Solskinsrejser

Guide til Rhodos

Rhodos er den største ø af De Dodekanesiske Øer, som består af en række øer i det Græske Øhav. Det er et af de populæreste rejsemål til Grækenland, da du både kan slikke sol på stranden og opleve masser af historie i de historiske byer og mange ruiner.

Dette gør også Rhodos til en meget populær ø for turister fra hele Europa. Priserne på Rhodos er stadigvæk langt billigere, end hvad du finder mange andre steder i Europa.

Find din rejse til Rhodos her

Strande

Blandt nogle af de mest populære byer at besøge, hvis du gerne vil have en flot strand, kan der nævnes Afandou, Faliraki, Charaki og Ialysos.

Afandou har en meget lang strand, og det er en af de store byer på øen. Stranden Faliraki er mest en strand, hvor du tager til for at feste, så den er ikke så børnevenlig. Til gengæld er der ikke særlig meget vind på denne del af øen, og det gør den til en attraktiv strand.

Charaki er en mindre by, som i dag mest består af hoteller, natklubber og en strand. Ialysos stranden har det flotteste blå vand, og hvert år bliver der holdt utallige surfing konkurrencer.

Hvis I vil opleve en strand med færre turister, kan I tage en udflugt til strandene mellem Prasonisi og Gennadi, da der sjældent er særlig mange turister.

Men du kan stort set være på hele øen, da der er flotte strande nær alle hoteller.

Find din rejse til Rhodos her

Afandou stranden

Afandou stranden

Maden

Byen Rhodos er øens hovedstad og det er også den største by. Her finder du en række gode restauranter, og det kan især anbefales at spise på diverse fiskerestauranter, da de altid har helt friske fisk.

Generelt set er der fantastisk mad på Rhodos som i resten af Grækenland. Det er alt det mad, som du kender fra Grækenland som mousaka, Gyros, Souvlaki osv.

Find din rejse til Rhodos her

Hvad skal du se?

Der er ufattelig mange seværdigheder på Rhodos, da det er meget mere end en badeø. I byen Rhodos bør du se den gamle bydel, som er den mest populære turistattraktion. I samme by finder du også en Akropolis. Her kan du se ruinerne af et gammelt tempel og et teater.

Generelt er der rigtig mange ting at se i byen Rhodos, da den har en rig historie, som går helt tilbage til det gamle Grækenland. Af nyere ting kan nævnes Kastello, som er fra det 7. århundrede. Men selve paladset, som du finder her, blev først bygget i det 14. århundrede.

Af andre ting kan nævnes, at det er værd at opleve slottet, som ligger lidt udenfor den mindre by Monolithos, og ruiner af slottet, som ligger ved byen Kritinia.

Find din rejse til Rhodos her

Kastello slottet

Kastello slottet

Oplevelser for hele familien

Pga. de mange turister er der også en række oplevelser, som er sjove for hele familien. Der er både mulighed for at snorkle og for de voksne, er der mulighed for at dykke. Det er også muligt at klatre op på bjerget Attavyros, som med sine 1215 meter er det højeste punkt på Rhodos.

Syd for byen Rhodos ligger der et stort vandland, og det er den perfekte destination, hvis du har mindre børn.

Find din rejse til Rhodos her

Læs yderligere

Læs også vores overordnede artikel om Grækenland, vores artikel om hovedstaden Athen, samt vores mange gode guides til de andre græske øer. Find links herunder: