Solskinsrejser

Det Bangkok jeg elsker – spisning

Thai mad er noget af det bedste, jeg ved. Hele tiden bliver der i maden spillet mellem smagsnuancer af surt kontra sødt – bittert kontra stærkt m.v. Jeg holder meget af gadekøkkenerne, du kan finde overalt i byen hele døgnet rundt. Ofte har disse specialiseret sig i en bestemt ret, som de kan til fingerspidserne.

Efter mine erfaringer skal man ikke være bange for for at få maveonde – er ret overbevist om at de fleste, der får onde bliver syge p.g.a. de spiser vestlig mad, som thailænderne normalt ikke kokkererer. Er du i tvivl om du tør, kan et godt tip være at spise de steder, hvor der er mange kunder.. her plejer også den bedste mad at være at finde.

Find din rejse til Bangkok her

Yaowarat Road

Når mørket falder på er Yaowarat Road en superb gade for køkkenlækkerier. Osen fra wokgryderne kan ses over alt – også i de små sidegader – fra køkkener, der er rullet på plads i løbet af aftenen. Her serveres retter som Pad Thai (stegte nudler) og Khao Pad (stegte ris), grillede kæmpe rejer og anden “seafood”.

I Yaowarat restauranter kan du bestille retter som ris med grise nakkefedt, haj suppe, Peking and, og en af Asiens dyreste delikatesser – svaneredde suppe. Når du har spist færdig, kan du solde med en pose brændte mandler, søde pandekager med fyld eller måske en pose eksotisk frugt som papaja eller mango. Ja, man kunne ønske sig at kunne spise i det uendelige på Yaowarat Road. En hovedret koster fra omkring 8 kr på Yaowarat Road.

Find din rejse til Bangkok her

The Atlanta Hotel

www.theatlantahotelbangkok.com

Er jeg på Sukhumvit Road kan jeg godt finde på at slå vejen forbi The Atlanta Hotel for en sandwich. Det er ikke fordi at maden er speciel god i hotellet – men atmosfæren elsker jeg, for hotellet har nemlig ikke ændret en tøddel ved inventaret siden det åbnede i 1952. Det er som at træde tilbage i tiden. En anden sjov detalje ved hotellet er desuden, at de overalt gør opmærksom på, at det er forbudt at tage glædespiger med til værelserne – ja selv på servietterne står budskabet. Hotellet ligger helt for enden af Soi 2, og tager  5 – 10 minutter at gå fra hovedgaden – så det er måske en god ide at bestille  en motorcykel taxa ved indgangen til sidegaden. En sandwich koster omkring 10 kr.

Pet Tun Jao Tha Restaurant

Adresse: 941-7 Wanit Soi 2

Næsten lige overfor Bangkoks havnekontor  finder du en af Bangkoks bedste ande restauranter, der er kendt af de fleste af byens beboere. Restauranten er ikke speciel hyggelig med jernborde og kakler på væggene – men den gode mad lokker folk til fra alle samfundslag.

“Khao Man Pet” hedder min favorit ret – hvilket er and med grønsager og suppe – men restaurantens hovedsællert er vist nok and med nudler. Anden er ikke som vi kender den fra dansk juletid – men mere mør, og efter min mening mere delikat. Foran restauranten kan du følge med i det travle køkken, hvilket der altid er god underholdningsværdi i, for i de korte timer restauranten har åbent (indtil omkring kl.  14.00 – 15.00) kommer og går folk i ét væk og tilberedningen er derfor nødt til at forgå under lyn tempo. En ret med ris og and koster omkring 8 kr.

Find din rejse til Bangkok her

Harmonique Restaurant

Adresse: nr.22, Soi 34, Thanon Charoen Krung Road telefon (02) 237 8175

I en lille sidegade til den travle Charoen Krung Road (New Road) – til højre for Bangkoks hovedpostkontor, holder en restaurant til, som ikke ser ud af meget udefra – du skal i hvert fald kende til adressen, for ellers vil du gå forbi den. Når du først er kommet ind, finder du utrolig charmerende omgivelser i en bygning der vel er omkring de hundrede år gammel. Østens stemning er sat overalt i restauranten med Buddha statuer, blomster og smuk kunst. Besætningen består af ældre mennesker (hvilket nok er grunden til at restauranten endnu ikke har en internet side) som sætter en stolthed i at servere eventyrlige thai retter lækkert tilberedt og opsat. Et perfekt “set – up” for en hyggelig aften .. en hovedret koster omkring 30 kr.

Find din rejse til Bangkok her

Stable Lodge

www.stablelodge.com

Har du været lang tid på farten og savner mors køkkengryder, findes der intet bedre end Stable Lodge på Sukhumvit Soi 8 – dette er også et hotel. Her kan du nemlig få opfyldt alle dine hede drømme om sild, frikadeller og en god dansk bøf.

Restauranten har gennem de sidste årtier etableret sig som et samlingssted for danskere på farten, og personalet har derfor en god fornemmelse for hvilken mad, der savnes. I weekender mellem kl. 12.00 – 15.00  byder restauranten på det store kolde ta´selv bord. En rugbrød med leverpostej koster omkring 10 kr.

Mad i Banglampoo bykvarteret

Billig og udemærket mad kan du finde i  bykvarteret Banglampoo ved Khao San Road. Her kan du spise 3 retter mad f.eks. en skål med frugt, stegte ris og en pandekage med is for mindre end 30 kr. Det kan sagtens lokke en madelsker som mig til kvarteret.

Find din rejse til Bangkok her