Solskinsrejser

Hvor mon sommerferien går hen i 2020?

Det er vist ikke gået nogens næse forbi, at 2020 ikke bliver som alle de andre år. Vi er i skrivende stund midt i en epidemi, hvor klart den største del af befolkningens hverdag er vendt på hovedet, og vi må alle adapte og få det bedste ud situationen.

COVID-19 er en ny virus, som vi mennesker endnu ikke har opbygget hverken et immunforsvar, eller en vaccine imod. Dette betyder, at vi som beskrevet ovenfor, må tage drastiske forbehold for, at denne virus ikke smitter med høj hastighed.
Situationen efterlader derfor mange borgere i en uvished, med et hav af spørgsmål, som ikke engang regeringen kan svare på endnu. Herunder opstår spørgsmålet omkring sommerferien, som også nærmer sig med hastige skridt – bliver grænsen åben til sommer? Må vi rejse ud, og i tilfælde af at grænsen fortsat er lukket, hvor skal sommerferien så holdes?

Grænselukningen er kompliceret

Det er ikke just en sort/hvid situation, når det kommer til at skulle tage beslutningen om at åbne grænsen igen. De fleste danskere, hvis indkomst stadig tillader det, vil med stor sandsynlighed fare på ferie i udlandet, hvis omstændighederne går tilbage til normale, efter at have været spærret inde i sit eget hjem i mange måneder. Nogle vil helt sikkert også forholde sig mere påpasselige, og aflyse dette års ferie syd på.
Det er svært at vurderer helt nøjagtigt hvad den almene danskers holdning til dette er, og vi må også have økonomi med i overvejelserne.

Hvis regeringen vælger at åbne grænsen til sommer, og mange af os tager sydpå, så vil vores penge blive lagt i disse lande, og ikke herhjemme. Forbliver grænsen lukket, så vil vores penge blive i landet, og vi vil formegentligt bruge dem herhjemme, og medvirke til at styrke vores økonomi.
På den anden side, så kom der i 2019 1.2 millioner tyskere op til Danmark, og de lægger også en masse penge i vores land, som ikke vil blive lagt, hvis grænsen forbliver lukket.
Derved er det altså ikke blot ”hvad der er sundhedsmæssigt forsvarligt” der bliver diskuteret hos regeringen, men et meget mere komplekst billede af hele situationen.

Priserne vil stige drastisk

Hvis grænserne igen åbner op til sommer, så er det måske alligevel ikke alle, der haster ud for at finde den bedste solcreme, for priserne på specielt flyrejser, vil stige markant.

Rejseselskaber tager i tiden et kæmpe dyk i omsætning, hvor 99% af alt omsætning er væk fra den ene dag til den anden. Ikke nok med at omsætningen forsvinder, så er der også massive omkostninger forbundet med at administrere en sådan krise. De fleste der har fået deres rejser aflyst, vil formegentlig forsøge at få pengene retur, hvilket kræver en større indsats fra disse rejseselskaber, som skal besvare utallige e-mails, og administrere re-funds.

Det kan altså godt være, at man alligevel skal overveje hvorvidt man vil til udlandet, hvis grænserne alligevel åbner, da priserne med stor sandsynlighed vil være skudt i vejret. Selvfølgelig så skal efterspørgsel altid gå i hånd med udbud, hvorfor rejseselskaberne må nedsætte priserne, i så fald der kun er svag interesse for at rejse. Det er blot endnu en uvished, i en tid, som vi alle forsøger at komme igennem på bedste vis.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.