Solskinsrejser

Seværdige historiske turistattraktioner

Der er mange steder i verden, der har opnået en historisk værdi, og det er altid fascinerende at få et indblik i, hvordan tingene engang har været og hvad fortidens folkeslag har været i stand til og hvilke forhold, de har været udsat for. Derfor må man heller ikke snyde sig selv for denne berigelse på ferien, og her er i hvert fald tre steder, man bør se – men der er mange flere, og man kan med fordel selv gå på opdagelse over historiske steder tæt på ens ferielokation.

Colosseum i Rom

Et vartegn for den antikke verden er helt klart Colosseum i Italien. I hjertet af det antikke Rom finder du Colosseum, der er ét af verdens mest ikoniske vartegn. Ligesom det er en yderst velbesøgt turistattraktion og absolut et must see, som man ikke må gå glip af. Hvis du vil slippe for at stå i kø til dette berømte amfiteater kan du finde Colosseum billetter her. Colosseum, også kendt som Flavian Amfiteatret, er et af de mest berømte bygningsværker fra oldtiden. Det blev bygget i årene 72-80 e.Kr. under kejser Vespasians styre, og stod færdigt i årene 80-82 e.Kr. under hans søn Titus. Bygningen var en gave til folket fra Titus. Amfiteateret blev indviet med 100 dages gladiatorspil og kampe med vilde dyr, og har derfor en blodig fortid. Colosseum er næsten 2.000 år gammelt og vidner for alvor om Romerrigets storhedstid. Ja, faktisk er det verdens største amfiteater. Colosseum er desuden endnu ét af verdens syv nye vidundere.

Colosseum er en elliptisk bygning på 50 meter i højden, 156 meter på den lange led og 140 meter på den korte led. På ydersiden af bygningen var der fire etager med arkader (buet gangareal), og alene bygningens størrelse er et vidnesbyrd om, hvad antikkens romere var i stand til at konstruere. Spektakulært udvendig som indvendig.

Versailles-slottet ved Paris

Versailles-slottet ligger i den franske by Versailles, cirka 20 kilometer sydvest for Paris. Slottet blev påbegyndt i 1623 og stod færdigt i 1686, og det er et af de mest besøgte monumenter i Frankrig. Versailles-slottet er på UNESCOs verdensarvsliste.

Slottets have er en af verdens største haver med et samlet areal på 800 hektar. Haven er opdelt i to dele: Den store have og den engelske have. I den store have findes der blandt andet en sø, en triumfbuen, en apollon springvand og et minaret. I den engelske have kan man blandt andet se en japansk pagode, en petanque-bane og et teater.

Slottet er i sig selv et imponerende byggeri, men det er den symbolske værdi, der gør stedet så særligt. Det er et symbol på det enevælde, der blev væltet under den franske revolution, og som ændrede Europa for evigt.

Den Kinesiske Mur

Den Kinesiske Mur er et af de mest berømte vartegn i verden, og det er ikke uden grund. Muren er over 6000 kilometer lang, og den blev bygget for over 2000 år siden. Muren blev bygget for at beskytte Kina mod angreb fra barbarerne fra nord, og den har fungeret rigtig godt. I dag kan man se murstenene mange steder i Kina, men der er faktisk kun en del af murstenene, der stammer fra de originale byggerier. De fleste af murstenene på Den Kinesiske Mur er blevet skiftet ud eller genbrugt gennem tiden. I dag er Den Kinesiske Mur ikke længere et effektivt forsvar mod angreb, men det er stadig et imponerende vartegn, og det tiltrækker mange turister hvert år.

Udover de tre ovennævnte er der selvfølgelige rigtig mange andre seværdige ikoniske varetegn for byer og lande, som er must sees, når man er på stedet. Som eksempel kan i flæng udover de tidligere nævnte steder, nævnes Operahuset i Sydney, Australien, som er designet af den danske arkitekt Jørn Utzon. Der er Pyramiderne i Giza i Egypten, som også er nogle utrolige bygningsværker, der blev bygget som grave til gamle egyptiske konger. Taj Mahal, som er et muslimsk mausoleum nær Agra i Indien bygget af Shah Jahan til dennes kone Arjumand Bano Begum, som døde i 1631 i barselsseng. Taj Mahal blev opført 1632-1653 og er fra 1983 medtaget på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv. Blot for at nævne nogle. Hvis man som turist ønsker at udvide sin horisont, har man praktisk talt næsten pligt til at sætte sig lidt ind i de historiske steder, som man har mulighed for at besøge på ferien.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.