Solskinsrejser

Backpacker i Thailand

Hvis der er et land som mere end noget andet er perfekt for backpackerer så er det Thailand, som gennem årtier har tiltrukket rygsækrejsende fra hele verden. “Smilets land” byder på oplevelser som ikke findes nogen andre steder i verden, fra solbeskinnede bounty øer og hvide sandstrande til trekking ture i bjergene til Buddhistiske templer og alle steder mødes man som rejsende af smilende og gæstfrie mennesker.

Går du og planlægger rejsen til Thailand, så læs videre og få lidt inspiration til hvad du skal se og opleve.

De fleste backpackere i Thailand bruger minimum 1 måned på at få set både nord og syd Thailand, men man kan sagtens opleve en masse på kortere tid. De fleste lægger en plan om at se det og det på de og de dage, men når man så endelig kommer til Thailand holder planerne sjældent. En del af backpacker oplevelsen er at give slip og man ender hurtigt med at bruge et par dage ekstra de steder man bedst kan lide.

Mange rejsende i Thailand planlægger rejsen sådan at de både får set nord og syd Thailand, fra Chiang Mai’s jungle og bjerge til Koh Samui’s kridhvide strande. Thailand er et stort land, men der er glimrende transport med både bus, tog, fly og båd.

På opdagelse i Englenes By

Rejsen starter for de fleste i Bangkok, og det er en by mange har blandede følelser med. På den ene side er Bangkok en facinerende by fuld af oplevelser og seværdigheder, men på den anden side bliver støjen, trafikken og menneskemylderet hurtig for meget. Bangkok er tilgengæld hjem for det berømte backpacker område omkring Kao San Road og det er et glimrende sted at begynde rejsen.

Kao San Road virker som en slags sluse fra vesten til østen og er en glimrende mulighed for at møde andre backpackere og planlægge resten af rejsen. Det er også stedet i Bangkok hvor du kan finde de absolut billigste hoteller og guesthouses.

Trekking og elefanter i Chiang Mai

Chiang Mai er Thailands næststørste by og oprindeligt en del af Lanna kongedømmet. Chiang Mai er en helt anderledes by end Bangkok. Her går det hele lidt langsommere og tiden går næsten i stå indenfor byens volde hvor flertallet af guesthouses ligger.

Chiang Mai og området omkring er fuld af muligheder. Kunst og træskærer markedet er altid populært, men det er trekking og naturoplevelser de fleste rejser efter. Book et jungle trek på jeres guesthouse eller prøv ekstrem sport og white water rafting.

Full Moon Party på Koh Phangan

Ca. en times tid i båd fra Koh Samui ligger øen Koh Phangan i den Thailandske golf. Set fra søsiden er der ikke noget der afslører at det er her en af verdens største strandfester bliver afholdt hver fuldmåne, men når solen går ned begynder festen.

Mere end 30,000 besøgende kommer forbi Had Riin hver måned og festen varer hele natten akkompagneret af dunkende trance, techno og house musik.

Dyk med hajer og tropiske fisk på Koh Tao

Koh Tao er et af sydøst-asiens bedste dykker destinationer med masser af gode dyk. Tag et PADI certifikat og kom så ud og dykke blandt farvestrålende koraller, hajer og havskilpadder. Slap af om aftenen med en Mai Thai i hængekøjen og drøm dig væk.

Her finder du flere backpacking guides