Solskinsrejser

Sommer på vandet: Vælg den rigtige våddragt

Er du en rigtig vandhund, som elsker at bruge så meget tid som muligt nær eller på vandet? Så må og kan du ikke undvære en våddragt. Der findes utrolig mange forskellige slags, og det kan derfor være som at finde en nål i en høsstak, hvis du ikke ved, hvad det er, at du skal kigge efter. Du kan finde en våddragt herre, kvinde, børn og unisex, og det skulle derfor være til at finde en, der passer netop dig.

Den rette længde

Våddragter har flere funktioner, men deres primære er at holde dig varm. Derudover beskytter de din krop mod både solens stråler, og andre udvendige faktorer, som kan gøre skade på din krop. Alt efter årstid, land og præference kan der være brug for forskellige våddragter. Bruger du meget tid i selve vandet, og er vandet under 23 grader, kan det være en fordel med en våddragt, der har lange ærmer og bukser for at åbne optimal komfort. Bruger du i stedet mest tid på et board, som et SUP-board, kan du i de varme måneder nøjes med korte ærmer og bukser. Når det er sagt, handler det meget om vejret og din personlige præference. Til de koldere dag, kan du også vælge en dragt med hætte, så du er bedst muligt beskyttet fra top til tå.

Vær opmærksom på tykkelsen

Foruden at have øje for længde, skal du holde øje med tykkelsen. De er som regel opdelt i tre: Forårs- og sommerdragter, helårs, og vinterdragter. Hvilkekn tykkelse du vælger, afhænger af, hvornår du har tiltænkt at skulle tage den i brug.

Forårs- og sommerdragter og shorties – dragter med korte ben – er som regel 0,5-3 mm tykke. Helårsdragterne er dem, der typisk bliver brugt i Danmark, og de er 2-6 mm i tykkelse. Vinterdragten findes i 5-6 mm tykkelse og er den dragter, der holder dig varmest.

Passer våddragten

Første gang du trækker i en vådragt, kan du godt få følelsen af, at den ikke passer dig. Dragten føles meget anderledes end almindeligt tøj, og skal sidde godt til. For at finde ud af, om du har valgt den rigtige størrelse, kan du stille dig selv et par spørgsmål. Først og fremmest skal du vurdere, om den sidder stramt ved nakke, arme og ben – det skal den. Dernæst skal du tjekke, om du kan trække vejret ubesværet, trods at dragten sidder stramt. Derudover bør dragten rynke en smule under armene, bag knæene og skuldrene. Sidst men ikke mindst skal du have en god bevægelighed. Vandsport kræver sjældent, at du er stiv som et bræt.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.