Solskinsrejser

Guide til Samos

Øen Samos ligger tæt på den tyrkiske kyst. Hovedstaden hedder i dag Samos, men blandt lokale kaldes den for Vathi. Det betyder, at hvis du spørger om vej på øen, så skal du spørge, hvordan du kommer til Vathi.

Find din rejse til Samos her

Samos havn

Samos havn

Vi anbefaler disse strande

Der er en række strande, som er værd at besøge. Bl.a. kan nævnes Gagkou, som er en smuk lille strand, som kun er 200 meter lang. Agia Paraskevi ligger ni km fra Samos, som har små træer, som du kan bruge til at finde skygge. Megalo Seitani er en af øens smukkeste strande med masser af sand og dybt vand.

Generelt finder du flotte strande ved alle hotellerne.

Find din rejse til Samos her

Det bør du se

Ligesom alle de andre græske øer er der masser af historie på Samos. Øen er kendt for ret avanceret ingeniørarbejde, hvilket er fascinerende, når man tænker på, hvor lang tid siden det er, at de forskellige monumenter er bygget.

Blandt disse ting kan nævnes molen i Samos, tunnelen i Eupalinos og templet i Hera. Kendetegnet ved alle disse tre steder er, at de alle sammen har noget solidt ingeniørarbejde bag sig. Molen er den første avanceret havn i Middelhavet. Tunnellen blev både brugt som akvædukt og samtidig kunne den bruges som flugtvej, hvis byen blev erobret.

Herudover vil vi anbefale, at I ser de gamle miner, som blev brugt til at bygge alle de gamle bygninger og templet i Hera. Der er også en række gamle klostre, som er værd at se. Du kan altid spørge på dit lokale hotel, hvad der er værd at se i området.

Find din rejse til Samos her

Disse ture kan du tage på

Det er især oplagt at tage på en dagstur eller tage flere dage til Tyrkiet, da det ligger så tæt på. Der sejler flere færger om dagen til Kusadasi i Tyrkiet.

Potami vandfaldene er en tur, som tager ca. 30-45 min. Det sværeste er at finde frem til dem, men hvis du spørger de lokale i området, burde de kunne hjælpe dig.

Vi vil også anbefale, at du låner en cykel, eller bestiller en hiking tur, da det er ufatteligt smukt at gå rundt på øen.

Find din rejse til Samos her

Oplev disse festivaler

Hvis det passer ind med din ferie, så bør du overveje at tage med på disse festivaler. Saviour’s Transfiguration eller på dansk Frelserens forvandling, hvor de fejrer, at de vandt et stort søslag. Derfor bliver det hvert år den 5. august holdt et stort arrangement, hvor de gengiver slaget.

Mellem den 10.-20. august bliver der holdt en vinfestival i Samos, hvor der sker en masse spændende ting. Hvis du er der i denne periode, kan du se på dit lokale hotel, hvad du kan tage med til af arrangementer. I Pythagorion kan du fra den 19. til 21. august tage med til en kunstnerfestival.

Find din rejse til Samos her

Læs yderligere

Læs også vores overordnede artikel om Grækenland, vores artikel om hovedstaden Athen, samt vores mange gode guides til de andre græske øer. Find links herunder: