Solskinsrejser

Guide til Mykonos

Mykonos er det, som mange vil kalde for en rigtig festø. Det gør, at den ikke er det oplagte sted at tage hen, hvis du har børn, da der altid er gang i den her.

Det gør også øen en del dyrere end de andre græske byer. Her finder du masser af natklubber, og hvis du godt kan lide at få engelsk morgenmad, så er det her det helt rigtige sted for dig.

Det er en populær destination blandt homoseksuelle, men der er selvfølgelig åben for alle.

Find din rejse til Mykonos her

I byen Mykonos finder du de ikoniske vindmøller

I byen Mykonos finder du de ikoniske vindmøller

Populære strande

Hvis du gerne vil undgå så meget vind, så skal du vælge en af strandene på den sydlige del af øen. Her finder du strande som Psarou, som er utrolig populær blandt grækere. Hvis du hellere vil have en mere turistet strand med flere restauranter rundt om, kan du vælge Platys Gialos.

Hvis du er til fest og farver, skal du vælge stranden Kalamopodi, da der her bliver holdt fest her hver eneste dag.

På østkysten kan du tjekke strandene Kalo Livadi, Kalafati og Lia ud. På vestkysten finder du Agios Stefanos, Tourlos, Megali Ammos osv. Agios Stefanos er en meget travl strand, hvor der er masser af mennesker, så hvis du ikke er så vild med det, skal du vælge en anden strand.

På den nordlige kyst finder du bl.a. strandene Fokos, Ftelia og Panormos.

Find din rejse til Mykonos her

Seværdigheder på Mykonos

Selvom det især er nattelivet, der tiltrækker mange, så er der stadigvæk flotte seværdigheder på Mykonos.

I byen Mykonos finder du de ikoniske vindmøller, som blev bygget helt tilbage i 16. århundrede.

Alefkandra minder lidt om et lille Venedig, da husene her er bygget helt ud til vandet.

Alefkandra minder lidt om et lille Venedig

Alefkandra minder lidt om et lille Venedig

Nattelivet i Mykonos

Vi kan ikke skrive om Mykonos uden at skrive om nattelivet. Der er en række barer over hele øen, men det er især i byen Mykonos, at du skal tage til, hvis du gerne vil feste, og alle de andre steder, hvis du gerne vil undgå det.

Udover de mange barer er der tre store natklubber. Cavo Paradiso og Paradise Club Mykonos ligger begge ved Paradise Beach (Kalamopodi). Natklubben Space spiller primært house musik og ligger i byen Mykonos.

Hvis du gerne vil have gang i den, skal du blot finde et hotel i byen Mykonos, og så opdager du hurtigt, hvor der er mest gang i den. Det er populært at tage på pub crawl, da der er så mange barer, og du kan endda købe en tur til det.

Der er desuden en række barer og natklubber for homoseksuelle.

Find din rejse til Mykonos her

Hvad kan du ellers lave?

Om du kan lide at gå på natklubber eller ej, så er det rart at lave andre ting også. Du bør opleve Delos, som er en lille ø, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Der er en række flotte ruiner på øen og stedet var et religiøst centrum i oldtiden.

Herudover er det let at tage på dagsture til øerne Tinos, Syros, Paros and Naxos. Så der er masser at lave, hvis du tager til Mykonos.

Find din rejse til Mykonos her

Læs yderligere

Læs også vores overordnede artikel om Grækenland, vores artikel om hovedstaden Athen, samt vores mange gode guides til de andre græske øer. Find links herunder: