Solskinsrejser

Guide til Portugal

Det portugisiske flag

Portugal har igennem mange år været en populær rejsedestination for mange af os danskere. Og selvom den velbesøgte Algarvekyst er smuk og byder på mange fantastiske oplevelser, så er det desværre de færreste, som giver sig selv lov til at opleve resten af Portugal.

Hvad enten du aldrig har været i det sydeuropæiske skønne land før, eller du er en garvet rejsende, som har slået dine folder ud under de portugisiske himmelstrøg mange gange før, så har du sikkert meget mere at lære om det spændende land.

Find din rejse til Portugal her

Det portugisiske flag

Det portugisiske flag

I denne guide har vi derfor samlet alle de vigtigste informationer om landet, som du bør kende til. Portugal rummer alt fra utrolig smuk natur og flotte strande til spændende kulinariske oplevelser og historiske seværdigheder.

Med et klima som Portugals, hvor det er behageligt varmt i langt de fleste måneder, så er du også sikret godt vejr det meste af året. Landet er dog også et besøg vejr i de køligere vintermåneder, hvor naturen og byerne tager sig ud på en helt anderledes måde.

I guiden kan du læse om seværdigheder og oplevelser, maden i Portugal, hvordan vejret tager sig ud i løbet af året, hvor du finder de bedste strande, samt hvordan landet har udmærket sig historiske gennem tiden.

Vi begynder med at zoome ind på de mest eftertragtede og berømte seværdigheder og oplevelser i Portugal, så du kan lade dig inspirere til din første eller næste visit til landet.

Find din rejse til Portugal her

Top 10 seværdigheder og oplevelser i Portugal

Der findes lige så mange meninger om gode seværdigheder og oplevelser i Portugal, som der findes besøgende. Her på siden har vi dog valgt at samle de 10 mest populære af slagsen baseret på anmeldelser på nettet.

Og vi kan garantere dig, at der er oplevelser for enhver smag. Du kan bruge listen som inspiration til din næste rejse, så du har et godt udgangspunkt for oplevelser på din ferie til Portugal.

#1 – Quinta de Regaleira i Sintra

På vestkysten i Portugal finder du Sintra, en hyggelig og gammel by, som ikke ligger langt fra Lissabon. Og ved Sintra finder du det storslåede, gamle palads, Quinta de Regaleira.

Paladset er placeret tæt på det historiske centrum af Sintra, og det er klassificeret som en del af verdensavslisten af UNESCO.

Quinta de Regaleira ligger i et område med en række andre smukke paladser, herunder Quinta de Relógio, Pena og Monserrate, og Regaleria-paladset er dermed en del af en af de mest turisttiltrækkende seværdigheder i denne del af Portugal.

Området og ejendommen byder på et gammeldags romantisk palads og et kapel, som er omgivet af en naturskøn og luksuriøs park. I parken finder du grotter, søer, små damme og bænke, så du kan sidde og nyde oplevelsen i ro og mag.

Find din rejse til Portugal her

#2 – Dom Luis I-broen i Porto

I landets næststørste by, Porto, finder du den gamle og meget beundringsværdige bro, Dom Luis I-broen, som er omgivet af vinkældre, caféer og flotte bygninger. Mange mennesker valfarter til Porto for blot at se broen, som er en hel oplevelse værdig i sig selv.

Den er lavet i en snirklet jernkonstruktion, som mest af alt minder om en broversion af det skønne Eiffeltårn i Paris. Broen, som fører fodgængere og bilister over floden Douro, er en af seks broer i den gamle by.

Dom Luis I - broen i Porto

Dom Luis I – broen i Porto

Du kan både sejle i en af de mange hyggelige både på floden og dermed opleve broen nedefra, eller du kan gøre opholdt på selve broen og se ud over den utrolig smukke skyline i den gamle bydel i Porto.

Den imponerende bro blev designet af den tyske arkitekt Teófilo Seyrig, og den stod færdigbygget i 1876. På daværende tidspunkt var den dermed den længste buebro af jern i hele verden, og i dag lokker den stadig tusindvis af turister til sig.

Find din rejse til Portugal her

#3 – Lissabon Oceanarium

Oceanariummet i Lissabon er en af de største turistattraktioner i byen og landet. Det er et kæmpe akvarie, som rummer intet mindre end 450 forskellige dyrearter fra havet.

Det utrolig smukke oceanarium er det største indendørs akvarium i hele Europa, og det har det været, siden det slog dørene op i 1998.

Lissabon Oceanarium blev udviklet og designet af et stærkt hold med Peter Chermayeff i spidsen – manden, som også har stået bag Osaka Oceanarium, som er et af de allerstørste akvarier i hele verden.

Midten af Lissabon Oceanarium er designet på en elegant måde, så du får en livagtig oplevelse af fire forskellige dele af verdenshavene. Du finder således fire enorme tanke, der hver især byder på flora og fauna fra hhv. klippekysterne i Nordatlanten, den antarktiske kystlinje, undervandsskovene i det tempererede Stillehav samt de smukke koralrev fra det tropiske Indiske Ocean.

I Lissabon Oceanarium finder du alt lige fra pingviner og måger til hajer, rokker og blæksprutter. Akvarierne rummer også en lang række planter og undersøiske skove, som giver et indtryk af, hvordan fiskene lever i deres naturlige habitater.

Find din rejse til Portugal her

#4 – Jeronimos klosteret i Belém

På fjerdepladsen rejser vi lidt uden for Lissabon, hvor vi finder byen Belém, som rummer endnu et af vidunderne fra UNESCOs verdensavsliste.

Jeronimos klosteret er en gammel og meget velbesøgt turistattraktion af indlysende årsager. Det smukke og gamle kloster er udført med helt utrolige detaljer på facade og søjler.

Jeronimos klosteret i Belém

Jeronimos klosteret i Belém

Både kirken og haven i midten af klostret er prydet med de gennemførte søjler, som alle er dekoreret og udsmykket med velovervejede referencer til søfarten.

Og netop søfarten er en af Portugals helt store kendetegn og stoltheder, hvilket man også ser i kraft af, at klostrets kirke er hvilested for en af landets største søfartsrejsende nogensinde, nemlig Vasco da Gama – manden, som i 1498 søvejen fra Portugal til Indien.

Find din rejse til Portugal her

#5 – Ponta da Piedade i Lagos

Er du til smuk natur, dykkeroplevelser, vandreture eller en god blanding af alle tre ting, så er et besøg ved Ponta da Piedade i Lagos guld værd.

Det klippede område er et af de smukkeste naturområder på hele Algarvekysten. Kystlinjen er formet af gamle slidte klipperformationer, som med tiden har udviklet sig til stensøjler, naturlige tunneller og skjulte grotter. Der er masser af opleve og opdage, og som dykker eller svømmer vil du finde område ekstra interessant.

Hvis du ikke har lyst til at tage turen til fods eller kaste dig ud i det turkisblå vand som dykker, så kan du heldigvis også nyde udsigten over klippelandskabet fra søsiden af. Der sejler nemlig jævnligt turistbåde ud fra Lagos, som ligger tæt på. Du kan tage med på en halvdagstur og se noget af Portugals flotteste natur fra en anderledes vinkel.

#6 – Alfama i Lissabon

Hvis du drømmer om at komme lidt væk fra storbylivet i Lissabon og hellere vil opleve det gamle traditionelle, portugisiske byliv, så er bydelen Alfama et godt bud.

Alfama er den gamle bydel i Lissabon, og den ligger øst for Lissabons centrum. I Alfama kan du på egen hånd opleve den ægte portugisiske livsstil, som byder på en rolig og afslappende dagligdag i et behageligt tempo.

Holder du af fremmed arkitektur, så er Alfama også et godt sted at besøge. Her finder du nemlig en lang række gamle familiehuse og lejligheder, der ligger i små smalle, brostensbelagte gader. Derudover er der også masser af gamle smukke kirker, museer og skønne udsigtsposter.

Du kan med fordel besøge en af de små lokale restauranter eller barer, hvor du kan smage på de portugisiske retter i gammeldags ægte Lissabon-stil.

Alfama er en perfekt mulighed for at slippe lidt væk fra det travle storbyliv i resten af Lissabon og samtidig få en spændende oplevelse, uden at skulle rejse for langt væk fra byen.

Find din rejse til Portugal her

#7 – Gulbenkian Museum i Lissabon

Er du interesseret i kunst med et snært af kulturhistorie, så er Gulbenkian Museet i Lissabon oplagt for dig. Det gamle museum er tilmed udråbt af amerikanske medier som et af verdens bedste museer, så du kan roligt besøge det og få en spændende oplevelse, hvad enten du er kunstinteresseret eller ej.

Museet byder på over 6.000 kunstværker, som tager udgangspunkt i Calouste Sarkis Gulbenkians utrolige kunstsamling, som han formåede at ophobe før sin død i 1955.

Gulbenkians var en armensk ingeniør og erhvervsdrivende med stor interesse for kunst. Han var samtidig en filantrop og troede på at give videre til sine medmennesker bl.a. gennem kunsten. Han opdagede Lissabons gæstfrihed og charme på sin rejse mod USA under Anden Verdenskrig.

Han besluttede derfor at blive boende i den skønne sydeuropæiske storby, og inden sin død udtrykte han sit ønske om at udstille hele sin kunstsamling ét sted. Dermed valgte man at opføre det populære og anerkendte museum i Gulbenkians navn i 1969.

Find din rejse til Portugal her

#8 – Pena Nationalpaladset i Sintra

Har du planer om at komme forbi byen Sintra, som ligger vest for Lissabon, så bør du overveje at besøge nationalpaladset i Sintras smukke bjerge. Pena Nationalpaladset, også kaldet Palacio Nacional da Pena, er et af de absolut mest besøgte og velbevarede middelalderslotte i hele Portugal.

Paladset ligger smukt placeret sammen med Pena-parken i de høje bjerge, hvor skove og klipper omkranser hele bygningsværket.

Pena Nationalpaladset i Sintra

Pena Nationalpaladset i Sintra

Besøger du paladset, så vil du opleve kunst og historie i forskellig stil, herunder maurisk, arabisk, mudéjar samt gotisk renæssance. Du finder paladset i Sintras gamle og hyggelige bydel, Vila Velha. Du kan dermed få en heldagstur og en samlet oplevelse ud af at besøge nationalpaladset med en byvandring i den gamle smukke bydel før eller efter.

Find din rejse til Portugal her

#9 – Kristusordenens Konvent i Tomar

Midt i Portugal finder du byen og regionen Tomar. Og i Tomar finder du et af de ældste, vigtigste og mest velbevarede klostre i Portugal.

Kristusordenens Konvent, eller på portugisisk; Convento da Ordem de Cristo, er et gammelt konvent og kloster, som helt tilbage i det 13. århundrede blev anvendt som højborg for de troende tempelriddere.

Da ordenen senere blev opløst i det 14. århundrede, så blev den portugisiske gren ændret til Ridderne af Kristusordenen. Ordenen hjalp senere hen med de portugisiske maritime opdagelser i det 15. århundrede.

Konventet og slottet er både et kulturelt men også meget historisk interessant monument, som du med fordel kan opleve, hvis du kommer forbi Tomar. Det blev i 1983 tilføjet til UNESCOs verdensavsliste.

Find din rejse til Portugal her

#10 – Miradouro da Senhora do Monte i Lissabon

Vi runder listen af med en af de smukkeste og mest betagende udsigter over Lissabon, du kan drømme om. Fra udsigtsposten, Miradouro da Senhora do Monte, kan du opleve den gamle bydel Alfama og resten af Lissabon på en helt anderledes måde.

Udsigtsposten ligger som et af de højeste punkter i byen, og du kan se direkte over på det gamle Alfamaslot på bakken overfor. Du vil opleve en idyllisk og afslappende stemning, mens du nyder udsigten over en af Portugals smukkeste bydele.

Du kan gå dertil, da udkigsposten ligger i overkommelig afstand vest for sporvognsstop 28 på Rua da Graça.

Find din rejse til Portugal her

Her finder du de bedste strande i Portugal

Drømmer du om at sole dig på de hvide sandstrande, at surfe i det rå og vilde Atlanterhav, eller er du mere til dykning i små, afsides klippehuler? Uanset hvad, så finder du med garanti, hvad du søger, på en af Portugals mange smukke og forskelligartede strande.

Er du til ren og skær afslapning på hvide sandstrande og behageligt badevand, så er Algarvekysten et oplagt valg. Det ekstremt populære rejsemål byder på intet mindre end 200 kilometer kystlinje, som er spækket med både lange og brede, hvide sandstrande, samt små og mere rolige vige.

Albufeira ved Algarvekysten

Albufeira ved Algarvekysten

Det varme vand i Portugals sydligste region, de smukke strande samt de mere end 3.000 solskinstimer året rundt udgør sammen årsagen til, at strandene i Algarve er nogle af de mest velbesøgte i hele landet.

I den østlige del af Algarve finder du den lille rolige fiskerlandsby, Cabanas de Tavira, som byder på en række lange og ganske uberørte sandstrande, hvor du finder plads til ro og afslapning. Derudover ligger byen og dens smukke strande også tæt på den imponerende nationalpark, Ria Formosa.

Ønsker du at komme lidt væk fra de allermest turistpopulære strandområder i Algarve, så kan vi anbefale dig at søge mod de øde strande på Vicentinakysten.

Kysten begynder i den sydvestlige del af Portugal ved byen Sagres, og sammen med kystlinjen i det sydvestlige Alentejo udgør området en af Europas allermest uberørte kystlinjer. Strandene er mere barske og vilde, og den omkringliggende natur tager sig også råt ud og byder på spændende naturoplevelser.

Du kan bl.a. vandre ad den relativt nye vandrerute, Rota Vicentina, hvormed du får mulighed for at suge strandenes vilde og barske, men samtidig indtagende og smukke skønhed til dig i et helt andet tempo, end du finder på Algarvekysten.

Find din rejse til Portugal her

Bor du i Portugals hovedstad, fordi du ønsker at opleve en travl og spændende storbyferie, men har du samtidig lyst til at dase og bade ved en af de lækre sandstrande, så kan du med fordel besøge strandende ved hhv. Costa da Caparica, Estoril og Sintra. Her tager mange af de lokale på dagsture til, når de skal slippe lidt væk fra storbyens ræs og trænger til afslapning i vandkanten.

Sidst men ikke mindst er det værd at nævne, at Portugal foruden at byde på mange lækre badestrande, samtidig er et af de mest populære europæiske lande for surferentusiaster.

Ønsker du at tage på en surferferie med fart på og masser af vilde oplevelser, så kan du roligt besøge Portugal. Du kan med fordel besøge de nordlige strande ved byerne Peniche, Nazaré og Ericeira, da disse byder på nogle af de bedste forhold for surfing.

Fælles for alle strande i Portugal er, at langt størstedelen af dem er tildelt det Blå Flag, som er et kvalitetsstempel og tegn på, at du kan forvente høj kvalitet på dine strandbesøg. Det er således sikre og behagelige strande at opholde sig på og bade ved.

Alle Portugals strande ligger på kyster, der vender ud til Atlanterhavet. Vandet er varmt det meste af året, og det er ligeledes rimelig salt, og du bør derfor passe på med at dykke med åbne øjne.

Holder du af undervansoplevelser, byder landets mange kyststrækninger dog på et utal af spændende dykkeroplevelser for både nybegyndere og mere garvede personer. Du finder bl.a. smukke dykkeroplevelser på den sydlige Algarvekyst samt spændende skibsvrag ved det nordlige Porto, herunder ubåden U1277 og ’The Tiber’.

Find din rejse til Portugal her

Hvordan er vejret i Portugal?

Når vi danskere tænker på Portugal, så forbinder de fleste af os det med sol, sommer og varme. Og det er også tilfældet i langt størstedelen af månederne i løbet af året.

Da der er tale om et aflangt land, så kan temperaturerne dog også svinge en hel del fra syd til nord, samt om du befinder dig inde midt i landet eller ude ved kysterne, hvor der kommer en brise ind fra havet.

Op langs den vestlige kyst kan temperaturen snige sig op på 26-30o i gennemsnit i de varmeste måneder, mens den sydlige kyst ved Algarve kan byde på temperaturer på ca. 27-35o gennemsnitligt set i de varmeste måneder.

I vinterhalvåret kan den generelle temperatur i landet være rimelig lav ligesom herhjemme i Danmark, men på de heldige dage kan den stadig sagtens svinge sig op over 15o i både november, december og januar.

Ved Algarvekysten kan du forvente solrige og tørre sommerdage med omkring 12 timers sol om dagen i sommerhalvåret. I de mere nordlige dele af Portugal er temperaturen og varm og dejlig, og du får omkring 11 timers sol dagligt.

Portugal egner sig både perfekt som destination for dig, der ønsker at komme på afslappende badeferie i sommerhalvåret, men landet er også oplagt for dig, som ønsker at komme lidt væk fra vinterkulden i Danmark, da klimaet i vinterhalvåret fortsat kan byde på en mild varme i forhold til herhjemme.

Bevæger du dig ind midt i landet og mod bjergerne, så vil du imidlertid kunne opleve ulidelig varme i de varmeste sommermåneder. Er du derfor interesseret i vandreture i de smukke portugisiske landskaber, så bør du overveje at gøre det om foråret eller efteråret, så den tungeste varme har lagt sig lidt.

Find din rejse til Portugal her

Det kan du forvente fra det portugisiske køkken

En af de helt store oplevelser i Portugal finder vi i køkkener på de mange hyggelige restauranter og caféer – nemlig Portugals helt egne specialiteter af lækre retter.

Du vil opleve en historisk tråd i de retter, der serveres i de portugisiske køkkener rundt om i landet. Da nationen i flere hundrede år har været kendt som søfarere og fiskere, er det naturligvis havets råvarer og ingredienser, som trækker mest på restauranterne.

Særligt den internationalt kendte og eftertragtede ret, Bacalhau, har sat Portugal på gastronomiens verdenskort. Eksperter mener at kunne fastsætte rettens oprindelse netop i Portugal, om end den har bredt sig til andre sydlige latinske lande, herunder Spanien og Italien.

Retten som primært laves med torsk formodes at kunne dateres helt tilbage til dengang, hvor Portugal havde sin store epoke som søfartsimperium. På denne tid opdagede man nemlig muligheden for at salte og tørre fisk, da de dermed kunne holde sig længere på portugisernes lange transatlantiske rejser over havet mod nye kolonier.

Foruden fisk, skaldyr og andet godt fra havet, så byder det portugisiske køkken også på andre hovedingredienser, herunder hvidløg, olivenolie og helt friske lokale krydderurter. I modsætning til mange andre lande i verden, så har Portugal en tradition for at videreføre lokale egnes særpræg i gastronomien.

Dette betyder, at du rundt omkring i landet kan opleve og smage på meget særprægede lokale retter, som har en historie til de enkelte egne.

Foruden Bacalhau bør du også opleve følgende specialretter på din rejse til Portugal:

 • Caldo Verde
 • Cataplana
 • Carne de Porco à Alentejana
 • Leitão
 • Feijoada
 • Frango ”Piri Piri”
 • Cataplana Pasteis de Nata

Sidst men ikke mindst bør vi understrege og slå et slag for landets mange lokale vine og lokalt producerede fødevarer såsom oste, grøntsager og røgede skinker i alverdens udskæringer.

Feijoada - portugisisk bønnestuvning

Feijoada – portugisisk bønnestuvning

Du kan med fordel tage på rundtur i de mindre befolkede egne på landet, langs kysterne og i bjergene, hvor du finder masser af lokale råvarer i frisk topkvalitet.

Find din rejse til Portugal her

Prisleje i Portugal

Når du rejser til Portugal, så kan du forvente, at dine penge rækker en hel del længere end hjemme i Danmark. Det er billigere at leve og bo i Portugal på stort set alle områder, og dermed kan du få mere mad, flere oplevelser og generelt en mere rundhåndet ferie end mange andre steder.

Du skal altid være opmærksom på diverse turistfælder. Her taler vi ikke om snyd og lignende – blot at man hurtigt kan blive fristet til at købe eller prøve det ene og det andet, når man alligevel er ude at opleve byerne og diverse turistattraktioner.

Men hvis du generelt set holder dig fra at købe 20 par solbriller af strandsælgere og blive tegnet af hver anden karikaturtegner, du ser, så holder dine penge længere.

Man bruger Euro i Portugal, så du bør eventuelt veksle lidt hjemmefra, så du har penge til de steder og oplevelser, som kun tager imod kontanter. Dog vil du opleve, at langt størstedelen af restauranter, barer og turistattraktioner tager imod internationale betalingskort, så dette kan du komme langt med.

Som nævnt ovenfor, så er prislejet i Portugal en hel del lavere end i Danmark. Herunder har vi indhentet oplysninger om priserne på 5 forskellige goder, så du kan se prisforskellen mellem hhv. København og Lissabon, som er Portugals hovedstad.

OBS: Vær opmærksom på, at der er tale om gennemsnitlige priser, og de er derfor vejledende. De kan variere fra by til by, egn til egn eller butik til butik.

Gennemsnitlige priser i København:

 • Måltid på en billig restaurant: 120 kr.
 • En halv liter national fadøl: 45 kr.
 • 1 kg. tomater: 21,65 kr.
 • Enkeltbillet med offentlig transport: 24 kr.
 • 1 kilometer i taxa til normal takst: 15,25 kr.

Gennemsnitlige priser i Lissabon:

 • Måltid på en billig restaurant: 59,50 kr.
 • En halv liter national fadøl: 11,16 kr.
 • 1 kg. tomater: 9,98 kr.
 • Enkeltbillet med offentlig transport: 11,16 kr.
 • 1 kilometer i taxa til normal takst: 3,50 kr.

Selvom Portugal generelt set er et velstående land med ro og orden, så opfordrer vi dog altid til, at du lige passer godt på løse genstande såsom pung, kreditkort, mobil osv.

Ved de meget turistede områder og i storbyerne kan det nemlig ikke udelukkes, at du blive udsat for lommetyveri eller tricktyve. Hav derfor øjne og øre åbne, og hav eventuelt din tegnebog i en kæde, inderlomme eller lign., når du bevæger dig rundt i tæt befolkede områder.

Find din rejse til Portugal her

Portugals historiske højdepunkter

Portugal er et gammelt og traditionsrigt land med masser af kunst, kultur og historie i bagagen. I dette afsluttende afsnit kan du læse om de største højdepunkter i landets historie. Mange af de religiøse, adelige og royale bygningsværker kan stadig ses den dag i dag – læs bl.a. afsnittet om seværdigheder øverst her på siden for at finde inspiration.

Landets historie tager udgangspunkt i den helt tidligere middelalder – her er de første officielle nedskrivelser og optegnelser begyndt. Landet udviklede sig i opdagelsestiden i det 15. og 16. århundrede til en enorm verdensmagt.

Dette skete i kraft af, at Portugal overtog områder verden over og opbyggede ét stort imperium. Imperiet havde således både besiddelser i Asien, Afrika, Sydamerika og Australasian. Portugal var med andre ord en vidtgående magt, der greb ned i styringen af områder i stort set alle verdenshjørner.

I det 17. og 18. århundrede begyndte Portugal dog at tabe mere og mere land og kontrol, da England, Frankrig og Holland over størstedelen af slave- og krydderihandelen. Dette lykkedes de andre nationer med, da de med tiden omringede og erobrerede de portugisiske handelsposter og territorier verden over. Portugal havde dermed utrolig svært ved at opretholde deres styre med de få ressourcer, de havde til rådighed.

Portugals militære krakelering begyndte for alvor med de to omfattende slag; hhv. Slaget ved Alcácer Quibir i 1578 og Spaniens mislykkede forsøg på at erobre selveste England i 1588. På dette tidspunkt var Portugal nemlig i personalunion med spanierne, hvormed de også blev hårdt ramt under det fejlslagne forsøg.

Som om det ikke var nok, blev Portugal yderligere svækket meget, da Lissabon blev ramt af et kraftigt jordskælv i 1755. Den velkendte naturkatastrofe ødelagde langt det meste af landets hovedstad. Derudover led Portugal under besættelsen i Napoleonskrigene samt tabet af kontrol over Brasilien i 1822.

Det resulterede bl.a. i en enorm emigration fra midten af det 19. århundrede, hvor op mod 2 millioner portugisere emigrerede til USA og Brasilien frem til ca. 1950.

Efter at have haft monarki som styreform i mange år, blev dette væltet af revolutionen i 1910, hvorefter landet overgik til at være en republik for en stund. Det blev dog ikke et særlig vellykket forsøg, og i 1926 overgik landet fra at være en republik til at blive et diktatur efter et militærkup.

Diktaturet fortsatte helt frem til 1974, hvor den kendte nellikerevolution ændrede landet til at have demokrati. Dermed blev Portugal også et af de første medlemmer af både NATO, OECD og EFTA. Efterfølgende er landet blevet medlem af EF i 1986.

Find din rejse til Portugal her

Læs også

Læs vores guide til Madeira, den smukke vulkanø i Portugal.

Læs om Portugals attraktive hovedstad Lissabon og storbyen Porto.

Læs desuden om den tropiske øgruppe Azorerne.