Solskinsrejser

Lombok

Hvis du drømmer om at rejse til fantastisk natur, varmt klima, smukke sandstrande og opleve lokalbefolkningen helt tæt på, så er Lombok det rette sted for dig. Her kan du kombinere afslapning ved vandkanten med eventyr og oplevelser, du aldrig glemmer.

Hvis du synes Lombok lyder som noget for dig, så læs videre. Vi har samlet alt det, du skal vide om øens seværdigheder, om vejret, maden og dit budget til rejsen.

Find din rejse til Lombok her

Lomboks seværdigheder

De fleste nyder at slappe af på Balis skønne sandstrande og svømme en tur i det azurblå hav, men hvis du har mod på at løsrive dig fra det varme sand, har Lombok en masse andet at byde på. Herunder har vi samlet en liste over de seværdigheder, du ikke må gå glip af, når du besøger Lombok.

Mount Rinjani – Den aktive vulkan

3726 meter over havets overflade venter en fantastisk udsigt over Lombok – men turen op ad Mount Rinjani er mindst lige så fascinerende. Langs bjergsiderne er der nemlig masser af urørt natur, smukke udsigter og små lokalsamfund. Her kan du blandt andet vandre i rismarkerne og besøge små landsbyer og markeder, hvor der sælges lervarer, fletkurve og andre håndlavede produkter.

Der findes masser af planlagte vandreture på og omkring Mount Rinjani – både endagsture og ture med en, to eller tre overnatninger. Du kan både finde overnatning inde i de små byer og små, afsides hoteller, hvor du sover omringet af naturen. Uanset hvor du befinder dig langs Mount Rinjani, vil du få mindeværdige oplevelser.

Find din rejse til Lombok her

Templer der forener

Lombok er hovedsageligt en muslimsk ø, men hinduismen og buddhismen er også udbredt på øens vestlige del. Der findes flere templer på øen, men de mest besøgte er templerne Pura Meru og Lingsar-templet. Pura Meru er Lomboks største tempel og ligger i øens hovedstad, Mataram. Det hinduistiske tempel stod færdigt i 1720 og blev bygget af en balinesisk prins, som ønskede at forbedre forholdet mellem Bali og Lombok. Dette tempel er et fantastisk sted at opleve traditionel balinesisk arkitektur og mærke det hinduistiske mindretals spiritualitet.

Lingsar-templet er noget helt særligt. Det blev nemlig opført som et symbol på harmoni mellem to religioner, islam og hinduismen. I dag har de to religioner dog hvert sit tempel, men de ligger på samme hellige jord, hvilket man sjældent finder andre steder. Når du træder ind ad den store port, mærker du en stærk følelse af ro. Dette område indrammer det helligste areal på hele Lombok. Templerne blev bygget tilbage i år 1714 af kong Anak Agung Ngurah. I dette tempelområde finder du hinduernes tempel, Pura Gaduh, og det islamistiske folks tempel, Wektu Telu.

Find din rejse til Lombok her

Senggigi – kontrasternes hjerte

Hvis du både vil slappe af og være tæt på byliv og kulturelle oplevelser, så er Senggigi det rette sted på Lombok for dig. Her finder du ca. 10 kilometer lang kyst med sandstrand så langt øjet rækker. Flere steder kan du opleve den store kontrast fra det azurblå hav til det mørke, næsten sorte sand. Sandet på stranden er nemlig blevet farvet mørkt af tidligere vulkanudbrud.

På Senggigi kan du møde folk fra hele verden. Det er nemlig ét af de mest besøgte turistområder på Lombok. Det er især en populær destination for surfere, men der findes også badevenlige strande, hvor du kan slappe af og nyde ferien.

Hvis du vil opleve kulturen i området, få noget at drikke og måske shoppe en smule, tilbyder Senggigi centrum en række butikker, barer og restauranter. Her kan du finde souvenirs og andet, du kan have lyst til at tage med hjem for at mindes om den fantastiske tur til Lombok. Om aftenen kan du nyde den helt uforglemmelige solnedgang og se, hvordan solen forsvinder bag naboøen Balis højeste vulkan, Mount Agung.

Find din rejse til Lombok her

Gili-øerne

Fred, ro, smuk natur og lange sandstrande. Det er hvad der venter, hvis du besøger Gili-øerne. Her er afslapning i højsædet. Du kan nærmest finde private sandstrande, hvor du har det hele for dig selv. På disse øer finder du ikke meget andet end sandstrand, blåt vand og palmer. Dog har havet noget helt specielt at byde på, når du først er ude at svømme. Omkring Gili-øerne finder du nemlig smukke koralrev, hvor farverige koralfisk, muslinger og havskildpadder holder til.

Når du søger inspiration til din tur til Gili-øerne, så vil du med stor sandsynlighed få anbefalet de tre mest populære øer – Gili Trawangan, Gili Air og Gili Meno. Der findes dog mange andre øer omkring Lombok, som er mindst lige så betagende. På de mindre kendte øer vil der også være større chance for, at du har det hele for dig selv. Vi kan blandt andet anbefale dig at tage en tur til Gili Tangkong, Gili Nanggu eller Gili Sudak. Her finder du lige så smuk natur og gode muligheder for at slappe af.

Find din rejse til Lombok her

Vejret

Vejret på Lombok er meget lig naboøen, Bali. Begge øer ligger nær ækvator, hvilket betyder, at temperaturen ikke svinger meget i løbet af året. Temperaturen vil derfor ligge stabilt mellem 20 og 35 grader. Modsat herhjemme, så er der varmest på Lombok om vinteren. Dog skal du være opmærksom på regnsæsonen, der varer fra
oktober til starten af april. Rejser du i denne periode vil du med stor sandsynlighed opleve nogle regnskyl på ferien – for langt de fleste er det dog ikke noget, der afholder dem fra at booke en tur til Lombok.

Maden

På Lombok venter der masser af kulinariske oplevelser. På øens forskellige markeder vil du blive tilbudt en masse lokalt dyrkede råvarer, krydderier og andre madvarer, som lokalbefolkningen spiser. På Lomboks restauranter og caféer kan du prøve forskellige lokale retter. Blandt vores favoritter er satay-kyllingespyd og Nasi Goreng – en populær risret, som findes i et utal af varianter og spises på alle tider af døgnet. Lombok er også et paradis for frugtelskere og vegetarer. Der serveres nemlig masser af frisk frugt og vegetariske retter rundt om på øens spisesteder. En god ting ved det lokale køkken på Lombok er, at deres retter overordnet set er fedtfattige og med sunde råvarer, hvilket betyder, at du kan spise mere med god samvittighed.

Bliver du træt af lokale madoplevelser undervejs, så findes der også spisesteder, der serverer klassiske retter, som du kender hjemmefra.

Find din rejse til Lombok her

Budget på rejsen

Som mange andre steder i Asien er priserne på Lombok meget rimelige. Her kan du blandt andet se frem til lave priser på mad, drikke og udflugter.

Er du ude i god tid, kan du også være heldig at få en god pris på dit hotelophold og nogle relativt billige flybilletter. Drømmer du om at rejse langt væk, så er Sydøstasien generelt en “billig” destination, sammenlignet med andre rejsemål. Især fordi leveomkostningerne er lave.

Når du først træder i det varme sand, mærker det varme, klare vand og ser den flotte natur, vil du dog glæde dig over, at du er taget til en fantastisk destination, der med sikkerhed vil give dig lyst til at vende tilbage.

Find din rejse til Lombok her