Solskinsrejser

Guide til Costa del Sol

Costa del Sol er stedet for den helt klassiske badeferie. Så enkelt kan området faktisk beskrives, hvis man ser helt nøgternt på det. Klimaet og vejret opfordrer til at slikke sol på stranden, og strandene er fantastiske, men også overrandt med turister. Derfor kan det også være rart at komme ud og opleve noget andet, og der er faktisk masser af oplevelser i vente, hvis du bestiller en rejse til det solbeskinnede område. Dette og meget mere vil vi gerne fremhæve i denne guide til Costa del Sol, så du er helt rigtigt klædt på til din ferie.

Find din rejse til Costa del Sol her

Seværdigheder & Oplevelser

Området Costa del Sol er et område, der altid har været præget af koloniseringer, der har haft søvejen som primær indtægtskilde. Det har bl.a. ledet til de storbyer, der ligger langs kysten, og der er stadigvæk flere steder i disse storbyer, hvor man ser fortidens gyldne tider i bevaringsværdige bygninger. Disse steder vil vi gerne ligge frem for dig herunder, således at du er klædt på til oplevelser i Costa del Sol!

– Malaga
Malaga er velsagtens hovedstaden i området Costa del Sol, da det er den største og bedst besøgte by. Byen kan godt virke lidt “maskinel” og klinisk, når man ser den udadtil, men byen har faktisk flere kulturelle aspekter, der gør den varm og indbydende. Malaga er den oprindelige fødeby til Pablo Picasso, og der er derfor naturligvis et interessant museum omkring ham i byen. Dette er nok mest for de kunstinteresserede, men der er også seværdigheder for alle andre. Byen har f.eks. en gammel bydel, hvor man bl.a. kan opleve et gammelt fort og en utrolig smuk renaissance-katedral, der ligger gemt inde bag alle bygningerne. Der er altså masser af kulturelle oplevelser i Malaga, og det er bare at gå på opdagelse selv – du vil opdage ting, som du ikke lige forventede af en pulserende storby!

Find din rejse til Costa del Sol her

– Alhambra
I en anden af de store byer i Costa del Sol-området, Granada, ligger et af de bedst bevarede eksempler på den historie, som har skabt regionen. Muslimerne gjorde sit indtog i regionen i 1100-tallet, og der er efterladt imponerende bygningsværker fra den tid. Et af disse er citadellet Alhambra, som oprindeligt var et arabisk militæranlæg, men som senere op gennem det 13. århundrede blev brugt som royal bolig. Det er et af de bedst bevarede citadeller fra den tid, og det er tydeligt at se den arabiske oprindelse. Det er imponerende bygningsværker, der ikke kunne opføres bedre i dag, og det er en stor oplevelse at gå rundt og “mærke” atmosfæren på stedet. Vi anbefaler, at du sætter en hel dag af til besøget i byen, da citadellet er stort, og byen er interessant med masser af shoppingmuligheder. Det er helt sikkert en oplevelse, som du ikke ville have været foruden i Costa del Sols turistprægede hverdag!

Find din rejse til Costa del Sol her

Strande

Som skrevet i introen, så er strandene i Costa del Sol fantastiske. Der er sådan set ikke noget andet ord at bruge om dem. De er ekstremt velholdte og bidrager med alt det, som man forventer af en sydlandsk strand: Helt hvidt sand og utroligt badevand! Det er strandene, der lokker turister i hundredetusindvis til området, og netop turisterne er med til at sætte skår i den fantastiske strandoplevelse. Der er mange strande, hvor du skal meget tidligt op om morgenen for at få dig en udmærket plads, og nå at opleve strandens idyl. De centralt beliggende strande er oftest meget overrandt, og vi vil derfor anbefale, at du forsøger at søge mod mindre befolkede områder, hvor strandoplevelsen vil være helt, som den bør være i området!

Vejret

Hele regionen, Costa del Sol, er præget af et klassisk Sydspansk klima, hvor der er varme somre og milde vintre. Dette betyder også, at du året rundt er sikret temperaturer på over 15 grader, og i sommersæsonen fra maj til september også temperaturer omkring 30 grader. Klimaet er generelt tempereret ud fra regionens placering til havet, hvilket også medvirker til de milde vintre og stabile temperaturer.
Kigger man mere på vejrfronten, så er der bestemt heller ikke noget at klage over: I sommermånederne står den på masser af sol fra en skyfri himmel. Det er dog værd at bemærke, at der ud på aftenen kan danne sig tordenbyger pga. fordampningen fra havet, hvilket dog regner af om natten. Costa del Sol er altså et fantastisk rejsemål set fra vejrfronten.

Find din rejse til Costa del Sol her

Maden

Hvad kan du så forvente af maden i Costa del Sol? Tja, hvis du kender blot en smule til det spanske køkken, så har du en god idé om, hvad du kan blive tilbudt på restauranterne i området! Det spanske køkken er kendetegnet ved det hyppige brug af især små retter, der er meget intense i smagen. Det er typisk ved brug af simple midler som f.eks. chorizo-pølse og fisk og skaldyr, der fås friskt direkte fra havet. Derudover er der klassiske spanske retter på programmet som f.eks. paella, der er utrolig velsmagende og sydlandsk inspirerede. Det er altså primært spanske retter, der er i højsædet, men som det turismeprægede område, Costa del Sol nu engang er, kan du selvfølgelig også nyde godt af diverse internationale retter. Maden er generelt i den dyre ende på restauranterne – medmindre du finder de små, uberørte steder, hvor de lokale ligeledes spiser. Hertil er det værd at bemærke, at spaniere spiser meget sent i forhold til herhjemme – typisk omkring klokken 21.

Find din rejse til Costa del Sol her

Prisleje

Det ville være synd at sige, at regionen Costa del Sol er en billig region at rejse til med dens beliggenhed i det sydlige Spanien og ud til Middelhavet. Du skal være forberedt på at have den store pengepung frem – især hvis du ønsker at spise på restauranter med havudsigt. Valutaen i området er, ligesom i resten af Spanien, Euro, og én Euro svarer således til ca. 7,5 danske kroner. Når det så er sagt, så er priserne faktisk overkommelige, hvis du i stedet for at spise ude, laver maden selv, da priserne på dagligvarer generelt er lave. I gennemsnit vil varer, der i Danmark koster 100 kr., i stedet koste omkring 68 kr. Du kan derfor med fordel lede efter en bolig, hvor du har mulighed for dette.

Find din rejse til Costa del Sol her

Læs også

Læs også vores generelle guide til Spanien.

Læs desuden om de spanske øer Tenerife, Mallorca, LanzaroteGran Canaria og Fuerteventura.