Solskinsrejser

Guide til Mallorca

Spanien og især Mallorca er den velnok mest populære rejsedestination for os danskere pga. det solrige og varme klima og priser, som er til at betale. Mange forbinder typisk Mallorca med charterturisme, men øen har så mange andre ting at byde på, så du skal ikke være bekymret for at være klemt inde på et smagløst hotelværelse hele turen. Det er også derfor, at vi med denne guide gerne vil hjælpe dig, ved at fremhæve de ting, som gør Mallorca til en perle i muslingen Middelhavet.

Find din rejse til Mallorca her

Seværdigheder & Oplevelser

Når folk snakker om Mallorca, så går snakken, som skrevet, altid på en ø, der er overbefolket af charterturister, og hvor det eneste, man kan opleve, er stranden og væggene på ens hotelværelse. Dette er selvfølgelig ikke løgn, men det er et meget forvrænget billede af Mallorca. Øen er faktisk meget mere end charterturisme, og den indeholder dybdegående seværdigheder, som mange fuldstændig glemmer i deres fokus på badeferie og hoteller. To af disse vil vi særligt gerne bringe frem i lyset her.

– Ruinbyen Pollentia
Mallorca har gennem historien været genstand for dramatiske begivenheder med flere invasioner af datidens store riger, som f.eks. Romerriget, der opslugte det meste af det nuværende Europa. Derfor bærer øen også præg af bygningsværker og efterlandskaber af de til hver en tid regerende magter.
Et sådant efterlandskab er Ruinbyen Pollentia på øens nordøstkyst. Ruinbyen blev opbygget af romerne og var dengang en kæmpe stor by, som stadig den dag i dag er genstand for arkæologiske udgravninger. Den er et historisk tilbageblik i verdensklasse, og du kan bl.a. opleve den udgravede beboelsesdel og måske mere interessant, det udgravede, gamle teater. Det står som ruiner, men er ikke desto mindre ufattelig imponerende, når man tænker på datidens redskaber. Ruinbyen er derfor et must-see, som mange går glip af, dér på den dejlige strand.

Find din rejse til Mallorca her

– Coves del Drac
En anden oplevelse, som du simpelthen ikke må snyde dig selv for, når du er på øen, er en tur i drypstenshulen Coves del Drac. Hulerne blev udforsket i 1880’erne, og man fandt der frem til de ufattelige skønheder, der fandtes i disse. Du kan få en guidet tour, der varer ca. 1 time, hvor du på en 1,2 km gåtur får lov at opleve de fantastiske drypsten, der også leder dig frem til en enorm underjordisk sø, som er ufattelig smuk. Du får lov at sejle på søen, og dermed opleve den helt tæt på. Det hele sluttes af med en 10 minutter lang klassisk “koncert”, hvor der samtidig er et lysshow henover søen – det er en fuldstændig vild oplevelse!
Du må simpelthen ikke snyde dig selv for en tur i dypstenshulerne.

Find din rejse til Mallorca her

Strande

Strandene på Mallorca er fantastiske: Du får det kridhvide sand og havet, der har den helt rigtige, blå farve. Der er simpelthen ikke noget at komme efter – det spiller helt, som det skal!
Når det så er sagt, så er der mange turister, der kun kommer til øen for at ligge på strandene og tage sol. Dette betyder, at de populære strande er meget fyldte (til tider overfyldte), og det kan derfor gøre, at oplevelsen ikke bliver helt så god. Derudover er der typisk mange sælgere på de store strande, der kan rende i dine fodspor, og vi vil derfor anbefale, at du forsøger at søge mod strande, hvor der er færre mennesker. Dette kan du få hjælp til af f.eks. lokalbefolkningen, og strandene er stadig lige fantastiske og næsten helt uberørte. Strandoplevelsen på Mallorca kan derfor både være god og dårlig alt afhængigt af, hvor mange turister du er omgivet af.

Vejret

Den helt store grund til, at mange danskere vælger at tage til Mallorca er på grund af vejret. Vejret på øen er helt fantastisk i højsæsonen fra ca. maj-september, hvor temperaturen i gennemsnit ligger på 30 grader (den kan dog ramme 40 grader midt på øen). Derudover er du næsten garanteret masser af sol i disse måneder, og øen har da også i gennemsnit 7,9 soltimer om dagen. Mallorca ligger i et subtropisk klima, hvilket også betyder, at der udenfor højsæsonen kan være perioder med meget regn – specielt fra slutningen af august og til oktober. Vinteren er nærmest ikke eksisterende på øen, hvor kun et par måneder ligger under 12 grader i gennemsnitstemperatur, og du kan derfor også trygt bestille rejser til øen i f.eks. april måned (NB: I april er det heller ikke så varmt, hvilket er oplagt til at udforske øens seværdigheder).

Find din rejse til Mallorca her

Maden

Maden på Mallorca, og i Spanien generelt, er fantastisk. Intet mindre. Der er meget fokus på det traditionelle spanske køkken, hvor det specielt er værd at smage retter som Paella, Gazpacho og selvfølgelig det store tapas-bord. Der er ingen tvivl om, at du kan spise godt på øen – også selvom du ikke lige er så meget til det spanske køkken! Øen bærer også på madsiden præg af den megen turisme, og du vil derfor også opleve mere klassiske fusionskøkkener, hvor du kan få retter fra hele verden. I junk-food afdelingen er det selvfølgelig også muligt at få diverse retter, men vi anbefaler klart, at du forsøger at finde små, hyggelige spisesteder i mindre trafikkerede sidegader: Her er maden typisk også billigere.

Find din rejse til Mallorca her

Prisleje

Når man kigger på det generelle prisniveau i Spanien, så ligger det en anelse lavere på specielt fødevarer, end vi gør i Danmark. Du får derfor mere for dine Euro, som er møntfoden i Spanien og på Mallorca. Restauranter er ligeledes billigere end herhjemme, og du kan i mange tilfælde få en stor tallerken mad for 10 Euro.
Når det så er sagt, så er prisniveauet på Mallorca skruet gevaldigt op i forhold til resten af Spanien. Dette er ikke så overraskende, da det er en ø, hvor der primært bor turister året rundt. Det betyder, at du med fordel kan søge mod restauranter i sidegader, hvor der kommer knap så mange turister, og hvor billige måltider også kan findes. Misforstå det endelig ikke: Det er generelt stadig billigere end i Danmark pga. de lave lønninger, men ved de såkaldte “turistfælder” og strandene kan priserne godt være skruet i vejret.

Find din rejse til Mallorca her

Læs også

Læs også vores generelle guide til Spanien og området Costa del Sol.

Læs desuden om de andre spanske øer Tenerife, LanzaroteGran Canaria og Fuerteventura.