Solskinsrejser

Hvad koster det at rejse i Thailand?

Har du først flybilletten i hånden, kan du se frem til nogle billige rejse dage i Thailand – men hvad koster det egentligt at rejse i Thailand?

Når du rejser i Thailand, vil du rejse i et land, hvor du får utrolig meget “valuta” for dine spareskillinger. Rejser du på et stramt budget, kan du sagtens klare dig for 150 kr. om dagen, inkl. overnatning, tre måltider og endda have ekstre penge til sightseeing, ture rundt i landet og “tant og fjas” – for blot et par kroner kan du foreksempel tage bybussen i alle Thailands byer.

Men du kan opnå ganske gode opgraderinger med høj service og kvalitet på hoteller, restauranter og transport ved blot at udvide budgettet en smule. Her har vi samlet en lille prisoversigt (ca. priser) over de ydelser, du som rejsende typisk får brug for.

Overnatning

Ved de fleste gæstehuse og hoteller kan der være lidt penge at spare ved at rejse til Thailand udenfor højsæsonen (fra november til april). Desuden kan du ofte forhandle dig til billigere priser hvis du opholder dig samme sted over en længere periode, men generelt set forholder priserne sig i disse niveauer:

Budget – gæstehuse: For mellem 30 og 60 kr. finder du de billigste overnatninger i Thailand. Her kan du forvente at få et lille værelse med kun en seng og måske et skab. Ofte har denne type overnatninger dele toilet med de andre gæster.

Mellem – klasse hotel: Fra 60 til 250 kr. Indenfor denne prisgruppe vil du finde ganske udemærket hoteller med værelser der har aircondition, tv, egen minibar m.v. Desuden har nogle af hotellerne også faciliteter som swimmingpool, restaurant m.v.

Første klasse hotel: Fra 250 kr. og opefter. Thailand har nogle af de bedste hoteller i verden, hvor service og kvalitet er tip-top i orden. Det vil du opdage, når du overnatter på første klasse hotellerne som har alle de faciliteter du kan drømme om f.eks. fitness, spa og kontorfaciliteter. Beliggenheden er normalt også ganske attraktiv i byen eller tæt på stranden.

Restauranter

Thailænderne elsker at spise ude og det er derfor ikke dyrt. Gadekøkkenerne bruges for de daglige måltider, restaurantbesøg for en god tid sammen med vennerne.

Gadekøkken: 5 – 10 kr. En let risanretning, f.eks. stegte ris eller ris med kylling/and og en vand.

McDonald’s: 20 kr. Big Mac menu med pommes frites og vand.

Restaurant besøg: Fra ca. 30 kr. per risret med f.eks. andebryst, oksekød eller reje anretninger.

Transport

Bangkok – Chiang Mai (2nd class sleeper): 130 kr.

Bangkok – Phuket (1st Class VIP bus): 160 kr.

Færgebillet Surat Thani – Koh Samui (2 timers overfart): 120 kr.

Taxa kørsel – 4 km.: 15 kr.

Dagligvarer

Bangkok Post (engelsk sproget avis): 6 kr.

Snickers chokolade: 3 kr.

Tandbørste: 5 kr.

Shampoo: 6 kr.

En pose toast: 5 kr.