Solskinsrejser

One night in Bangkok

Bangkok har ubetinget Asiens bedste natteliv. Vildt, pulserende, afvekslende og uforudsigeligt. Lige under overfladen, væk fra templer, backpackere og gogo-barer gemmer der sig et natteliv der aldrig stopper og som fortsætter med at overraske selv dem der troede de kendte byen. Jeg har rejst en hel del i Asien og på nær Tokyo er der, efter min mening, ingen asiatisk storby der er ligeså sjov når mørket falder på. For Bangkok tager sig helt sikkert bedst ud når mørket skjuler beton-junglen og temperaturen falder til overkommelige 25 grader om aftenen. I denne gæsteblog får du et par forslag til byture i Bangkok for enhver smag:

Find din rejse til Bangkok her

På pubcrawl blandt backpackere og andet godtfolk

Kao San Road er en af Bangkoks mest kendte turistattraktioner og vel næsten et must-do, i hvert fald for dem har læst Lonely Planet. Området omkring gaden Kao San Road, nær de største templer og kongepalads, har de sidste 30 år udviklet sig fra at være hippiernes foretrukne samlingssted til nu at være en slags Sunny Beach møder Roskilde Festival. Hvor området tidligere var populært for rygsækrejsende på et smalt budget har en ny gruppe unge, med fars kreditkort i lommen og med dreadlocks og henna-tatoveringer, overtaget. ‘Flashpackere’ kaldes disse rejsende nu, mange på ‘fjumreårs rejse’ efter gymnasiet, og som kommer fra hele verden fra Australien til Danmark. Er du typen der ikke kan få nok af Roskilde Festival, men som heller ikke ville have noget imod en tur sydpå på drukferie, så vil du føle dig meget velkommen her.

De 4-5 gader der danner ramme om Kao San Road området har så meget fest som man kan ønske sig. Om aftenen domineres gadebilledet af små, spartanske gadebarer, med musik fra medbragte højtalere og festglade unge som drikker sig i humør med ‘buckets’ af Red Bull, Vodka og hvem ved hvad andet. På selve Kao San Road findes også flere natklubber: The Cave som en af de største, samt de obligatoriske Irske pubber, som man jo ikke kan undslippe noget sted i verden. I Soi Rambuttri, et stenkast væk, findes et par udmærkede roof-top barer med vandpibe og udsyn til tropehimlen.

Kao San Road ligger tæt på et par store universiteter og er derfor også et sted hvor de mere eventyrlystne Thai studerende hænger ud. Langs floden ved Phra Athit ligger er par sjove live-musik steder, men her er der ikke mange udlændinge som finder vej.

Elsk eller had Kao San Road som den kliche det også er, men underholdende er det, og i hvert fald en aften værd.

Find din rejse til Bangkok her

Fest med de unge, rige og smukke

Når de lokale Thai’er fra middelklassen og op skal i byen (og det skal de næsten hver aften), så er der ikke mange der tager turen til udlændingene på Kao San Road. Nej, de lokale unge, smukke og (næsten) rige, skal i byen så foregår det enten på Royal City Avenue (RCA) eller i velhaverområdet Thong Lor. Jeg kan ikke anbefale nok at begive sig væk fra Kao San Road og flashpackere med armsved og dreadlocks og i stedet feste igennem på især RCA. Denne gade, nær Skytrain stationen Asok (tæt på Rama IV road), lægger hus til 8-10 natklubber hvor især unge og studerende i alderen 18-30 foretrækker at feste.

Natklubber i Thailand er ret forskellige fra dem vi kender fra Danmark. Her køber man en flaske whisky og med denne følger et bord. Så står man der og tripper/danser til det velspillende liveband og prøver at charme de piger man enten er kommet sammen med eller dem i umiddelbar nærhed, for dansegulvet er normalt ikke særlig stort, da Thai’er er mere generte end danskere (ja, det passer altså). Det lyder måske lidt kedeligt, men tro mig, det er det ikke! Det hjælper måske også at man som ung europæer får ganske meget opmærksomhed fra det modsatte køn. Men husk dresscode! Ingen klip klapper eller shorts her og gerne en skjorte. Der kommer hele tiden nye natklubber til, men et par der altid er et besøg værd er Route 66, Slim og Flix.

Thong Lor er Bangkoks svar på Beverly Hills og her ligger også de mest fashionable natklubber som Muse og Funky Villa. Her vil du nok være eneste udlænding på en tilfældig aften og området er nok ikke lige så oplagt for turister. Men hvis du tør og er ordentlig påklædt så tag chanchen og tag en tur sammen med dine venner til især Funky Villa.

Find din rejse til Bangkok her

På GoGo bar og sent i byen

Jeg kan vel ikke skrive et blogindlæg uden i det mindste at nævne Bangkoks berømte/berygtede red-light områder. Det er næppe nogen hemmelighed at Bangkok har et natteliv hvor sex og penge flyder sammen i en illusion som kan være vanskelig at skelne fra virkeligheden.

De berømte GoGo barer findes i primært tre områder: Soi Cowboy, Nana Plaza og Patpong. Sidstnævnte er nu en del af turistruten og er mest af alt et nattemarked og et par meget utiltalende ‘Ping Pong show’, hvor den største oplevelse nok er at blive snydt eller afpresset for penge. Vil man opleve den ægte vare er det bedre at tage til Nana Plaza eller Soi Cowboy som begge ligger tæt på hinanden ved Skytrain stationerne Nana Plaza og Soi Cowboy. Disse steder, som ikke er særlig synlige, har meget lidt tilfælles med Red Light distrikter i Vesten. Man kan sagtens tage herhen og ‘kigge på’ både som kvinde og mand uden at blive udsat for ubehageligheder. Føler du dig fristet af pigerne i Nana Plaza så vær lige sikker på du taler med en pige og ikke en ‘ladyboy’!

Ellers er der et par natklubber der har åbent sent i området, blandt andet Climax i kælderen til Ambassador Hotel og Scratch Dog under Windsor Hotel, der har sent åbent, hvor alle andre natklubber lukker kl. 2.

Find din rejse til Bangkok her