Solskinsrejser

Sådan beskytter du dig selv og din familie på solferien

Sommerens lys og varme fra solen er vidunderlig. For de fleste af os er varme sommerdage og solferie lig med udendørsliv, afslapning på terrasse eller strand og masser af leg og aktivitet i naturen.

Dog er det ikke uden risiko, at vi opholder os udenfor, når der er lunt og varm. Solens UV-stråler kan beskadige cellerne i huden, og derfor er nødvendigt at passe godt på huden. Det gælder både børn, unge, voksne og ældre.

Solcreme er et uundværligt redskab til beskyttelse, og der er brug for de bedste produkter, når foråret og sommeren står for døren, eller når I skal på ferie.

Værd at vide om at vælge solcreme

Når du skal købe den bedste solcreme, skal du altid vælge produkt i forhold til, hvem der skal bruge cremen. De bedste cremer til solbeskyttelse er udviklet til forskellige aldersgrupper. Derfor kan du finde særlige produktudgaver til både børn og voksne.

Der er forskel på antal faktor, når du vælger cremer. Skal du bruge solcreme til ansigtet, er der brug for et produkt med en høj faktor (gerne 30 og derover). Der er brug for ekstra beskyttelse af den fine og tynde hud i vores ansigter, og derfor skal faktoren være høj.

”Faktor” er et indekstal, der fortæller om, hvor meget beskyttelse et bestemt produkt yder. Des højere faktor, des bedre beskyttelse får du i forhold til solens skadelige stråler.

Produkterne til børn vil altid været udviklet med den største grad af beskyttelse. Her er det enten faktor 30 eller 50. Børn har sart hud, og de skal skånes og beskyttes mest muligt udenfor.

Hvordan vælger jeg det bedste produkt til solbeskyttelse?

Det kan svare sig af sundhedsmæssige hensyn at være grundig i udvælgelsen af dine solcremer til dig selv og familien. På nettet kan du med fordel gøre brug af testoversigter, hvor du får listede de bedste produkter på markedet. Der er mange solcremer at vælge imellem, og det kan være svært at gennemskue, hvilke der er de bedste og giver mest beskyttelse.

Du skal forholde dig til følgende parametre, når de bedste produkter til solbeskyttelse skal vælges:

  • Antal faktor
  • Påføringsform (klassisk creme der skal smøres på kroppen eller spray?)
  • Antal ml ift. pris
  • Særlige produktfordele (vandafvisende, allergi- og hudvenlig osv.)

Når du gør brug af testanmelder, kan du nemt og hurtigt få indblik i, hvor godt de bedste produkter beskytter huden. Du får information om særlige produkter, der kan være relevante for dig.

Til børnene kan det f.eks. være de vandafvisende cremer, som yder beskyttelse i forbindelse med leg og svømning i hav og swimmingpools.

Til de voksne kan der være brug for specielle produktudgaver, der fungerer som sprays. Dette er et praktisk produkt, hvor du nemt kan påføre et optimalt lag af sololie på hele kroppen selv.

Der findes gode solcremer til dig med sart hud eller dig, der lider af hudallergi. Her er det vigtigt at vælge de økologiske produkter, der er Svane-mærkede.

Når du bruger testanmeldelser, får du også anledning til at sammenligne produkter i forhold antal ml og pris. Du kan spare penge, når du vælger de største produkter med op til 500ml solcreme med høj beskyttelsesfaktor til familien.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.