Solskinsrejser

Guide til Kos

Kos er en del af de De Dodekanesiske Øer. Pga. det gode vejr er det et ufatteligt populært sted at tage hen for turister fra hele Europa.

Find din rejse til Kos her

Gamle ruiner på Kos

Gamle ruiner på Kos

Hvordan er priserne på Kos?

Priserne er ret fornuftige på Kos, men du kan selvfølgelig finde hoteller i alle prislejer. Maden koster ikke så meget, og det er muligt for hele familien at gå ud at spise og ikke betale i nærheden af, hvad man skal betale herhjemme.

Det er endda også muligt at spare en del penge på maden, hvis I hellere vil bruge dem på oplevelser. For overalt på Kos kan du få en Gyros for ca. 2,5 euro. De er store nok til, at du kan blive mæt af at spise en af dem. Gyros er en slags durumrulle med lækkert oksekød, div. salat og dressing. I virkeligheden er det den græske måde at tilbedere oksekødet på der hedder gyros, men i daglig tale er det hele retten inkl. brød og salat mv. der omtales som Gyros.

Find din rejse til Kos her

Strande på Kos

Du finder strande nær alle de store hoteller, så det er ikke sådan, at du skal være bekymret for ikke at være i nærheden af en strand.

Hvis du vil opleve en mindre turistet strand, kan I besøge Lakkos, som har nogle flotte klitter og en smuk strand. Vi kan også anbefale Agios Fokas med sit karakteristiske mørke sand.

Nogle af vores yndlingsområder er alle strandene omkring Kefalos bugten. Det er et smukt sted, og her finder du en masse hoteller langs hele kysten.

Find din rejse til Kos her

Hvad kan du lave?

Øen er kendt for de mange yachter, som ligger til kaj her. Det er muligt at tage på en række ture, hvor du får lov at sejle på en yacht. Ellers kan det også anbefales, at du går rundt ved den gamle havn i Kos, da der her er en masse skibe fra hele verden. Herunder en række store kæmpe yachter.

Som ved de fleste andre græske øer, er det også muligt at lære at surfe. Du kan leje et surfbræt ved de fleste strande, så hvis du allerede ved, hvordan du surfer, kan du altid kaste dig ud i det. Ellers er det også muligt at købe et træningsforløb på de fleste hoteller.

Find din rejse til Kos her

Historiske ting du bør se på Kos

Ligesom de andre Dodekanesiske Øer har Kos ufattelig meget historie. Her kan anbefales at se Asclepeion, ruiner fra det gamle gymnasium, Odeon og Nerantzia slottet.

Generelt finder du en række ting, som du kan se, når du besøger Kos. Ofte er det lettest at gå ind på et turistkontor eller spørge på dit hotel, hvad de anbefaler. Men vi vil især anbefale, at du ser Asclepeion, da der er en helt fantastisk udsigt herfra.

Find din rejse til Kos her

Læs yderligere

Læs også vores overordnede artikel om Grækenland, vores artikel om hovedstaden Athen, samt vores mange gode guides til de andre græske øer. Find links herunder: