Solskinsrejser

Dykning i Thailand

Thailand byder på noget af det bedste dykning i verden både i det Indiske Ocean i vest og den Thailandske golf i øst. Du kan dykke fra næsten alle thailandske strand destinationer, men nedenunder har vi samlet den bedste dykning i Thailand.

Den bedste dykning i Thailand finder du uden tvivl ved Similan øerne ud for Phukets kyst, men der er fantastiske dyk at finde alle steder. Ko Tao er en anden meget populær dykker destination kun en time fra Ko Samui.

Mod grænsen til Cambodja finder du Ko Chang som er en beskyttet marinepark.

Kort sagt er der rigtig gode muligheder for dykkeroplevelser uanset hvor du har valgt at holde ferie.

Omkring Phuket (Oktober-Maj)

Similan Øerne

Disse øer ud for Phukets kyst er nok Thailands smukkeste og bedste dykker destination. Spørg erfarne dykkere i Thailand om hvor de mener man bliver nødt til at dykke og de vil svare at det skal du ved Similan Øerne. Denne samling af øer i Andamaner havet byder på dykning i verdensklasse, både med store og uberørte koral rev og storslåede underjordiske klippe formationer.

De fleste der dykker her vælger live-on-board, altså hvor man bor på en båd og dykker derfra. Priserne er lave i forhold til alt hvad du kan se og opleve her, svøm med hvalhajer, kæmpe store rokker – Manta Rays –  leopard hajer, Barracude, blæksprutter og meget mere. Dykkerudflugter kan bookes fra Phuket.

Hin Daeng / Hin Muang

Disse to øer er tilgengægelige på dagsture fra både Phuket, Koh Lanta og Koh Phi Phi, og står ikke tilbage for Similan øerne. Hin Daeng og Hin Muang er såkaldte ‘cleaning stations’ for Manta rokker og de er ikke bange for dykkere, så du får en uforglemmelig oplevelse.

Koh Phi Phi

Der er flere gode dykke steder omkring Koh Phi Phi. Øen er lavet af limsten og det gør det til en helt special dykkeroplevelse.

Omkring Koh Tao og Koh Samui (Hele året)

Koh Tao

Koh Tao er en lille ø der ligger en times tid i båd fra Koh Samui. Det gør den til et populært valg for mange dykkere på visit fra Koh Samui. Koh Tao er det mest populære sted at lære at dykke i hele Asien, efter Cairns i Australien. Det er nemt og billigt at tage PADI certificering her og de fleste dykke spots ligger tæt på kysten – often mindre end en halv time ude.

Det gør det rigtig let at dykke. Dykningen her er ikke helt på højde med Similan Øerne, der er for eksempel ingen Manta rokker og kun sjældent hvalhajer, men der er masser af koraller og mulighed for at dykke med hajer ved Chumphon Pinnacle. Koh Tao er også en ø med glimrende natteliv og fest. Er du interesseret i både dykning og fest, så er Koh Tao det helt rigtige valg.

Omkring Pattaya og Koh Chang (Hele året)

Pattaya

Pattaya er ikke lige det man forbinder med dykkerferie, men faktisk er der glimrende muligheder for at tage på dyk herfra. Der ligger mere end 20 små øer ud for Pattayas kyst og de er tilgængelige på dagsture og her kan du blandt andet prøve vrag dykning.

Koh Chang

Dykke stederne på Koh Chang kan groft opdeles i to steder, Koh Chang og Koh Rang (National Marine Park). Koh Chang tre store dykke steder, der findes omkring en halv times bådtur fra den sydlige del af Koh Chang (fra fiskerbyen Bang Bao, der står på pæle i en bugt). Koh Rang er en stor ø, som kan tilgås i omkring og time og en halv med båd, og har omkring syv dykkersteder, som alle har noget forskelligt at byde på. Den væsentligste forskel mellem de to dykker områder er, at på Koh Change dykkes der på åbent hav og har tendens til at have større fisk, men har færre koralrev, mens Koh Rangs steder er mere tæt pakket med koraller og mindre rev fisk.