Solskinsrejser

Guide til Santorini

Santorini er kendt for de kridhvide huse med blå døre. Når nogen har været på Santorini, så er det altid det postkort, som de sender hjem til dig.

Hvis du har fået et af disse postkort, så vil du helt sikkert også gerne derned og se det for dig selv.

Find din rejse til Santorini her

Santorini

Santorini

Priserne på Santorini

Det er ret dyrt at bo på Santorini, da der er begrænset med plads. Derfor nøjes de fleste med at tage på udflugt hertil, da du kan tage en færge fra Kreta til Santorini. Der sejler en Katamaran i sommerperioden fra Kreta, som gør, at turen kun tager ca. to timer.

Men hvis du benytter denne mulighed kommer du ikke til at opleve hele Santorini, men du skal være forberedt på, at der kan være dyrere at bo her end på de andre græske øer.

Find din rejse til Santorini her

Oplev flotte solnedgange

Santorini har nogle af verdens flotteste solnedgange, og det er da helt sikkert også en af grundene til, at der er så mange flotte postkort herfra.

Vi kan anbefale, at du oplever en solnedgang fra fyrtårnet i Akrotiri, bakketoppen bag Oia og klipperne ved Oia. Det skal siges, at der er mange turister ved klipperne ved Oia, så hvis du vil opleve en solnedgang med mere fred, så bør du overveje bakketoppen ved Oia.

Du finder den ved at køre mod bakken, som du kan se fra Oia, og så skal du ind på en grusvej.

Find din rejse til Santorini her

Klipperne ved Oia

Klipperne ved Oia

Masser at lave på Santorini

Selvom de fleste af os tænker på de kridhvide bygninger, når vi tænker på Santorini, så er der faktisk flere ting, du kan lave her.

Vi kan især anbefale at tage på vulkantur. Du kan købe adgang til disse ture alle steder og selve turen tager ca. to timer.

Når det kommer til strande, skal du opleve stranden ved Perissa, som er en flot stand med sort sand.

Vi vil også anbefale, at du stopper ind, hvis du kommer forbi en vingård, hvor du kan få noget fantastisk vin i godt vejr. Hvis du kører fra Oia til stranden i Perissa, så skal du stoppe ind ved en vingård, som hedder Gavalas.

Find din rejse til Santorini her

Besøg disse strande

Udover stranden ved Perissa med det sorte sand så kan vi anbefale, at du besøger Kamari, Perivolos, Kouloumbo, Vlihada osv. Generelt finder du helt igennem fantastiske strande stort set langs hele kysten ved Santorini.

Vi vil desuden anbefale den røde strand, som ligger i Akrotiri området. Som navnet antyder, er denne strand kendt for sit mærkværdige røde sand.

Så hvis du skal købe hotel, gør det ikke så meget, hvor du gør det henne. For at se selve øen kan du leje en bil, da det ikke tager særlig lang tid at komme rundt på øen.

Find din rejse til Santorini her

Læs yderligere

Læs også vores overordnede artikel om Grækenland, vores artikel om hovedstaden Athen, samt vores mange gode guides til de andre græske øer. Find links herunder: