Solskinsrejser

Det Bangkok jeg elsker – steder jeg elsker at vende tilbage

Bangkok har en række steder hvor man kan mærke den specielle “Bangkok – charme”. Her er nogle af de steder jeg holder af at vende tilbage til når jeg er i byen.

Find din rejse til Bangkok her

Khao San Road

Khao San Road er stedet hvor de unge fra hele verden mødes – området er præget af backpackernes rejseaktivitet og du finder her mange spændende overnatningsmuligheder, boghandlere, rejsebureauer og restauranter. Jeg elsker at sidde med en kold øl og observere mennesker her, for forskelligheden mellem de unge er større her end hvad end hvad nogen dansk by eller andre steder jeg har været rundt om i verden kan præsentere.

I det ene øjeblik kommer en flok højrøstede engelske bodybuilding typer småløbende  – for i næste øjeblik at blive erstattet af en vestlig mand i tibetansk sarong og langt skæg. Efter endnu en slurk øl måske en pige med grønt hår og piercinger i hele ansigtet.

Find din rejse til Bangkok her

Jim Thomsons House

www.jimthomsonhouse.com

Selvom jeg efterhånden har været i Jim Thomsons hus mange gange, er huset en fast bestanddel af mine Bangkok ture. Jim Thomson var manden, der gjorde den thailandske silke verdenskendt. Han boede i et traditionelt teaktræshus og samlede asiatiske antikviteter – husets charme, de smukke antikviteter og de rolige forhold her vil helt sikkert sætte enhver stress på pause.

Gåtur i Bang Rak

Det er området omkring Oriental Hotel.

Jeg elsker det gamle bykvarter ved Oriental Hotel. Her blev nogle af Bangkoks første vestlige bygninger opført for lidt mere end hundrede år siden. Mange af bygningerne har fået lov at stå uden at der med tiden er blevet forandret meget på dem. Ved siden af Oriental Hotel finder du det gamle hovedkontor for Ø.K. som desværre er en af de bygninger, som efterhånden er ved at forfalde alt for meget.

Følger du de små gyder til venstre for Oriental Hotel (uden at komme op til Charoen Krung Road (New Road)), kommer du til Bangkoks gamle toldkontor, der sidste gang jeg var i byen – ikke så ud til at være berørt overhovedet det sidste hunderede år og forfaldne trapper og spændende vindues partier var nogle af de smukke detaljer. Det var dog vist planer om at omdanne bygningen til et hotel på daværende tidspunkt. Følger du de små gader til hotellet Shangri La til højre for Oriental Hotel vil du her også finde flere dejlige bygninger bl.a. kirker og en hyggelig lille moske.

Find din rejse til Bangkok her

River City

River City er et shopping komplex med antikviteter, der ligger i forbindelse med Royal Orchid Sheraton ved Chao Phraya floden. River City har 4 etager med utallige antikvitetsbutikker, hvor du kan opleve kunst gennem tiderne fra det Sydøstlige Asien – for det meste Thailand og de omkringliggende lande.

En gåtur i River City sætter for mig eventyrlige drømme  i gang om gårsdagens  Asien, og mindst en times tid bliver jeg nødt til at afsætte her, hver gang jeg er i Bangkok. Priserne er højt sat – og jeg kan ikke garantere for at alle varerne er ægte.

Find din rejse til Bangkok her