Solskinsrejser

Få en god start på dit studieliv med en passende bolig

Få en god start på dit studieliv med en passende bolig

Det er ikke altid let at finde den perfekte bolig, når man skal starte på studiet. Hvis det skal lykkes er det vigtigt, at du overvejer dine ønsker og behov inden du går ind på rentola.dk og begynder din søgen efter en passende bolig. Nogle ting som kan være gode at overveje er beliggenhed, størrelse og pris. Det er også rigtig smart at tage en beslutning om, hvilken slags bolig du leder efter på forhånd – måske et kollegium eller en lejlighed? Uanset hvad du vælger bør det afspejle de behov og ønsker som passer til dig og dit studieliv.

Hvad er en studiebolig?

En studiebolig er et sted, hvor studerende kan bo, mens de går på universitet eller anden form for videregående uddannelse. Studieboligerne er typisk lejligheder eller værelser, der er indrettet til at give de studerende et godt og sikkert sted at bo. Nogle studieboliger har fællesfaciliteter som køkken, badeværelse og fællesrum, hvor de studerende kan mødes og socialisere med hinanden. Studieboligerne er ofte billigere end almindelige lejeboliger, da de ofte drives af offentlige organisationer eller private virksomheder. Det betyder også, at mange studieboliger har regler om lydniveau og adfærdskodekser for at sikre en god stemning blandt beboerne. Derudover har nogle studieboliger faciliteter som fitnesscentre, swimmingpools og andre aktiviteter for at holde beboerne aktive og engagerede i deres uddannelse.

Hvad søger du i en bolig?

Når du søger efter en studiebolig, er der flere ting du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du undersøge beliggenheden af boligen, da dette har stor betydning for ens hverdag. Måske er det aller vigtigste for dig, at finde en bolig som ligger tæt på dit uddannelsessted, så du ikke bruger alt for meget tid på transport. Eller måske er selve boligen vigtigere, og derved har et rigtig godt køkken, bad og toilet. Hvis du ønsker muligheden for at arbejde hjemme fra din studiebolig, så skal du også tage højde for det i indretningen. Endelig skal du også undersøge prisen på lejen, da dette ofte kan variere meget fra sted til sted. Derfor er det ekstremt vigtigt at finde en bolig, som passer ind i netop dit budget, så du ikke ender med at betale mere end nødvendigt.

Læg et budget

Som studerende er det ikke altid nemt at få råd til en bolig, men det er ikke umuligt. Det første skridt er at få styr på budgettet, så du har et overblik over hvor meget du kan bruge på din bolig. Start med at se på dine indkomster og udgifter, og se hvor meget du har til overs hver måned. Dette beløb kan så bruges som basis for dit budget. Næste skridt er at se på de forskellige typer af boliger der er tilgængelige, og hvad de koster. Her skal du huske at tage alle udgifterne i betragtning – herunder husleje, depositum, el-regninger med mere. Når du er fundet frem til den bolig, som passer til dig, så skal du have styr på, hvor meget af dit budget, der går til husleje og andre udgifter. Dette vil give dig et godt overblik over, hvor stort et beløb du kan bruge på mad, fornøjelser, transport og ikke mindst opsparing, samt om det er realistisk for dig at bo i den valgte bolig. Endelig skal du huske at holde øje med dit budget regelmæssigt – sørg for at have overblik over alle dine udgifter og indkomster, så du, til hver en tid, ved hvordan din økonomi ser ud.

Køb genbrug og spar penge

Som studerende er det ikke altid nemt at få økonomien til at hænge sammen, og derfor kunne et godt råd være at gå på rov efter interiør og andet til boligen i genbrugsbutikker. Man kan sagtens indrette kun med genbrugsfund, hvis man bruger lidt ekstra tis på at lede. Dette giver luft i økonomien, da du på denne måde kan finde mange ting til en billigere pris. Derudover er det også et miljøvenligt valg, da du genbruger noget som allerede har været brugt før. Det betyder heller ikke, at du behøver at gå på kompromis med den stil, som du gerne vil have – tværtimod kan du selv give møblerne dit eget præg. Genbrugsbutikkerne bugner af unikke møbler og andet interiør, som du ikke finder andre steder. Det kan være alt fra gamle træmøbler til vintage lamper eller sjove pyntegenstande.

Overvej at bo i kollegie

At bo i kollegie som studerende kan være en god måde at få nye venner og opleve et andet miljø, end det man er vant til. Det er ofte billigere end at leje en lejlighed, og man har typisk adgang til fællesfaciliteter som køkken, badeværelse og tv-stue. Derudover er der ofte mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter, såsom foredrag, filmaftener og sociale arrangementer. Det kan være en god måde at udvide ens netværk på, da man bor sammen med andre studerende fra forskellige dele af landet eller verden. Man har desuden mulighed for at lave mad sammen med de andre beboere, hvilket giver en god mulighed for at lære hinanden bedre at kende.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.