Solskinsrejser

Bliv ikke snydt i Thailand

Et gammelt thailandsk ordsprog lyder “Tam Dee – Dai Dee, Tam Tjua – Dai Tjua”, hvilket betyder “Giv Godhed – Modtag Godhed, Giv Ondskab – Modtag Ondskab “. De fleste thailændere tror på karma og genfødsel – altså de handlinger, de foretager, vil ramme dem selv. Når turister bliver snydt i Thailand, har turisterne derfor ofte selv været involveret i de beslutninger, der har bragt dem i uføre.

Det er meget sjældent jeg har hørt om turister, der eks. får frarøvet sin pung på gaden. Turisternes grådighed er baggrunden for de tricks, der udfolder sig. Her har vi på Sunnyferie samlet en liste med de tricks, hvor turister typisk kommer galt af sted, når de er på ferie i Thailand:

Juvel tricket

Folkene der står  bag juvel tricket arbejder super professionelt. Da jeg i mit tidligere virke arbejdede som guide i Bangkok, var advarsler om juvel køb altid det første vi orienterede om – alligevel købte turisterne af og til. Tricket finder primært sted i storbyer som Bangkok og Chiang Mai. Det starter ofte med, at du møder en pænt klædt mand på gaden. Typisk omkring turist attraktionerne vil de komme dig i møde. Han indleder en samtale med dig om, hvorfra du kommer og hvad han selv laver m.v. Når han kan mærke at han har din tillid og du har fortalt ham, at du kommer fra Danmark – har han typisk pudsigt nok familie et sted i Skandinavien.

Han fortæller at netop i dag er det en speciel dag, kongens fødselsdag, Thailands national dag eller andet. Kun på denne dag kan der spares mange penge hvis man køber juvelstene. Han plejer at sende juvelstene til sin “søster” i norden en gang om måneden og hun sælger dem så videre under disse fjerne himmelstrøg. Sammen scorer de den helt store gevinst. Sjovt nok er han lige netop på vej til at foretage et sådan juvel køb og inviterer dig med.

Når I kommer hen til juvelhandleren er butikken super flot med hvad der hører sig til af uniformede vagter, tonede ruder, folk der sidder og sliber sten under et mikroskob m.v. Nogle gange kan du også ende op i en sådan en juvel butik, hvis du tager med en tuk tuk der tilbyder dig en meget billig tur. Juvel butikkerne betaler nemlig chaufførerne benzin kuponer for hver vestlig kunde de bringer til butikken. Ender du med at købe en sten og senere får den analyseret af en fagmand vil den vise sig at være værdiløs. Er ulykken sket, kan du prøve at kontakte turistpolitiet, men du skal ikke regne med at få meget tilbage af din investering.

Kort tricket

Finder ikke sted så ofte som juvel tricket, men du skal alligevel advares. Du møder en mand på gaden og falder i snak. Efter at han har vundet din tillid, fortæller han, at han om aftenen afholder en pokeraften eller et andet kort spil. Der kommer en meget rig mand, og sammen med et par andre kammerater har de fundet ud af et godt trick så de kan vinde en masse penge fra ham.

Men desværre mangler de lige en medspiller mere – nemlig dig. I mødes om aftenen og de sætter dig ind i, hvordan I får tjent en masse penge. De første runder vinder og vinder I – men pludselig vender lykken og I skylder en masse penge. Dine medspiller har ingen penge, så du bliver nødt til at betale hvad I skylder. Politiet kan ikke hjælpe dig stort for det er nemlig forbudt at spille om penge i Thailand.

Pat Pong tricket

Pat Pong er sidegaderne mellem Silom og Surawong Road i Bangkok. Området er kendt for sit gode nattemarked hvor du kan købe kopi film, T-shirts m.v. Samtidigt findes også her et marked af den mere “kødlige” slags. Pat Pong er nemlig et af de mest livlige underholdningsområder i byen. Barerne du finder i stueplan er øl – barer og Go-Go barer, her vil du ikke komme ud i problemer.

På anden salen har de ofte shows, hvor piger kan lave de mest “sjove” ting f.eks. at skyde balloner i stykker med pile fra underlivet. Har du interesse i at se et sådan show, kan du komme i uføre. På gaden står mange unge fyre og fortæller dig om, hvad showet indebærer og at du kun skal betale for drikkevarer. Når du får din regning i baren skal det senere vise sig, at du skal betale et par tusind baht. Hvis du siger, du ikke vil betale, vil der ikke gå lang tid før du har 3 – 4 bodybuilder typer omkring dig.

Generelt er det sikrest at holde sig til “Kings Group” når du er i Pat Pong. Det er nemlig samme ejer, der ejer en stor del af barerne i gaderne og du kan kende hendes barer ved, at de har noget royalt i deres navn f.eks. “Kings Castle”. Ofte finder du turistpolitiet for enden af Pat Pong I eller II – de kan hjælpe dig med at få lidt af dine penge igen.