Solskinsrejser

Det Bangkok jeg elsker – overnatning

Bangkok er en by, hvor jeg er kommet gennem de sidste 20 år. I perioder har jeg opholdt mig i Bangkok over længere tid – ja nogen gange i over et år – og er virkeligt kommet til at holde meget af byen. Et af de steder jeg har holder mest af at overnatte i Bangkok – og hvor jeg er kommet igen og igen er River View Guest House.

Find din rejse til Bangkok her

River View Guest House

www.riverviewbkk.com

Ad små snørklede gader – der de første par overnatninger på River View Guest House, kan virke som en forvokset labyrant – ligger dette mit Bangkok “hjem” gemt af vejen i udkanten af Chinatown. Har du først fundet frem til “løvens hule”, er jeg sikker på at du – som jeg – ikke være vil i tvivl om, hvor du skal slå dine folder, når du er i Bangkok.

Hvad gør River View Guest House så speciel? Helt sikkert er udsigten fra River View G.H. det der på engelsk vil gå under betegnelsen: en “killer”. Ikke alene ligger gæstehuset ned til Chao Phraya floden, men samtidigt også på et “hjørne” af floden. Det sikrer at du kan opleve flodens trafik af tøffende arbejdende små både, der har stribevis af pramme på slæb, de fløjtende ekspresbåde og de hurtigt sejlende long tail både i begge retninger af floden efterhånden som de kommer rundt om hjørnet.

Små private terasser har mange af værelserne, hvorfra du kan nyde flodens dagligdag fra de tidlige morgentimer til den sene solnedgang bag Bangkoks varetegn – morgengrødens tempel (Wat Arun), der når mørket falder på, bliver oplyst i det fjerne. Disse værelser har desværre ikke egne badeværelser. Egne badeværelser finder du til gengæld i de såkaldte “City View” værelser. Her har du udsigt til Bangkoks moderne skyskrabere – men værelserne er uden terasser. River View G. H har desuden en dejlig restaurant på øverste etage og herfra kan du også nyde den herlige udsigt over floden – enten på terassen eller gennem restaurantens store vinduer – en udsigt der bl.a. tæller de luksushoteller, som River G.H. har som nabo f.eks. Sheraton, Oriental Hotel, Shangri – La, der ligger et stenkast væk og vil få dig til at føle at du bor i den rigtige ende af byen.

Find din rejse til Bangkok her

Gode transportmuligheder ligger lige om hjørnet fra River View G.H. med ekspresbåd station ved Bangkoks havnekontor, der betyder, at du nemt kan komme til de fleste af Bangkoks attraktioner. Med kun omkring 10 minutters gang har du desuden lokale busafgange til indkøbscentrerne ved Siam Square og det store computer indkøbscenter Pantip Plaza.

Indenfor gåafstand ligger også de travle markeder i Chinatown, den 5½ tons guld Buddha i templet Wat Tramith og Bangkoks hovedbanegård.

Gadekøkkerne omkring River View G.H. er også i en klasse for sig selv. Måske en smule dyrere end de køkkener, du finder ved Khao San Road – men absolut også med en kvalitet, som berettiger prisen. Mulighederne i de små stræder er mange uanset hvilket mad, der passer din gane bedst. Køkkerne serverer stegte ris, and og f.eks. klassikere fra nordøst Thailand som “sticky rice” med grillet kylling. Den lækre seafood finder du ved aftenstid på Yaowarat Road – en spadseretur på blot 10 minutter.

Jeg har boet på gæsthuset i lange perioder og nydt den afslappede stemning. For tiden er man i gang med en større renovering og jeg håber, at stemningen bliver bibeholdt, selv om kvaliteten bliver løftet. På negativ siden tæller, at turen gennem de smalle gyder gør det svært at finde for taxaer. Og chaufførerne kan godt blive nervøse for ridser på bilen. Desuden har jeg boet på River View G.H. i oktober måned, hvor floden gik over sine bredder – og kunne godt savne mine gummistøvler. Endeligt er der ved aftentide forholdsvis mange hunde i området, så man skal passe lidt på. Men alt i alt et dejligt gæsthus, som jeg altid vender tilbage til.

Find din rejse til Bangkok her