Solskinsrejser

Sharm el-Sheikh

Dykning i Sharm el-Sheikh er helt fantastisk

Sharm el-Sheikh er en by i Egypten. Byen ligger på Sinai-halvøens sydspids. Hvis du besøger Sharm el-Sheikh, vil du blive mødt af en charmerende turistby med en masse seværdigheder og solrigt vejr. Sharm el-Sheikh er meget velbesøgt af turister – og det er ikke uden grund. Turister kan både dase på stranden, slappe af ved poolen, indtage god mad og opleve en masse forskellige og spændende seværdigheder. Byen beskrives af mange som det mest komplette rejsemål i Egypten – simpelthen, fordi der er så mange forskellige muligheder. Noget af det, der er helt særligt ved Sharm el-Sheikh, er desuden det flotte liv, der findes under vandet. Hvis du kan lide at udforske strandene under havets overflade og se på flotte koraller og fisk, er Sharm El-Sheikh bestemt et besøg værd. I denne guide kan du læse meget mere om Sharm el-Sheikh, så du kan blive godt klædt på til at besøge den skønne by.

Find din rejse til Sharm el-Sheikh her

Naturen ved Sharm el-Sheikh

Naturen i byen er noget helt særligt. Sharm el-Sheikh er omgivet af lange sandstrande, der indbyder til gode dage ved stranden med afslapning og solbadning. Under havets overflade gemmer der sig dog et virkelig flot koralrev og mange tropiske fisk. Derfor er strandene ved Sharm el-Sheikh også velbesøgte af dykkere.

Omkring Sharm el-Sheikh finder du en vild ørken med et flot bjerglandskab. Ligeledes finder du nogle små beduin-landsbyer, der bestemt er et besøg værd.

Find din rejse til Sharm el-Sheikh her

Strande i Sharm el-Sheikh

Som nævnt finder du en lang række sandstrande, hvis du besøger Sharm el-Sheikh. De lækre sandstrande brydes dog af klippestrande og skarpe koraller, og derfor anbefaler vi altså også, at du bruger badesko, når du skal i vandet. Hvis du kan lide at dykke, er der en masse for dig at udforske på de egyptiske strande i ved Sharm el-Sheikh. Ud for kysten finder du nemlig et rigtig smukt koralrev og tusindvis af tropiske og farvestrålende fisk. Hvis du har mod på det, kan du også tage med på en sejltur. Således får du mulighed for at udforske det liv, der findes under vandet, på en anderledes måde.

Det meste af året kan du se frem til en havtemperatur på mellem 25 og 30 grader. Således er det altså helt utrolig behageligt at befinde sig i havet for både børn og voksne. Vandet er krystalklart, og det er helt perfekt til en svømmetur efter solbadningen på kysten. Når solen sænker sig, bliver klipperne ved stranden farvet røde, hvilket er et smukt syn.

Der findes flere forskellige strande ved Sharm el-Sheikh. Blandt andet finder du Na’ama Bay, som måske er den mest populære. På denne strand er der fuld af liv og glade dage, men der er stadig plads til dejlig afslapning. Na’ama Bay er byens mest besøgte turistområde. Det er et område, hvor du både kan få den autentiske oplevelse af et område, der emmer af liv fra glade turister.

Find din rejse til Sharm el-Sheikh her

Vejret i Sharm el-Sheikh

Hvis du skal rejse til Sharm el-Sheikh, er du helt sikkert interesseret i at vide, hvordan vejret i byen er. De fleste rejser til Sharm el-Sheikh for at opleve lidt varme og sol, for klimaet i Egypten er generelt meget tørt, varmt og solrigt – og det samme gælder altså for Sharm el-Sheikh. Vejret i byen er generelt rigtig godt året rundt. Om sommeren kan temperaturen blive rigtig høj, mens den falder om vinteren. Det er dog aldrig rigtig koldt her, og derfor rejser mange danskere også til Sharm el-Sheikh i den periode, der karakteriseres som vinteren herhjemme. Den egyptiske sommer strækker sig fra maj til oktober, mens vinteren strækker sig fra november til april. Vinteren er dog ikke, som vi kender den i Danmark; den er nemlig varm, solrig og tør – den er blot en smule koldere end den egyptiske sommer. Der er mange rejseselskaber, der kun sælger rejser til Sharm el-Sheikh i vinteren på grund af den meget høje temperatur om sommeren. Vores bedste anbefaling er at besøge Sharm el-Sheikh i perioden september til november. Her vil temperaturen være høj, men ikke ubehagelig. Vandet vil stadig være varmt, og det vil ikke være koldt om aftenen.

Find din rejse til Sharm el-Sheikh her

Sommer (maj-oktober)

I sommerperioden er det utrolig varmt i Sharm el-Sheikh. Det er ikke usædvanligt med dagstemperaturer på over 40 grader. Aftenerne er køligere, men temperaturen når meget sjældent ned under 20 grader i sommerperioden i Sharm el-Sheikh. Du kan forvente, at solen vil skinne 11-13 timer hver dag i denne periode, og der er altså rig mulighed for at nyde solen på stranden hele dagen. Du skal dog være opmærksom på, at der i denne periode kan opstå rimelig kraftige sandstorme. Når vinden blæser fra Sahara, kan der opstå sandstorme i Sharm el-Sheikh. Disse sandstorme kan virke generende.

Vinter (november-april)

I den egyptiske vinterperiode kan du opleve nogle mere behagelige temperaturer – det er i hvert fald, hvad de fleste danskere vil synes. I denne periode kan du regne med en gennemsnitstemperatur på 26-27 grader om dagen. I januar og februar er det ofte lidt køligere, og der er dagstemperaturen i gennemsnit på omkring 21-22 grader. Du kan forvente 8-10 solskinstimer om dagen, hvis du rejser i vinterperioden. Om vinteren kan det blive lidt køligt om aftenen og om natten. Derfor er det også en rigtig god ide at medbringe en trøje på rejsen til Sharm el-Sheikh, hvis du rejser i denne periode. Du behøver dog ikke pakke regntøjet med i kufferten. Risikoen for regn er nemlig stadig lille, selvom du rejser i vinterperioden. Typisk er der kun omkring en enkelt dag med regn i løbet af en måned i vinterperioden. Du skal derfor ikke være bange for at regnbyger sætter en dæmper for din ferieglæde, når du rejser til Sharm el-Sheikh.

Uanset hvornår du rejser til Sharm el-Sheikh, kan du altså forvente høje temperaturer, tørvejr og solskin. Du er altså så godt som garanteret solferie, hvis du rejser til Sharm el Sheik. Derfor skal du også huske at pakke en god solcreme med en høj solfaktor i kufferten. Måske skal du også pakke en t-shirt, du kan bruge, hvis du skal snorkle.

Hvis du vil se vejrudsigten inden dit besøg, kan du gøre det her.

Rejser til Sharm el-Sheikh

Før i tiden var Sharm el-Sheikh en lille fiskerlandsby, men den har udviklet sig til at være et attraktivt område for turister. Byen har udviklet sig, og den er netop udviklet til at kunne tage imod en masse turister hvert år. Det betyder blandt andet, at du kommer til en stor og velfungerende lufthavn, når du lander i Sharm el-Sheikh. Det betyder også, at du finder rigtig mange forskellige, fine hoteller i Sharm el-Sheikh. Der er hoteller i enhver klasse, og du kan derfor være sikker på at finde et hotel, der passer til dine ønsker og behov.

Hvis du skal rejse til Sharm el-Sheikh, kan du gøre det på flere måder; du kan vælge at booke rejsen gennem et rejseselskab, eller du kan booke rejsen på egen hånd. De fleste, der rejser til Sharm el-Sheikh, booker rejsen gennem et rejseselskab. Når du rejser på denne måde, skal du ikke stå for så meget selv. Rejseselskabet sørger for det praktiske i forhold til fly, hotel og transfer. Hvis du rejser på denne måde, vil du desuden typisk kunne kontakte dit rejseselskab i løbet af rejsen, hvis du har spørgsmål eller lignende. Hvis du booker din rejse uafhængigt af et rejseselskab, vil du typisk kunne skræddersy en billigere rejse. Du skal dog i så fald selv stå for alt det praktiske i forhold til din rejse.

I Sharm el-Sheikh og Egypten generelt er det utrolig populært med all inclusive-rejser. Hvis du vælger en rejse til Sharm el-Sheikh med all inclusive, skal du ikke selv sørge for maden. Maden bliver serveret på hotellet eller resortet i løbet af dagen og aftenen. Det er populært at vælge denne form for rejse i Sharm el-Sheikh, fordi der findes rigtig mange store resorts. På disse resorts bliver det unødvendigt at forlade resortet, og du kan faktisk nyde hele din ferie her uden at mangle en eneste ting.

Find din rejse til Sharm el-Sheikh her

Mad i Sharm el-Sheikh

Når du rejser til Sharm el-Sheikh, kan du regne med at få serveret mad, der er veltilberedt og smager godt. Dette gælder, uanset om du har valgt en all inclusive-ferie, eller om du vil udforske restauranterne i området nærmere.

Sharm el-Sheikh ligger i Egypten, og dette sætter naturligvis sit præg på de lokale restauranter, hvor du kan finde lokalinspireret mad. Det egyptiske køkken er præget af en masse lækre krydderier og enkle retter. Derudover er det i køkkenet tydeligt at se, mærke og smage, at Sharm el-Sheikh er en gammel fiskerlandsby, der er omringet af strand. Du kan nemlig opleve en masse lækre retter med fisk og skaldyr, der er tilberedt til perfektion.

Sharm el-Sheikh er ikke længere en lille fiskerlandsby, og det kan mærkes i byen og på det lokale køkken. Sharm el-Sheikh er blevet ramt af internationaliseringen, og det betyder, at du kan finde mad fra stort set alle verdens køkkener i byen. Det betyder også, at du måske skal lede lidt længere for at finde et ægte, autentisk egyptisk køkken.

Find din rejse til Sharm el-Sheikh her

Prisleje i Sharm el-Sheikh

Når du rejser til Egypten, vil du opleve, at prislejet generelt er lavt. I Egypten får du altså meget valuta for dine penge. Dette gælder især, hvis du er villig til at prutte om prisen. Det er helt almindeligt at prutte om prisen i boderne på strandpromenaden og i de små butikker i byen. Hvis du gør dette, kan du spare penge på dine varer. Du kan også spare penge på dine taxature. Ofte kan du forhandle en fast pris med chaufføren, inden I kører. Hvis du gør dette, slipper du for at få ondt i pengepungen, når taxametret ruller opad, og det er oftest en meget billigere løsning.

Prisen på mad er forholdsvis lav, men prislejet kan faktisk variere en del i Sharm el-Sheikh. På de populære og mere turistede restauranter og caféer er priserne ofte højere. Disse steder ligger typisk ud til vandet eller ved strandpromenaden. Hvis du vil spare penge, kan du i stedet opsøge de mindre, lokale caféer og restauranter. Her kan du typisk opleve en mere intim og autentisk atmosfære – samt noget lokalt, egyptisk mad. Helt generelt skal du være opmærksom på, at du betaler for turismen og havudsigten, når du spiser ude i Sharm el-Sheikh.

Når du skal betale, kan du betale med den lokale egyptiske valuta (LE). Den Egyptiske pund kan naturligvis bruges alle steder. Mange steder kan du dog også sagtens betale med Dollars eller Euro, hvis du har den valuta i pungen. Langt de fleste steder kan du også betale med kreditkort, men det er altid en god ide at have kontanter i pungen for en sikkerheds skyld. Når du betaler, skal du desuden være opmærksom på, at drikkepenge er almindeligt at give i Sharm el-Sheikh. Drikkepengene udgør en stor del af lønnen i Egypten, og derfor forventes det også, at du giver drikkepenge på restauranter og spisesteder. Almindeligvis betaler man 5-10% i drikkepenge. Det er også forventeligt, at du giver drikkepenge til rengøringen på hotellet, til taxachaufføren og til kuffertmanden.

Find din rejse til Sharm el-Sheikh her

Seværdigheder i Sharm el-Sheikh

I Sharm el-Sheikh kan du opleve rigtig mange forskellige ting. Byen er oplagt for dig, uanset om du bare vil dase ved stranden, dykke eller opleve noget spændende kultur. Du kan skræddersy en ferie, der passer til dine ønsker – her er nemlig virkelig noget at lave for enhver smag. Herunder kan du læse om nogle af de ting, der er at lave i og omkring Sharm el-Sheikh. Du kan booke mange udflugter og oplevelser på egen hånd. Hvis du rejser med et rejseselskab, kan du typisk også booke oplevelserne gennem dem og lade dem stå for det praktiske.

Old Market i Sharm el-Sheikh

Man kan sige, at Sharm el-Sheikh er delt op i to: den gamle bydel og Na’ama Bay. Den gamle bydel er også kendt som Old Market, Old Town, Old Sharm og Bazaren. Old Market er placeret i Sharm el-Maya, som er et område i Sharm el-Sheik. I den gamle bydel er det ikke så hektisk og turistet, som der er i det mere turistede Na’ama Bay. I den gamle bydel kan du altså med andre ord opleve det mere autentiske Egypten. Her bor og handler egypterne selv, og det er altså derfor meget mere lokalt i dette område. Her kan du få lov til at smage de autentiske egyptiske retter, og du kan ryge vandpibe med de lokale. På trods af, at området er langt mindre turistet end Na’ama Bay, vil du stadig se mange souvenirbutikker blandt de mere autentiske forretninger.

Vi kan virkelig anbefale, at du bruger en aften eller to på at slentre rundt i den gamle bydel. Her er der rigtig hyggeligt og mere lokalt end i Na’ama Bay. Du kan gå rundt i bydelen på egen hånd, men du kan også tage på guidede ture hertil. Du kommer nemt hertil med taxa fra de store resorts ved Na’ama Bay.

Find din rejse til Sharm el-Sheikh her

Dahab

Dahab ligger ikke i Sharm el-Sheikh. Hvis du vil besøge Dahab, skal du omkring 80 kilometer nordøst for Sharm el-Sheikh. Dog er Dahab et besøg værd – især hvis du vil opleve noget mere autentisk og have en helt særlig dykkeroplevelse.

Dahab er en gammel beduin-fiskerby. Byen er ikke velbesøgt af turister, og derfor er det altså mere autentisk her. Byen er utrolig hyggelig og autentisk, og derfor er den i sig selv et besøg værd. Især er Dahab dog kendt for ”Blue Hole”, som er et 110 meter dybt hul inde ved kysten. Dette er en helt særlig oplevelse for dykkere og fridykkere, og stedet besøges derfor af dykkere fra hele verden. Du behøver ikke at være en god dykker for at få en fantastisk oplevelse med dykning i Dahab. Her er al dykning nemlig stranddyk, hvilket gør det lettere for alle at opleve. Derudover er området kendt for sine gode forhold til windsurfing. I Dahab kan du altså opleve nogle meget sjove aktiviteter både på og under vandet.

Find din rejse til Sharm el-Sheikh her

Dykning i Sharm el-Sheikh

Vi har været inde på det flere gange i denne rejseguide, men vi siger det gerne igen: Det er helt fantastisk at dykke i Sharm el-Sheikh. Det Røde Hav er en af de bedste dykkerdestinationer i verden, og det får du rig mulighed for at opdage, hvis du rejser til Sharm el-Sheikh. Du kan få mange gode oplevelser under havoverfladen, uanset om du er erfaren dykker eller ej. Du kan både opleve vragdyk, strømdyk, vægdyk og meget andet i Sharm el-Sheikh. Byen byder på mere end 30 forskellige dykkersteder, der besøges af dykkere på alle niveauer. Første dykkersted ligger blot 10 minutters sejltur fra kysten, mens du også kan finde spændende dykkersteder hele 60 minutters sejlads fra kysten.

Du kan dykke i nogle timer, eller du kan tage på spændende heldagsture. Hvis det ikke er nok for dig, arrangeres der også liveaboard, hvor du bor på båden i flere dage ad gangen og har 3-4 dyk hver dag. Sharm el-Sheikh er et mekka for dykkere. Du kan eventuelt besøge nogle af de mange dykkercentre, inden du vælger, hvor du skal dykke henne. Du kan også tage på nogle af de guidede ture, som rejseselskaberne udbyder.

Dykning i Sharm el-Sheikh er helt fantastisk

Dykning i Sharm el-Sheikh er helt fantastisk

De sidste ting, der er værd at vide

Du ved nu alt, du skal vide, hvis du vil planlægge en fantastisk rejse til Sharm el-Sheikh. Der er dog nogle helt generelle oplysninger, der er gode at kende til, inden du rejser afsted mod Egypten. Dem kan du læse mere om herunder.

Find din rejse til Sharm el-Sheikh her

Udenrigsministeriets anbefalinger

Sharm el-Sheikh er stadig et område, der er velbesøgt af turister. Efter terrorangrebet i 2005 er der dog flere, der ikke ønsker at rejse mod Egypten. Inden du planlægger din rejse til Sharm el-Sheikh, er det en god ide at tjekke Udenrigsministeriets rejseanbefalinger. Her kan du se, hvor du skal være forsigtig, og hvor du kan rejse frit. Det skal dog nævnes, at turistområderne typisk ikke er mærket af uroligheder eller lignende, hvorfor du typisk ikke vil mærke noget til dette under dit besøg.

Du kan finde Udenrigsministeriets anbefalinger til Sharm el-Sheikh her.

Maveproblemer i Egypten

Måske har du hørt om Faraos forbandelse? Faraos forbandelse er et udtryk, der bruges om de maveproblemer, nogle turister oplever i Egypten. I Sharm el-Sheikh kan du opleve at få maveproblemer, ligesom du kan alle andre steder, hvor køkkenet og bakteriefloraen er anderledes. Du kan undgå maveproblemer ved at sørge for en god hygiejne. Ligeledes kan du sørge for ikke at drikke vand fra hanen – drik altid kun mineralvand. Det kan give maveproblemer, hvis restauranterne bruger lokalt vand til at lave isterninger, eller til at vaske frugt og grønt med. Hvis du har en sart mave, bør du derfor altid sikre dig, at restauranten kun bruger mineralvand. Hvis uheldet er ude, kan du finde et apotek i Sharm el-Sheikh. Her kan du få effektive midler mod maveproblemer.

Påklædning i Sharm el-Sheikh

I Egypten er der ørkenklima. Det betyder, at det altid er varmt om dagen, men at det kan blive køligt om natten og om aftenen. Især i vinterperioden kan det blive køligt om aftenen. Derfor er det en rigtig god ide at medbringe noget varmere tøj til om aftenen, hvis du rejser i denne periode. Om dagen skal du dog ikke regne med, at du får brug for det varmere tøj. Egypterne går med langt tøj, fordi Egypten er et muslimsk land. I Sharm el-Sheikh er det dog helt acceptabelt at gå iklædt kortere tøj. Egypterne ved godt, at os skandinaver ikke kan klare varmen, hvis vi skal iføre os samme tøj som dem. Hvis du rejser uden for turistområdet, anbefaler vi dog, at du iklæder dig noget tøj, der dækker både knæ og skuldre. Især kvinder bør undgå ærmeløse toppe og lårkort.

Find din rejse til Sharm el-Sheikh her