Solskinsrejser

Bangkoks historiske hotel oplevelser

Hver storby har en håndfuld af hoteller, der med charme og atmosfære kan bringe dig tilbage til en anden tidslomme – enten fordi hotellet år efter år har fået lov at overleve, eller måske bare fordi hotellet holder til i ældre omgivelser. Læs her om fire Bangkok historiske hotel oplevelser rundt om i byen og book allerede i dag dit værelse til næste Bangkok besøg.

Sam Sen Sam Place

I et af Bangkoks ældste bykvarterer Banglampoo, der ligger blot 10 minutters gå gang væk fra kongepaladset, holder det charmerende hotel Sam Sen Sam Place til i et yderst velholdt teak-træs hus, der har mere end hundrede år på “samvittigheden” – huset har helt siden de første vægpæle blev sat i jorden været ejet af samme familie.

Blandt hotellets gæster vil du finde mange gengangere – for har du først én gang prøvet at overnatte på Sam Sen Sam Place findes der ikke helt et alternativt i Bangkok! Den historiske og romantiske byggestil med mange runde former præger de indvendige omgivelser – og da hotellet ligger i en sidegade er her virkeligt ro om aftenen når du kommer “hjem” (et stort plus efter en travl dag i Bangkoks trafik) til at smække dine ben op i teak-træs møblerne. Det søde personale får dig hurtigt til at føle dig hjemme og deler glædeligt ud af gode informationer om alt fra gode restauranter til indkøbsmuligheder.

Indenfor gåafstand fra hotellet holder mange af byens mest attraktive attraktioner til såsom kongepaladset, national museet og templet Wat Pho. Desuden er backpacker gaden Khao San Road med utallige billige restauranter og barer med levende musik, når mørket falder på, også lige om hjørnet.

Find din rejse til Bangkok her

Mandarin Oriental Hotel

Mandarin Oriental Hotel er Bangkoks ældst fungerende hotel og absolut et af de bedste steder i byen at opleve historiens vingesus fra en koloni tid der aldrig har fundet sted – også selv om hotellet har fået en ret klodset tilbygning med en stor kasse – ala “70er boligblok” der overhovedet ikke passer med arkitekturen i den oprindelige bygning.

Hovedbygningen er opført i 1887 af det danske firma Andersen & Co. som var en forløber til Østasiatisk Kompagni, de drev hotellet indtil 1893. I slutningen af 1920erne kom Oriental Hotel igen under danske ledelse, hvilket varede til midten af 1930erne. Oriental Hotel har med tiden både været gennem med- og modgang, men er i dag ganske veldrevet og bliver helt berettiget betragtet som et af Thailands bedste hoteller, hvor du som i tidligere storheds tider kan nyde en High – Tea eller espressokaffe på terrassen ud til Chao Phraya floden og jazz i Bamboo Bar om aftenen.

Find din rejse til Bangkok her

The Atlanta Hotel

Personlighed, der ligger langt fra de moderne hoteller du ellers finder på Sukhumvit Road, mærker du lige så snart, du træder indenfor dørene i The Atlanta Hotel og ser det gamle skakternede gulv.

Siden 1950erne har Atlanta Hotel været at finde for enden af Sukhumvit soi 2 (sidegade 2) og hvordan det i årernes løb er lykkes hotellet at holde alt inventaret i samme stand som på åbningsdagen, står for mig som en gåde – men fascinerende er det i hvert fald! Atlanta Hotel var det første hotel i Bangkok med swimmingpool og efterhånden som du kommer rundt i hotellet afspejler hver en krog, at dette var et af datidens førende hoteller – du kan ikke lade være med at stå og drømme dig lidt væk, hvordan var livet mon her i 60erne med amerikanske G.I.s på orlov fra Vietnam krigen – eller da den første turiststrøm af vestlige turister begyndte at ankomme i 70erne.

De fleste af årerne har hotellet været ejet af samme ejer, og selv om hotellet ikke ligger langt fra en af byens førerende barområder, skinner hendes kontante holdning om at prostitution er en “no-go” gennem overalt på hotellet – ja selv på servietterne i restauranten står slogans som “du kan ikke narre os – vi accepterer ikke gæster med følge, og vi ved hvor mange personer i checkede ind”.

Find din rejse til Bangkok her

Hotel prammene Manoha Cruises

Når du går ombord på en af Manohra Cruises hotel teak-træ pramme, der er omdannet af over hundrede år gamle pramme, kan du ikke lade være med at føle dig som en tidligere thai konge. Stil og klasse præger indretningen overalt på prammene, hvor thailandske antikviteter bliver blandet med traditionelt thailandsk håndværk og klassisk vestlig stil.

Som i tidligere tider når kongen skulle på udflugt sejler hotelprammene op af Chao Phraya floden, hvor du fra kurvestole på soldækket kan nyde de mange “landmarks” undervejs som f.eks. Bangkoks Oriental Hotel, kongepaladset og morgengrødens tempel Wat Arun inden turen når frem til højdepunktet og mere landlige omgivelser i det smukke Ayutthaya – der var Thailands hovedstad mellem 1350 til 1767 – og byder på mange smukke tempelruiner. Hotelprammene findes i forskellige størrelser, men fælles for dem alle er, at de kun tillader et få antal gæster ombord, så mandskabet til fulde kan “vimse” omkring dig hele turen gennem.

Find din rejse til Bangkok her