Solskinsrejser

Guide til Hurghada

Hurghada er for mange danskere et lidt ubeskrevet blad, hvilket egentlig er lidt synd, da byen er et af de største turistmål i Egypten. Du får en fantastisk kombination af en perfekt location ned til det Røde Hav, hvor du får strande, der sjældent er set bedre, en pulserende by med masser af turister og glade dage, og muligheden for masser af kulturoplevelser i området omkring byen. Der er også mulighed for at tage et par dage til Cairo under opholdet, hvilket ligeledes kan give en masse oplevelser – og så ikke hele ferien går med at dase på stranden, hvilket ellers virker som den bedste løsning! For at du er bedst muligt klædt på til et besøg i Hurghada og Egypten generelt, har vi valgt at lave denne guide, der giver dig de bedste forudsætninger for en god ferie i det varme og solrige område.

Find din rejse til Hurghada her

Seværdigheder & Oplevelser

Mange ser Hurghada og Egypten som et optimalt sted for badeferie og afslapning, hvilket byen da i den grad også kan bruges til, men det er også bare vigtigt at understrege, at Hurghada og Egypten også er stedet for kulturelle og naturrige oplevelser, der kan holde tankevirksomheden i gang på ferien. Da Hurghada er en meget “lille” by, der ikke har så mange år på bagen, så kan det faktisk godt betale sig at tage et par dage til Cairo, hvor du kan få kultur for alle pengene! Der er dog også oplevelser i og omkring Hurghada, som du også bør holde dig åben overfor, og alt dette vil vi forsøge at hjælpe dig til herunder.

Find din rejse til Hurghada her

– Bazaren i El-Dahar
Det, der gør Egypten og resten af det afrikanske kontinent helt specielt, er dens befolkning. Befolkningen er varme og bløde, og de er oftest meget gæstfrie og ydmyge. Alt dette kan du selvfølgelig opleve i Hurghadas bybillede, men hvis du vil opleve noget helt autentisk, nærmest historisk, så skal du besøge bazaren i El-Dahar. Markedet bliver vækket til live hver dag, og du kan opleve den fantastiske østlandske stemning, der ses i mange forskellige Hollywood-baskere. Der er et helt specielt spektakel af handlende folk, og du kan selv gøre et kup af de store.
Markedet er fyldt med boder og ægte egyptisk bazar, hvor du kan købe stort set alt, hvad dit hjerte måtte begære. Dette drejer sig om alt fra tæpper til messing i alle former og størrelser og til store møbler. Der er helt sikkert noget for dig, og når du har fundet en ting, skal der pruttes om prisen. Priserne er på forhånd sat meget højt, da der altid pruttes om prisen, og det forventes, at du ikke accepterer den første pris. Du kan typisk slå omkring 50 % af prisen, hvilket begge parter oftest vil have gjort en rigtig god handel af! Dette er derfor en oplevelse af de helt store, hvor du kan mærke den store kulturelle forskel mellem Danmark og Egypten.

– Dolphin World Hurghada
Har du altid drømt om at opleve alt fra hvalrosser til søløver og til delfiner, så er et besøg til Dolphin World Hurghada bestemt et must. Det er i denne park, at du kan opleve alle de fantastiske havdyr under samme tag, og du kan se dem lave alle de tricks, som de også ville gøre i virkeligheden. Dette betyder selvfølgelig, at delfinerne springer helt rigtigt, og at du får lov at opleve de ting, som vi danskere ellers kun ser på film. Det er en kæmpe oplevelse at se de eksotiske dyr helt tæt på, og du vil helt sikkert blive målløs, når du nærmest står ansigt til ansigt med en kæmpe hvalros!
Et andet aspekt, som gør parken helt fantastisk, er, at du kan få lov til at gøre det, som vi alle drømmer om: At svømme med delfiner. Delfinerne i parken er vant til mennesker, og du kan derfor få lov til at springe i bassinet sammen med dem og opleve dyrene på tætteste hold. Dette er en af de oplevelser, som slet ikke kan beskrives med ord, og vi vil derfor blot sige, at du simpelthen opleve dette på egen krop. Det er den slags skelsættende oplevelser, som du vil kunne se tilbage på hele livet – gå derfor ikke glip af chancen, når du endelig er i Hurghada.

Find din rejse til Hurghada her

– Red Sea Aquarium
Et andet indblik i den biodiversitet, der er i det Røde Hav, kan du få i Red Sea Aquarium. Det er et klassisk akvarium, hvor du kan opleve det rige dyre- og planteliv, som forefindes i det Røde Hav, og som gør området helt specielt – uden at du selv behøver at spænde en iltflaske på og udforske det selv! Du kan gå rundt i ro og mag og lære nye fakta omkring området, der bliver fortalt via afmærkninger, der selvfølgelig er på engelsk. Der er rig mulighed for at lære noget nyt, og du vil blive imponeret over, hvor mange forskellige dyr og planter, der er anderledes end derhjemme. En lille bid af havet midt i byen, som er en stor seværdighed og oplevelse – kan man i virkeligheden forlange mere?

– Cairo
Cairo ligger ca. 450 km fra Hurghada, hvilket derfor betyder, at du højest sandsynlig er nødt til at tage et par overnatninger i byen for at kunne opleve denne. Dette vil vi dog klart anbefale dig at gøre, da byen emmer af historie og afrikansk kultur, der ikke kan findes i andre byer i verden. Du kan møde den afrikanske befolkning helt tæt på i byens gader, men det er helt sikkert seværdighederne udenfor byen, som er de mest interessante.

Find din rejse til Hurghada her

Pyramider og ørken
Det, som vi alle sammen forbinder med Egypten, er pyramiderne og den tilhørende ørken, der har gjort Egypten interessant og speciel siden deres opførsel. Du kan tage på forskellige guidede ture til ørkenen og pyramiderne, hvor lokale vil vise dig de imponerende bygningsværker, der har gjort Egypten berømt. Du kan derudover også se sfinksen og det egyptiske museum, der knytter sig meget tæt til den lange historie, der ligger bag det Egypten, som står i bedste velgående i dag. Du vil helt sikkert blive målløs, når du står foran de kæmpe store trekant-formede bygninger, og alene dette gør et par overnatninger i Cairo det hele værd!

Sejltur på Nilen
Den anden ting, der har været med til at forme den egyptiske historie og landet generelt, er Nilen. Denne livsgivende flod midt i ørkenen har haft så kolossal betydning for området, der ellers kunne have været ubeboet den dag i dag. Derfor anbefaler vi også en sejltur på floden, der helt sikkert vil være interessant for mange mennesker. Du kommer helt tæt på det legendariske vand og ser de områder med afgrøder omkring floden, der sørger for at holde den lokale befolkning i live. Dette kan du med fordel kombinere med historiefortællingen omkring området, der indeholder mange interessante anekdoter, der er spændende og imponerende at få fortalt.

Find din rejse til Hurghada her

Strande

For det første skal det på forhånd siges, at alle strande i Hurghada er private. Der er rigtig mange stykker strand, der er ejet af de hoteller eller restaurationer, der ligger ned til dem, og det er derfor ikke altid sikkert, at stranden “bare” er åben for dig som turist. Det er derfor altid en rigtig god ide at undersøge strandene i området, før du bare vader derned i dine slippers og badetøj! Det er dog langt fra et lukket land at tage på stranden, og langt de fleste steder kan du som turist godt få lov at komme til stranden. Du skal dog så være opmærksom på, at det altid vil koste et større eller mindre gebyr at få adgang til stranden. Dette gebyr betales enten på stranden eller før, du går på stranden, og i nogle tilfælde dækker det også for benyttelse af en strandstol eller et håndklæde. Det kan være en god ide at undersøge, hvad man betaler for, før man giver pengene til strandpasseren i området!
Når alt dette hurlumhej så er overstået, så kan du forvente en strandoplevelse i verdensklasse. Det kan godt være, at du betaler for at komme på stranden, men det vil være helt i orden, når du får lov at opleve stranden. Du får det kridhvide sand, der er helt rent og fint, og det turkisblå vand, som mange mennesker drømmer om at opleve. Mange strande er meget moderne og har restauranter tæt på, hvilket også betyder, at du ikke behøver at forlade stranden i utide. Du kan endda opleve WiFi på nogle strande, hvilket gør stranden tidsløs og mulig at benytte hele dagen lang.
Du kan altså med ro i sindet bestille en badeferie til Hurghada, hvis du vel at mærke er opmærksom på tingene herover – du vil helt sikkert ikke fortryde det, når du oplever strandene og den stemning, der er på disse.

Find din rejse til Hurghada her

Vejret

En ferie til Hurghada er på forhånd en kæmpe succes, når man ser på det hele fra vejr-fronten. Hurghada er beliggende i Egypten, hvor der hersker et subtropisk-ørken klima. Dette leder tankerne hen på den klassiske ide om en knastør ørken med høje temperatur, og det er da også netop dette, som du kan forvente i Hurghada. Temperaturerne varierer i sommerhalvåret mellem 40 og 45 grader, hvilket da må siges at være varmt nok! I vinterhalvåret er temperaturerne noget mere udholdelige med blot 30 – 35 grader. Vi anbefaler derfor helt klart, at man tager væk fra det kolde Danmark og tager til Hurghada i vinterhalvåret, hvor det er til at holde ud at være der!
Ser man på de andre vejrforhold, så er du hele året rundt sikret fantastisk vejr. Det regner i gennemsnit sølle 5,26 mm, hvilket er en af de laveste målinger i verden. Dette betyder, at du selv i december måned kan forvente sol hele dagen lang med 9 solskinstimer om dagen. I sommerhalvåret kommer dette op på hele 13 solskinstimer om dagen! Dette kan hurtigt blive alt for meget for den lyse, danske hud, så vi gentager gerne vores anbefaling: Tag til Hurghada i perioden mellem november og februar.

Find din rejse til Hurghada her

Maden

Hurghada ligger i Egypten, hvilket selvfølgelig også sætter sit præg på den lokale mad, som du kan opleve i byen. Byen er vokset med dens turisme, hvilket helt sikkert har ført til en internationalisering af maden i området. Dette betyder, at du i praksis kan få mad fra hele verden på restauranter i området, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at maden generelt smager godt og er veltilberedt – uanset hvad du vælger at proppe i hovedet! Vi vil dog anbefale dig, når du endelig har taget turen til Egypten, at du så vælger at opleve den fantastiske, lokale mad. Det egyptiske køkken er præget af enkle og velsmagende retter, der fokuserer meget på masser af krydderier, der tilfredsstiller enhver kræsen gane. Derudover gør Hurghadas placering nær kysten selvfølgelig også, at der bruges masser af fisk og skaldyr i de lokale retter, der smager himmelsk. Egypterne bruger typisk grill og bagning i salt til at tilberede deres kød, og dette giver et friskt pust til selv det kedeligste stykke kød. Oplevelsen af maden kan lige toppes helt af, hvis du nyder den med udsigt til havet – det skal du dog have den store pengepung frem for at gøre!

Prisleje

Prislejet i Hurghada, og i Egypten generelt, er forholdsvis lavt, og du får altså utrolig meget for dine penge! Den lokale egyptiske valuta er Egyptiske Pund (LE), som selvfølgelig kan bruges alle steder – men du kan dog også ofte bruge både Dollars og Euro i de flere butikker og restauranter. Restauranter og drikkevarer er typisk ret billige, hvilket selvfølgelig er en stor fordel, og du kan ofte prutte prisen gevaldigt ned i både butikker og boder rundt omkring. Dette skal du ikke være bange for – det er helt normalt!
En anden ting, som du helt sikkert kan spare lidt penge på, er taxature. Oftest har taxaerne taxametre – men som oftest kan du forhandle en fast pris med chaufføren i stedet, hvilket er en god ting at vide. Det kan også være en fordel at søge lidt væk fra turisternes søgelys, hvor du også vil kunne finde lokale, hyggelige steder, der leverer fantastisk atmosfære og billigere priser. Det kan altså, fra et prismæssigt synspunkt, betale sig at tage til Hurghada på din næste ferie – det vil du ikke fortryde.

Find din rejse til Hurghada her