm på et helt år. Kommer man længere væk fra middelhavskysten er der stort set inden nedbør overhovedet. I landets hovedstad Cairo falder der gennemsnitligt kun omkring 25 mm om året.

Find din rejse til Egypten her

Maden

Egyptisk mad er en blanding af mange køkkener. Et sammensurium af middelhavets køkkener -men de mest indflydelsesrige er nok de libanesiske, græske og tyrkiske køkken som er stærkt repræsenteret. På restauranter er kød som fisk, og kylling det mest udbredte men også en god bøf er muligt – også fra kamel. Tilbehøret er typisk bønner, grøntsager, ris og linser. Maden er enkel – men som oftest lavet på friske råvare godt krydret.

Der findes mange spændende krydderier i Egypten.

Der findes mange spændende krydderier i Egypten.

Prisleje

Den egyptiske valuta er pund. Selvom hoteller og restauranter som oftest tager visa og MasterCard. Så er det en god ide at have lidt egyptiske pund i kontanter. Især i taxa – når prisen aftales, er det godt at have lige penge – men betal først ved ankomst. Også øvrige steder hvor du ønsker at købe småting eller give lidt drikkepenge er kontanter at foretrække.

I forhold til mad tilbyder de fleste charterrejser til Egypten tilbyder all-inclusive. Vil du gerne ud på egen hånd, koster en middagsret på restaurant omkring 100 kr. pr person, En frokost omkring de 70 kr. Vælger du mere lokale restauranter kan du dog forvente en noget billigere pris.

Leje af solstole mv er som regel også inkluderet i rejseprisen, da de fleste hoteller råder over deres egne. Mange stande i Egypten er private, så hotellets egen er som regel det billigste og nemmeste.

I forhold til taxa er det forholdsvis billigt at blive fragtet rundt, der er dog vigtigt af få aftalt prisen på forhånd (husk også at være enige om hvilken valuta i taler om).

Er du på Bazar skal du naturligvis “prutte” om prisen. Egypterne er gode købmænd og de spotter en turist på lang afstand. Priserne får derved hurtigt et hak eller 10 opad, så halv pris af hvad de byder ud med – som minimum, førend skal du absolut ikke være tilfreds.

Find din rejse til Egypten her