Solskinsrejser

Rejs i Odysseus fodspor

Hvis du også har haft oldtidskundskab i gymnasiet, så har du sikkert også kæmpet dig igennem dele af Homers Odysseen. Når man er teenager, er det ikke just det sjoveste at læse. Til gengæld er der god grund til at interessere sig for Odysseus og hans rejse, når man er blevet voksen. Det græske øhav er nemlig et fantastisk område at rejse i, og hvis du mangler inspiration til, hvor du skal hen, så slå op i Odysseen og bliv klogere på, hvad Grækenland kan tilbyde.

Du skal være mere end normalt historieinteresseret, hvis du holder af Homers værker om Odysseus og krigen i Troja. Alligevel er det en vigtig del af Vestens kulturskat, og ligesom Biblen er der masser af historier derfra, som går igen i vores kultur. Tænk bare på udtrykkene “trojansk hest” eller sirenesang.

Odysseen kan derfor også inspirere dig til at tage turen rundt i det græske øhav. Har du nogensinde været på Ithaca? Eller måske på Sirenuse, der ligger ved Italiens kyst? Der er så mange muligheder for at rejse rundt i øhavet fra Sicilien og Italiens østkyst over Grækenland hele vejen over til Tyrkiets vestkyst, hvor det gamle Troja lå.

Bliv inspireret til øhop

Lige i Danmark kan du hoppe fra ø til ø og gå på opdagelse i den kultur, der ligger gemt for hvert sted, du kommer hen. I Grækenland er det helt oplagt at tage færgerne fra ø til ø, da de ligger som perler på en snor. Eksempelvis kan du starte i Athen og tage hele vejen ned til Milos og så derfra over til Naxos. Det er alle øer, der mere eller mindre har en rolle i Homers skrifter, men du kan opdage dem på helt egen hånd ved at sætte tiden af til en længere tur.

Du kan også vælge mere klassiske feriemål som Kos, Kreta og Lesbos, men husk på hvad det er for historier, du gerne vil fortælle til dine kolleger på arbejdet. Historier skal overleveres fra mund til mund, det er også sådan Homers historier er blevet nedskrevet. Din ferie er da en, du skal fortælle om, og hvis du kan blande noget græsk mytologi ind med det samme, så er det en, du sent vil glemme.

Tidsfordriv fra ø til ø

Færgetiden mellem øerne kan være svær at få til at gå. Det er heller ikke altid, du lige får en bog med på turen. Så er det heldigt, du kan finde spillemaskiner på nettet i stedet for. Her er der rig mulighed for at prøve lykken, mens du venter på at gå i land igen. Her er en bonuskode til at komme i gang med, så er chancerne for præmier endnu større.

Når du spiller på nettet, skal du huske at lave et spillebudget, så du ikke bruger alle dine feriepenge op. Har du først smagt sejrens sødme én gang, kan det være svært at stoppe. Stop mens legen er god, så du har råd til en ekstra sød Cava, når mørket falder på.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.