Solskinsrejser

Guide til Gran Canaria

Gran Canaria er en solskinsø midt i Atlanterhavet, hvor du tilbydes fantastiske strande, relativt lavt prisniveau og kulturelle oplevelser. Dette lyder muligvis som en drøm, der ikke kan gøres til virkelighed, men det kan det virkelig på Gran Canaria. Øen er en af de største af de kanariske øer, og du får derfor rige udfoldelsesmuligheder, og tillægger du et gæstfrit folk med en rig kultur, så har du en kombination, som du vil blive glad for. Der er kulturelle seværdigheder og oplevelser, og der er umådelig flotte badestrande, der ligeledes bare spiller. Der er derfor ingen grund til at sige nej til Gran Canaria, hvorfor vi også har lavet denne guide til at fremhæve de mange fantastiske ting omkring øen.

Find din rejse til Gran Canaria her

Seværdigheder & Oplevelser

Når man har ligget på stranden i et par dage, så er det meget naturligt, at man er begyndt at kede sig lidt, og så er det heldigt, at Gran Canaria ligeledes har nogle seværdigheder og oplevelser, som kan spice tilværelsen lidt op! Det er ikke det, som øen er kendt for, men vi vil herunder gerne fremhæve de seværdigheder, som du simpelthen ikke må misse, når din ferie går til solskinsøen.

– Palmitos Park
Som den mest populære park på hele øen er Palmitos Park en oplevelse for enhver – stor som lille! Parken er et natur- og biologisk rigt område, hvor der kan opleves alt fra eksotiske planter, som man nærmest ikke ser andre steder til fugle, der kun findes i netop denne park. Det er en oplevelse at gå rundt i parken, og øjnene ved slet ikke, hvor de skal kigge hen, da der er et væld af farver og liv overalt. Derudover kan parken også byde på både papegøje- og delfinshow, der kan være med til at gøre et besøg til en kæmpe oplevelse for især mindre børn! Der er også både akvarier og et stort sommerfuglehus, der får et besøg i ZOO til at blegne ved siden af. Det er derfor en seværdighed, som vi klart vil anbefale alle at se.

Find din rejse til Gran Canaria her

– Aqualand
Selvom strandene er flotte, så mangler de måske lidt action for børn og unge, og denne action kan de så i stedet få i Aqualand! Aqualand er et KÆMPE stort vandland, der strækker sig over næsten 100.000 kvadratmeter. Der er hele 33 rutsjebaner til ethvert temperament, og mange forskellige pools med bølgebassiner og meget andet. Det er en legeplads af de helt store for børn og barnlige sjæle, og der kan nemt bruges én hel dag eller flere i vandlandet. Udover de vandbaserede aktiviteter er der også andre landbaserede aktiviteter, hvor man kan få rørt sig og opleve et fællesskab med andre turister eller lokale. Alt i alt: Et godt “lille” afbræk fra en lidt kedelig tilværelse på de flotte strande, som du simpelthen ikke må lade dig selv eller dine børn misse, når i alligevel har taget turen til Gran Canaria.

Find din rejse til Gran Canaria her

Strande

Gran Canaria er et unikt sted i forhold til deres strande. Der er ikke mange steder i verden, hvor du både kan opleve klassiske, vulkaniske strande med helt sort sand, der glitrer i solen, og nærmest caribiske strande med fuldstændig hvidt sand, der hypnotiserer dig til at bruge hele din dag på stranden. Dette er med til at gøre øen i sig selv unik, og det er derfor, at øen er blevet et symbol på badeferie. Du kan snuppe dig en dukkert i det dejlige vand, der er helt blåt og klart ved de hvide strande, men dog mere tilsandet ved de vulkaniske strande. Lad os bare sige, at det er med god grund, at turister vælger Gran Canaria som deres tilflugtssted om sommeren!

Vejret

Da Gran Canaria er en af øerne i det Kanariske bælte, kan du naturligt nok forvente temperaturer, der vil få enhver dansk sommer til at blegne. Der er gennemsnitligt temperaturer omkring 28 grader om sommeren, og klimaet er meget stabilt, hvilket ses på vintertemperaturerne, der sjældent kommer under 20 grader. Gran Canaria er altså også et fantastisk feriemål i de kolde, danske vintermåneder!
Noget, der adskiller Gran Canaria fra de andre Kanariske Øer, er, at der falder mindre regn i efteråret og om vinteren. De vådeste måneder er fra november til marts, hvor der i gennemsnit falder 20 mm regn om måneden. Når det så er sagt, så er der dømt sol fra en skyfri himmel i hele sommerperioden, der nærmest går fra netop marts og til november. I juni, juli og august falder der normalt ikke én dråbe vand fra himlen! Der er derfor garanti for vejr i verdensklasse, hvis du vælger et feriere på øen om sommeren.

Find din rejse til Gran Canaria her

Maden

Det fornægter sig ikke, at de kanariske øer, heriblandt Gran Canaria, er spanske, og dette bærer maden på øen også i høj grad præg af. Du kan få stort set alle de spanske retter, som dit hjerte kunne begære: Det er alt ligefra paella til tapas og til spanske specialiteter. Der er typisk en basis af grøntsager i retterne, der ofte kombineres med enten fisk eller skaldyr. Køkkenet på øen bærer som sagt præg af Spanien, men der er også afrikanske og latinamerikanske krydderier på banen, hvilket bidrager til en unik smagsoplevelse. Disse smagsoplevelser er bedst på de mindre steder, hvor de lokale ligeledes spiser. Du kan selvfølgelig også få internationale retter, hvis du ikke er så meget for forandring.

Find din rejse til Gran Canaria her

Prisleje

Når man skal på ferie til Gran Canaria, så er prislejet selvfølgelig en afgørende faktor, og derfor er det heldigt, at prislejet generelt er lavere end i Danmark. Du kan som oftest spare rigtig mange penge på f.eks. cigaratter, parfume og spiritus, da Gran Canaria er en af de Kanariske Øer, som er en frihandelszone. Dette betyder, at der ikke er giftskatter eller luksusafgifter, så disse ting vil være billige. Kigger man på dagligvarer og restaurantbesøg, så er priserne lidt under de danske, men forvent dog ikke at spare flere tusinde kroner – det er stadigvæk en ø, så priserne skydes lidt i vejret af den grund. Du skal derfor huske at tage godt med Euro med på din rejse – det er godt at have kontanter på de klassiske markeder på øen.

Find din rejse til Gran Canaria her

Læs også

Læs også vores generelle guide til Spanien og området Costa del Sol.

Læs desuden om de andre spanske øer Mallorca, LanzaroteTenerife og Fuerteventura.