Solskinsrejser

Guide til Lanzarote

Lanzarote. Et paradis på jord. Så let kan øen faktisk beskrives, men det er klart, at vi selvfølgelig gerne vil fortælle mere om denne fantastiske ø, der er den nordligste af De Kanariske Øer. Øen er særligt kendt for dens store biodiversitet, dens fantastiske klima og de fantastiske vulkaniske landskaber, der har gjort øen til det, den er. Derudover er øen også kendt for at være et mekka for sportsinteresserede og aktive mennesker, hvilket vi også vil komme ind på længere nede – så læs med og lad dig forføre af Lanzarotes skønhed.

Find din rejse til Lanzarote her

Seværdigheder & Oplevelser

Lanzarote er netop opstået via mange århundreders vulkanudbrud, der har skabt øens ikoniske landskab, og dette faktum gør også øen til et meget seværdigt sted, der med garanti vil forbløffe dig meget. Seværdighederne fokuserer meget på øens fantastiske landskaber og natur, hvor der er mange dyrearter, som du næsten kun ser på Lanzarote. Det er imponerende og fabelagtigt, og derfor vil vi gerne fremhæve nogle få af de mange oplevelser, som venter dig på øen!

Timanfaya National Park
En af disse fantastiske oplevelser er at tage en tur til Timanfaya National Park, som er skabt af 100 % vulkanisk sand og sten. Parken er hele 51 kvadratkilometer, men du behøver heldigvis ikke at bevæge dig alt for meget rundt, at landskabet nærmest ligger for dine fødder – uanset hvor du befinder dig! Parken dækker over en fantastisk biodiversitet, hvilket også gør, at turister og andre interesserede kun har adgang til nogle få og restriktive ting, hvilket dog ikke berører oplevelsen af de fantastiske vulkaniske “bjerge” og dale. Få dig en tår at drikke ved kratergrill restauranten “El Diablo” og nyd udsigten, der ikke findes meget bedre nogle andre steder i verden. Du kan også opleve parken fra kamel-ryg, hvilket vi bestemt også vil anbefale dig at gøre! Det lyder måske lidt kedeligt sådan bare at nyde udsigten, men vi kan forsikre dig om, at du ikke vil fortryde en tur til nationalparken.

Find din rejse til Lanzarote her

El Golfo
En anden seværdighed, som du simpelthen ikke må misse, når du er på øen, er den såkaldte El Golfo. El Golfo er et eksempel på Moder Naturs fantastiske kræfter, da der engang var en vulkan, der dog med tiden er eroderet af havet. Dette betyder, at der kun er en kløft tilbage, der hvor vulkanen stod, og for foden af den er der en svovlsø, som er helt gullig. Der lugter ikke godt, men søen er dog et betagende syn, som er med til at forundre og skabe perspektiver til det krystalklare, blå vand på den anden side. Du kan derudover gå en tur på den tilstødende strand, hvor det sorte sand er fyldt med bittesmå krystaller. Vi vil derfor opfordre til at tage en håndfuld sand op, og se det fantastiske syn af en masse krystaller, der blinker smukt til dig. Det er bestemt også en oplevelse.

Find din rejse til Lanzarote her

Strande

Strandene er ligeledes et aspekt på øen, der bærer præg af dens oprindelse af vulkaniske udbrud. Dette betyder, at alle strandene har det helt specielle sorte sand, som man også ser i byer som f.eks. Barcelona. Dette betyder ikke det store for strandoplevelsen, udover at vi vil anbefale at betale for en liggestol, da sandet kan blive umådeligt varmt, når solen står på det. Et par gode badesandaler er helt klart også at foretrække, så du ikke får brændt fodsålerne af!
Når det så er sagt, så får du noget af det bedste badevand i verden. Havet er, som oftest, spejlblankt, og det er helt klart som glas. Det er derfor helt sikkert en dukkert, der er at foretrække, og du kan også opleve noget af den biodiversitet, der gør øen helt speciel. Der er mange flotte fisk i vandet, hvis du tager en snorkel-tur lidt længere ud, og du kan også opleve mange andre spændende vandfænomener – der er altså alt mulig grund til at vælge stranden til på din tur til Lanzarote!

Vejret

Vejret på Lanzarote er, som man forventer af en solskinsø i det karibiske område, ganske godt for nu at være meget konservativ. Højsæsonen er i sommermånederne mellem maj og september, hvor du opnår de højeste temperaturer og flest mulige solskinstimer. Du kan i netop højsæsonen forvente temperaturer mellem 26 og 30 grader, der dog hurtigt kan blive varmere, da det er en ø midt ude i havet. Klimaet påvirkes meget af havet omkring øen, men du kan helt sikkert forvente masser af sol og sommer på din sommerferie – der plejer ikke at falde én eneste dråbe vand i juli måned! Du får i gennemsnit 9,5 solskinstimer om dagen, og det er da lige nok til at få en solid farve på kroppen. Alt dette hænger selvfølgelig også sammen med øens klima, der klassificeres som et ørken-klima, og som derfor garanterer godt og stabilt vejr på din ferie.

Find din rejse til Lanzarote her

Maden

Køkkenet på Lanzarote er ikke det mest raffinerede, men du kan opleve imponerende madlavning, hvor især de sammenkogte retter er helt fantastiske. Lanzarote er en af de kanariske øer, hvilket betyder, at de kulturelt i århundreder har ligget mellem Europa og Afrika. Dette kan man også se på deres madlavning, hvor der ofte bliver blandet spanske og portugisiske ingredienser med de utrolig smagfulde krydderier fra det afrikanske kontinent. Denne blanding er meget særegen og et bombardement af dine smagsløg, som du vil blive forbløffet og målløs over. Den lokale mad er utrolig velsmagende, men hvis du er mere til traditionelle, spanske retter, så kan du selvfølgelig også få disse.

Find din rejse til Lanzarote her

Prisleje

Prislejet på Lanzarote er, som man kan forvente af en turistpræget, solskinsø. Det er ikke billigt, men det er heller ikke så dyrt, at det ikke er til at komme til. Det er klart at øens klima og det faktum, at det er en ø, skruer priserne i vejret, men du kan dog med lidt omtanke få en hel masse ud af dine medbragte Euro. Det er specielt nyttigt at lede efter områder i byerne, hvor der er knap så mange turister, samt at spise på restauranter hvor de lokale ligeledes bevæger sig hen. Det er dog værd at bemærke, at den offentlige transport på øen er ret billig, og børn kommer som oftest med i busser til halv pris. Et godt råd er dog at have rigelig med Euro med på turen – du kan ikke altid regne med, at Visa-kortet kan slynges over disken.

Find din rejse til Lanzarote her

Læs også

Læs også vores generelle guide til Spanien og området Costa del Sol.

Læs desuden om de andre spanske øer Mallorca, TenerifeGran Canaria og Fuerteventura.