Solskinsrejser

Sådan undgår du hævede fødder på ferien

Sådan undgår du hævede fødder på ferien

Mange mennesker bukker dynen ind mellem benene, når de sover, da det afholder knæene fra at trykke mod hinanden. Uden dynen vil man typisk komme til at lægge det øverste knæ ind over det nederste og det kan skabe en uhensigtsmæssig skævvridning i lænd og ryg, som kan give store smerter. Men ofte er en dyne bare ikke nok for at opretholde en optimal komfort, og så må man ty til mere effektive metoder, f.eks. i form af en speciallavet knæpude.

En knæpude kiles ind mellem lår og knæ, hvor den sikrer, at rygsøjlen holdes i vater og aflaster lænd og bækken, der ellers kan falde lidt sammen, når man sover. Sådan en pude er velegnet til folk der sover på siden, folk med kroniske rygsmerter, hofteopererede eller gravide med tyngende mave eller bækkenløsning. Nogle knæpuder kan i øvrigt foldes ud og bruges som støtte til hævede fødder og underben, hvis du hviler eller sover på ryggen.

I sommervarmen eller på steder med høj luftfugtighed oplever mange, at ben og fødder hæver og at lårene klistrer mod hinanden i heden og det kan gøre det svært at sove. En knæpude kan give det lille løft, der skal til, for at du nemmere kan finde hvile. Sover du ude, kan du opleve, at den seng, du sover i, er anderledes end derhjemme, og så kan en knæpude være god at have i baghånden, så du undgår problemer med hofte, lænd og ryg.

For nogle kan en helt almindelig pude mellem knæene være nok, men speciallavede knæpuder er ergonomisk udformet i forhold til kroppens konturer og giver derfor en langt mere effektiv og målrettet støtte i længden. De fleste knæpuder er formet som et timeglas og beregnet til at klemmes mellem benene lige over knæet. Materialet er typisk skum eller memoryskum.

Hos Hafaro.dk sælger de en speciallavet knæpude, der opfylder to behov på én gang, da den hører til typen, der kan foldes ud og enten bruges mellem lår og knæ eller under ankler og underben. Puden er af høj kvalitet med en god størrelse og et lækkert design. Knæpuden er timeglasformet, så knæene vugger uden at røre hinanden, og det fremmer en korrekt sovestilling. Som en ekstra bonus kan det bløde fløjlsbetræk lynes af og vaskes ved 40 grader. Desuden er puden allergivenlig.

Sådan undgår du hævede fødder på ferien

Sådan undgår du hævede fødder på ferien

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.