Solskinsrejser

Guide til Thailand

Det er et af de mest yndede rejsemål for mange danskere, der ønsker at komme væk fra det horrible danske sommervejr og til et sted, hvor man kan mærke sol og sommer. Derudover er Thailand også et meget gæstfrit kongedømme, hvilket i høj grad bunder i deres religion, som er Buddhismen. Dette mærker man hurtigt på en rejse dertil, og det er bestemt med til at gøre Thailand til en ønskedestination for mange, og det er da også dette, der har givet landet kendenavnet: Smilets land.
Vi har derfor valgt at dykke lidt ned i Thailand som destination og har herunder forsøgt at lave en guide til dig, der overvejer at tage til Thailand på din næste ferie.

Find din rejse til Thailand her

Seværdigheder & Oplevelser

Først og fremmest vil vi gerne se lidt nærmere på nogle af de mange seværdigheder, som Thailand pryder sig med overfor de store mængder af turister, der hvert år tilfører landet millioner af kroner. Vi har fundet frem til de seværdigheder, som er et must-see, når man er i landet, men der er selvfølgelig flere seværdigheder, der er interessante at udforske på egen hånd.

– Ayuthaya
Når man er i Thailand, så er et besøg til de ældgamle ruiner af det strategisk vigtige handelscentrum, Ayuthaya, et must. Byen fungerede i 400 år som hovedstad for et siamesisk kongedømme, som lå på grænsen mellem Kina, Indien og Malaysia. Dette betød, at byen var et vigtigt handelscentrum, indtil den blev ødelagt i 1767. Byen var faktisk også i 1700 verdens største by, hvilket understreger dens vigtighed.
I dag er der, som sagt, kun ruiner tilbage, men et besøg i Ayuthaia Historiske Park, som er på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv, er en kæmpe heldags-oplevelse. Der er imponerende paladser og templer, som vidner om forgangen storhed, og dette SKAL du simpelthen se på din rejse til Thailand!

Find din rejse til Thailand her

– Det flydende marked i Ratchaburi
En seværdighed, der er noget helt særligt, er det flydende marked i Ratchaburi. Nogle vil måske huske det fra James Bond-filmen Manden med den gyldne pistol, hvor de ræser gennem kanalen og markedet på små både, og det er da også dette, der har gjort markedet verdenskendt.
Den bedste måde, at opleve markedet på, er med båd, hvor du kan bevidne de små både, der er lastet ud over alle grænser. Det er virkelig en speciel oplevelse, og hvis du spotter en vare, som du ikke kan leve uden, så er det med at preje båden over til dig i en fart! Det er et unikt indblik i en verden, der var en gang, hvor de handlende foretog deres forretning på den samme måde, som det gøres i dag.

Find din rejse til Thailand her

– Bangkok
Den sidste seværdighed, som vi mener, at du SKAL se på din rejse til det smukke Thailand, er landets hovedstad Bangkok. Dette er om noget stedet, hvor du kan opleve thaiernes helt specielle kultur og sædvaner, da det er en pulserende by med liv overalt på gader og stræder. For nogle kan der måske herske ukontrolleret kaos, men der er styr på tingene, tro os! Dette skyldes måske også, at Bangkok er verdens hurtigst voksende by.
Der er masser at besøge i Bangkok, men vi vil især fremhæve Patpong Night Market, der er et marked, der er åbent om natten. Dette giver en helt ekstraordinær stemning, som du ikke kan opleve andre steder. Derudover SKAL du også se Grand Palace, der er det tidligere kongepalads for Thailands konger frem til 1946. Det er intet mindre end et imponerende bygningsværk, og det er også hjemsted for den verdensberømte “Smaragd Buddha” – en fantastisk Buddha-statue. Helt bestemt et besøg værd.

Find din rejse til Thailand her

Strande

Når man har været ude og se på seværdigheder, så kan det være meget rart at tage en slapper på stranden, og dette er der rig mulighed for i Thailand. Thailand er hjemsted for nogle af de flotteste sandstrande i verden med kridhvide sandkorn og azur-blå vand. Strandene er som udgangspunkt offentligt tilgængelige, men der er dog, som i mange andre lande, steder, hvor det koster en lille pose penge. Derudover oplever du selvfølgelig også de klassiske strandsælgere, som altid er i nærheden af turisterne, men de er langt fra et forstyrrende element: De bidrager nærmest til den særlige charme ved strandene. Der er ingen tvivl om, at Thailand også er et perfekt sted at holde badeferie pga. netop strandene og det krystalklare vand – og det vil vi opfordre til, at man oplever på egen krop.

Find din rejse til Thailand her

Vejret

Vejret i Thailand er meget anderledes fra det, som vi er vant til herhjemmefra: Der er 2-3 årstider, hvor det enten er varmt, varmere eller varmest. Du er altid sikret temperaturer på minimum 30 grader, og mange gange er det luftfugtigheden, der er den afgørende faktor i, hvordan varmen føles. Vejret kan mange gange være uberegneligt – specielt i den årstid, som hedder Regntiden. Regntiden er typisk fra starten af maj og til slutningen af oktober, og der kan falde usandsynligt meget regn i denne periode. Det afhænger dog ligeledes af, hvor i landet, du befinder dig, men som hovedregel er højsæsonen ift. stabilt og varmt vejr mellem december og april. Det er altså her, at du kan forvente mest sol og temperaturer, der er til at holde ud.

Find din rejse til Thailand her

Maden

Det thailandske køkken er, ligesom mange andre køkkener i Asien, et bombardement af krydderier og smagsindtryk, der er meget fremmed for os danskere, men ikke desto mindre smager maden generelt godt og fyldigt. Thaiernes køkken er mindre kendt end f.eks. det kinesiske, men bortset fra nogle specifikke retter, der hører til landet, så minder de utrolig meget om hinanden i smag og udseende. Det skal dog noteres, at det meste af maden er meget stærk – også selvom du beder om en mindre stærk portion! Generelt vil du dog kun blive positivt overrasket, når du sætter tænderne i f.eks. Pad See Ew, som er thai-nudler med sojasovs og oksekød.

Find din rejse til Thailand her

Thai øl og spiritus

Du skal selvfølgelig smage på de lokale drikkevarer på rejsen til Thailand! Landet er ikke kendt for gode øl eller vin og er du til smagfulde Belgiske eller Tjekkiske øl vil du nok blive skuffer. Thai’erne drikker mest pilsner/lager øl med enkelte undtagelser. Ellers er Whisky den foretrukne drik i Thailand – både af den billige lokale slags og især de udenlandske varianter.

Som med (næsten) alt andet kan Thai’erne godt lide at dele mad, drikke og underholdning. Når man går ud i byen i Thailand plejer man at deles om en flaske whisky – som samtidig giver plads ved et bord. Whisky’en blandes med cola og/eller dansk vand (tonic water). Sådan holder flasken længere.

Find din rejse til Thailand her

Prisleje

Prislejet i Thailand er generelt lavt for os vesterlændinge, hvilket bl.a. kan tilskrives de lave lønninger i landet. Møntfoden i Thailand er Baht, og 1 dansk krone svarer til omtrendt 5 Baht. Langt de fleste ting vil være billigere end i Danmark, men det er værd at bemærke, at priserne på mad i restauranter kan stige med mellem 50 og 100 % for turisterne (de tjener hovedsageligt deres penge på turister). Vær især opmærksom omkring drikkepenge: En thaier tjener i gennemsnit 300 Baht om dagen – det er derfor smart at have det i baghovedet, når der gives drikkepenge.

Find din rejse til Thailand her

Læs mere om Thailand

Læs også vores mange guides til de forskellige steder og ting du kan lave i Thailand. Find links herunder:

Praktiske guides

Generelt om at rejse rundt i Thailand