Solskinsrejser

Chaweng Beach – en strand fyldt med liv

Koh Samuis bedste strande findes på øens østside og her falder Chaweng Beach ind som den mest populære – et udmærket valg, hvis du foretrækker en aktiv badeferie med et væld af aktivitets- og spisemuligheder.

Chaweng er med sine omtrent 7 km. lange strandbred Koh Samuis længste strand og det helt hvide, finkornede sand, en udsigt til en bjergrig natur omkring stranden gør den til en, der absolut hitter på listen over Koh Samuis bedste strande. Ofte er Chaweng Beach ret befolket med unge vestlige strandløver og løvinder, der sætter en dyd i at blive “spottet”.

Hotellerne ved Chaweng Beach

Chawengs stigende popularitet har medført en voldsom udvikling på overnatnings fronten og i dag kan du snuse rundt mellem utallige forskellige valgmuligheder langs stranden, på hovedgaden og i de små sidegader. Ikke mange af de gamle, simple bungalows har overlevet, men er erstattet af bedre hoteller, hvor de fleste falder indenfor en kategori med faciliteter såsom værelser med aircondition og swimmingpool i haven.

Priserne er fulgt med kvalitetsforbedringerne og du skal regne med at betale mindst hundrede kroner for en overnatning. Men konkurrencen er hård og lidt “shopping” kan sagtens give dig en besparelse.

Mad, restauranter og natteliv

Chaweng by er fin at besøge hvis tiden bliver for lang på stranden – for Chaweng er helt sikkert aldrig et kedeligt sted at “hænge ud”. En vifte af restauranter byder på mad fra stort set alle klodens lande og gaderne er garant for både lette måltider af flamingo-kasse typen og romantiske restauranter i smukke “thai – settings” med træhuse på stolper og en udsigt over den smukke strand.

Selvfølgelig er fiske restauranterne i overtal – som overalt på Koh Samui – og selvom friskfanget fisk er en dejlig spise, kan behovet for “luftforandring” måske netop være din årsag til at besøge Chaweng. Slå f.eks. vejen forbi den populære indiske Noori India Restaurant i det nordlige Chaweng Beach Road, hvor ejeren Peter sammen med sin bror dagligt fremtryller lækre retter som kogt lammekød med indiske krydderier og kylling i creamet spinat. I sidegaden Soi Starbucks i det centrale Chaweng  finder du den italienske restaurant Vecchia Napoli med bl.a. hjemmelavet pasta og pizzaer og kun et stenkast derfra i sidegaden ved Pizza Hut en fed kombination af live musik, grill og meksikansk mad i restauranten Gringo Cantina.

Som resten af Koh Samui har Chaweng ikke et så vildt natteliv som du vil finde i andre af Thailands byer. I området omkring sidegaden Soi Mango i det centrale Chaweng findes dog tilpads mange steder, hvor du kan droppe ind for en øl eller to – med en alsidighed for enhver smag – en del små beer bars, enkelte go – go barer og flere diskoteker. Andre steder langs hovedgaden kan du få underholdning såsom thaiboksning og cabaret – alt i alt et natteliv, der burde være aktivt nok til flere dages besøg.

Aktiviteter og indkøb

Aktiviteterne i Chaweng er mange. Dagen lang kan du leje vandscootere og kajak, få dig en ridetur eller måske en dejlig thai massage på stranden. Eller hvad med et par fornøjlige timer med en bowlingdyst på en regnvejrsdag? Eller selvforkælelse i et af byens mange spa. I Chaweng kan du også få inspiration til hvordan resten af Koh Samui kan opleves, da flere rejsebureauer byder på klatreture, dykker – og snorkleture til de omkring liggende øer, kokkeskoler og halv- og heldagsudflugter til nationalparken Ang Thong.

Skulle alle disse tilbud ikke være nok kan indkøb måske være det sidste søm, der kan få dig til at slå vejen forbi Chaweng for markederne og de mange hyggelige butikker i byen afspejler ganske tydeligt, at de lokale allerede har regnet ud, hvad vi vestlige “tænder” på af matrielle goder. Chaweng er stedet, hvor du kan få byttet din danske bog til en ny i de mange antikvariater. Eller finde billig kopi film- og musik hvis du er mere til den elektroniske underholdning. Se også efter kvalitets thaihåndværk i træ eller tekstil. Men husk at købe din nye T-shirt, som signalerer til omverdenen, at du for en stund har opholdt dig i et af denne jords paradis.