Solskinsrejser

Bangkok – introduktion

Det første indtryk, du vil få af Bangkok vil sikkert være af kaotisk art; motorcykler, der kommer drønende bagfra i den lille sidegade, du netop har valgt at gå ned af. Tuk – tuk chauffører, der råber efter dig med diverse tilbud og kilometervis af bilkøer. Men jo længere tid, du har været i Bangkok, des mere kommer du uden tvivl til at holde af byen. Bangkok er faktisk en fantastisk by, som er opdelt i områder med hver deres specialer.

Samtidigt også en by, hvor du gang på gang kan blive overrasket over, hvad der gemmer sig omkring næste gadehjørne – måske små primitive gadekøkkener eller et ugentligt tøj marked opad moderne kontorbygninger. Bangkok er langt mere sikkert end de fleste storbyer. Her behøver du ikke føle dig utryk selvom du pludslig står alene i en lille sidegade eller måske har drukket en øl for meget og mørket har lagt sig.

Lidt om Bangkok

Bangkok har været Thailands hovedstad siden 1782 og har et indbyggertal på omkring 7 millioner mennesker. Den store Chao Phraya flod, som er en sideflod til Mekong floden, løber langs den gamle del af Bangkok og gør det nemt at rejse mellem mange af byens attraktioner, foreksempel kongepaladset, nationalmuseet og mange templer.

Bangkok kan leve op til alle de kriterier, der stilles til en moderne storby og i byen finder du indkøbscentre af enhver art, første klasses hoteller og transport muligheder, hvor du i tog kan komme hurtigt frem i undergrunden eller på skinner over byen.

Overnatning i Bangkok

I Bangkok findes to primære overnatningsområder – for de unge byder området omkring Banglamphu på utallige billige overnatningsmuligheder, restauranter og rejsebureauer. Det andet populære område er omkring Sukhumvit Road med mange af de lidt pænere hoteller, som sikkert passer bedst til de mere modne rejsende. Langs Chao Phraya floden ligger endvidere en række hoteller af høj kvalitet bl.a. Sheraton, Hilton og Oriental Hotel.

Attraktioner i Bangkok

Der er meget at opleve i Bangkok. En sejltur på Chao Phraya floden og de små kanaler vil give et godt indtryk af, hvordan livet blev levet før Bangkok udviklede sig til en moderne storby. Her lever folk næsten hele deres liv ud til kanalerne. Sejlturen kan kombineres med en afslutning i det store kongepalads, hvis første bygninger kan dateres tilbage til dagene hvor Bangkok blev etableret som hovedstad i 1782. Den regerende Kong Bhumibol har valgt at gøre paladset til et museum, hvilket giver dig muligheden for at opleve en samling af Thailands ypperste kunst og kultur.

I Bangkoks ældste og største tempel Wat Pho (lige ved siden af kongepaladset), er der mulighed for at se en af Thailands længste liggende Buddha på hele 46 meter, få din fremtid spået og få massage til dine ømme muskler i Thailands ældste universitet. På modsatte side af Chao Phraya floden stikker Wat Arun (morgengrødens tempel) op som et Eiffeltårn ved floden, og templet betragtes som Bangkoks varetegn. En opstigning i templet vil give dig en fin udsigt over floden.

Du kan forsætte turen i nordlig retning af Chao Phraya floden med en ekspres båd og efter et par stop kan du stå af ved Tha Phra Chan, hvor du kan opleve nationalmuseet. Museet er Sydøstasiens største museum og vil give dig en glimrende grundlæggende viden om Thailands historie og kunst.

I dette områder finder du også verdens største hus af teaktræ ved navn Vimanmek, som er opført af en af Thailands mest populære konger gennem tiderne, Kong Chulalongkorn. I huset er alle møbler bevaret og vil give et billede af, hvordan livet blev levet i Thailand for lidt mere end hundrede år siden.  Dusit Zoo – Bangkoks zoologiske have ligger kun et stenkast herfra.

I sydlig retning fra kongepaladset finder du Chinatown – af thaierne kaldet for Sampeng. Stå af ved ekspresbåd stationen, Tha Ratchawong. I denne del af Bangkok er der travle markeder dagen lang, du kan følge floden og markedet langs sidegaden Sampeng Lane (Wanit 1). Efterhånden, som du bevæger dig gennem Chinawtown, vil du opdage, hvordan bykvarteret er opdelt i områder med hvert deres speciale f.eks. med lynlåse eller værktøj.

Hvis trætheden er ved at melde sig, kan du hoppe af ekspres båden ved Tha Oriental. Her byder Oriental Hotel på et stykke dansk historie i Bangkok. Det var nemlig H.N. Andersen (stifteren af Ø.K) der opførte hotellets hovedbygning i 1884 – et af verdens fineste hoteller – uden tvivl kan du ikke undgå at føle dig lidt stolt som dansker, når du nyder en high-tea på terassen.

Du må heller ikke gå glib af et besøg i Jim Thomsons hus – manden der gjorde den thailandske silke verdenskendt. Han boede i den anden ende af byen i et traditionelt teak træs hus, og samlede asiatiske antikviteter i sin fritid – en udsøgt smag for design og kunst finder du i hans hus, der er fyldt med stemning.

Her kan du læse meget mere om Bangkok

Der er masser af ting at lave i Bangkok i Thailand, og her finder du en masse guides til, hvad du kan lave.