Solskinsrejser

Flightcases og Airshells

Rejser du ofte, så skal du selvfølgelig vide, hvordan du transporterer dine værdigenstande på den mest hensigtsmæssige måde. Du vil i en almindelig kuffert kunne finde plads til det meste, da den sagtens kan rumme både tøj, sko, badetøj, medicin og meget mere.

På flyrejser har du som regel dine ting i en kuffert. Men har du store ting eller ting der skal beskyttes, så har du behov for en løsning til specialbagage.

På flyrejser har du som regel dine ting i en kuffert. Men har du store ting eller ting der skal beskyttes, så har du behov for en løsning til specialbagage.

Dette blogindlæg vil handle om beskyttelse af specialbagage under flyrejser, så du kan med fordel læse med, hvis det er et emne, som fanger din interesse. Der er efterhånden rigtig mange danskere, som rejser med specialbagage, da det kan være en decideret nødvendighed i forskellige situationer.

Flightcases og Airshells hører til blandt de mest almindelige løsninger inden for beskyttelse af specialbagage, så du kan gøre klogt i at vælge en af disse løsninger.

Airshells

De såkaldte Airshells giver dig ekstra tryghed på rejsen, da din specialbagage er i sikkerhed. Der findes en håndfuld forskellige Airshells, som gør det muligt at transportere følgende på rejsen:

 • Klapvogn
 • Barnevogn
 • Autostol
 • Cykel
 • Kørestol
 • Golfkøller

Hvad enten du vil have klapvogn, barnevogn, autostol, cykelstol, kørestol eller golfkøller med på rejsen, kan du med fordel købe et af de mange beskyttelsesprodukter til formålet. De eftertragtede Airshells bliver hovedsageligt brugt til at transportere barnevogne og klapvogne, men det er som bekendt også muligt at transportere meget andet.

Det er både nemt og billigt at leje en eller flere Airshells, da bestillingsprocessen er meget simpel. Sætter du pris på tryghed på rejsen, så vil du blive glad for at leje en Airshell. Processen er som følger:

 1. Bestil din Airshell på nettet
 2. Afhent din Airshell og indlever den sammen med din øvrige bagage
 3. Aflever din Airshell, når du er hjemme igen

Du kan leje en Airshell på nettet, hvor du skal betale en ugentlig lejepris. Ønsker du at spare penge, så skal du indtaste en rabatkode i bestillingsfasen.

Spar 10 % på Airshells her – Indtast følgende rabatkode: ”DEJLIGFERIE”

Airshells har eksisteret siden 2005 og har i dag hovedkontor i København, hvor der arbejdes hårdt på at opfinde nye produkter og optimere de nuværende produkter.
De populære løsninger er indtil videre blevet brugt af mere end 150.000 rejsende, og det tal bliver selvfølgelig kun højere og højere for hver uge. Airshells er i dag verdens største udlejer af beskyttelsestasker til flytransport.

Airshells kan efterhånden findes i rigtig mange lufthavne i hele verden. Du finder først og fremmest beskyttelsestaskerne i de største danske lufthavne, hvor Aalborg, Karup, Aarhus, Billund og København er repræsenteret. De praktiske beskyttelsestasker har dog også fundet vej til mange udenlandske lufthavne. Du finder den komplette liste over lufthavne på forhandlerens hjemmeside.

Besøg Airshells her

Flightcases

Flightcases bliver også medbragt på mange ferier, men hvad er der i realiteten specielt ved denne løsning, og er det overhovedet en relevant løsning for dig? Det er noget af det, du bør søge svar på, hvis du ønsker at rejse med specialbagage.

Du kan opbevare og transportere følgende ting i en flightcase:

 • DJ udstyr (pult, controller, mixer, afspiller m.v.)
 • Pladespiller
 • CD’er
 • Ledninger og tilbehør

Flightcases gør det muligt at transportere diverse musikinstrumenter – heriblandt DJ udstyr – på en nem og sikker måde. Skal du til udlandet og optræde, eller vil du bare gerne have dine musikinstrumenter med på rejsen, så vil du kunne få gavn af en flightcase.

Flightcases findes i mange forskellige størrelser og former, hvorfor det er nemmere sagt end gjort at skulle vælge den helt rigtige løsning. Du kan dog glæde dig over, at der er mange forhandlere af flightcases. Nedenfor får du en kort introduktion til nogle af de mest fremtrædende forhandlere:

Vi kan anbefale ovenstående webshops, når du skal på udkig efter flightcases på det danske marked. Der er tale om tre danske forhandlere, som foruden mange andre produkter kan tilbyde flightcases til faste lave priser.

Flightcases er henvendt til både amatører og professionelle, så du kan rejse med flightcases, uanset om du dyrker din musikalske hobby på et professionelt niveau eller ej.

Flightcases er ofte isolerede robuste kasser til følsomt musikudstyr.

Flightcases er ofte isolerede robuste kasser til følsomt musikudstyr.

Det skal du vide om at rejse med specialbagage

Det er mere normalt end nogensinde før at rejse med specialbagage, men der er alligevel nogle få ting, som du skal være opmærksom på. Dette afsnit skal handle om, hvad der er værd at vide om at rejse med specialbagage, så læs med nedenfor:

Tilkøb specialbagage ved booking – Ønsker du at rejse med specialbagage, så skal du huske at angive det i forbindelse med booking af flybilletter. Du kan som regel rejse gratis med både indchecket bagage og håndbagage, mens du skal betale penge for at rejse med specialbagage. Langt størstedelen af alle flyselskaber opkræver et ekstra gebyr for specialbagage, så du kan med fordel undersøge, hvor højt dette gebyr er.

Dog er det så almindeligt at rejse med barnevogne, at dette ofte er gratis, uanset om du selv pakker den ind i plastik eller benytter en Airshell. Rejser du med helt små børn, så har du ofte ikke indchecket bagage med i billetprisen, men som regel kan du få barnevognen med gratis alligevel. Rejser du med lidt større børn, så vil de ofte have fragt af én kuffert med i billetprisen. Her vil barnevognen som regel gå i stedet for kufferten. Så hvis du har barnevogn med til dit barn, så kan du ikke have en kuffert med gratis for dette barn, men skal i stedet have barnets tøj og ting i din egen kuffert.

Bemærk at ovenstående udelukkende er vejledende, da de helt specifikke regler for fragt af barnevogne er forskellige fra selskab til selskab.

Forsvarlig indpakning af specialbagage – Rejser du med specialbagage, så er du ansvarlig for, at bagagen er indpakket forsvarligt. Det er særligt vigtigt at sikre, at skarpe genstande er forsvarligt pakket ind, så disse genstande ikke forårsager skade på kontrol- og håndteringspersonalet.

Vær opmærksom på grænser for mål og vægt – Selvom det er muligt at medbringe både klapvogne, barnevogne, musikinstrumenter og cykler på ferien, så skal du alligevel tage højde for, at der kan være grænser for mål og vægt. Disse grænser skal du altid indordne dig efter, så din specialbagage ikke bliver afvist i forbindelse med check-in.

Er du i tvivl om, hvorvidt din bagage kategoriseres som specialbagage eller ej, så bør du kontakte rejseselskabet og / eller flyselskabet.