Solskinsrejser

Ferietid? Her er 5 ting, du ikke må glemme på rejsen

5 ting, du ikke må glemme på rejsen

Vi kender det alle sammen. Man er på vej til lufthavnen, men kan ikke slippe tanken om, at der er et eller andet, man har glemt. Hvad kan det dog være? Bare det ikke er noget vigtigt!

Det er her, vi finder kimen til vores frygt. Der findes nemlig ting, som vi bare ikke må glemme, eller som kan ende med at koste væsentligt mere at anskaffe på rejsen, end hvis vi havde husket det hjemmefra.

Vi har samlet en lille liste med de fem absolut vigtigste ting, som du ikke må glemme, når du tager på ferie:

1.     Billetter og papirer

Billetterne er altid vigtige at huske, men heldigvis er vi blevet mindre afhængige af dem takket være den teknologiske udvikling, der giver os mulighed for at have vores flybilletter på telefonen. Der er dog altid den risiko, at din telefon går i stykker eller løber tør for strøm, så fysiske billetter er altid godt – for en sikkerheds skyld. Desuden er dit pas naturligvis også uundværligt, så tænk gerne pas og billetter som én enhed, så du automatisk husker det ene, når du tænker på det andet.

2.     Din telefon – internet og roaming

Telefonen er ikke bare vores adgang til internettet og de sociale medier, men som nævnt ovenfor kan den være vores flybillet, hotelreservation, GPS-guide og meget mere. Den kan desuden give dig direkte adgang til redningstjenester, hvis uheldet skulle være ude.

Telefonen er noget, vi ikke kan undvære på ferien. Befinder du dig et sted med mange turister, er der ofte en øget risiko for at støde på ubehagelige og langfingrede typer. Det vil være forfærdeligt at få stjålet sin telefon, derfor kan du overveje at købe en billig og brugt telefon der ikke indeholder alle dine personlige data. Den kan du så tage med når du skal til stranden og andre steder hvor chancen for tyveri er stor.

3.     Vacciner

Om det er nødvendigt med vacciner, afhænger af, hvor du skal hen på ferie. Skal du blot et smut til Norge og stå på ski, er det nok mindre relevant, end hvis du skal backpacke gennem det sydøstlige Asien. Undersøg altid om det anbefales at blive vaccineret, inden du tager på ferie. Følgerne af en manglende vaccination kan være meget alvorlige, så gør dig selv den tjeneste at tjekke op på det i god tid.

4.     Medicin

Hvis du lider af enten en kronisk lidelse eller midlertidigt er nødt til at tage medicin, er det naturligvis utrolig vigtigt, at du husker at få det med på ferien. Sørg samtidig for at sætte dig grundigt ind i reglerne for, hvad du må medbringe til din rejsedestination. Hvis du vil have flere gode råd til, hvad du skal være opmærksom på omkring din medicin, når du skal på ferie, kan du læse mere hos apotekeren.dk.

5.     Forsikring

Det kan simpelthen ikke understreges nok: Husk forsikringen inden du tager på ferie. Du har muligvis ikke haft brug for din forsikring indtil nu – og forhåbentligt får du det heller ikke, men det er altså bedre at betale unødigt for en forsikring, end at risikere at have brug for den og så ikke have den. Den rigtige rejseforsikring kan hjælpe dig og betyde, at du er 100 procent dækket i alle situationer. Husk derfor at tjekke din rejseforsikring inden din næste ferie.

5 ting, du ikke må glemme på rejsen

5 ting, du ikke må glemme på rejsen

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.