Solskinsrejser

Koh Chang – introduktion

Koh Chang… første gang blot et par nætter var jeg på øen – og jeg var solgt! For blandt slanke palmer, der slynger sig langs de hvide sandstrande ud mod det azurblå hav kunne man da ikke være andet end lykkelig. Selvom livet på Koh Chang dengang var meget simpelt med hverken veje eller elektricitet, gik jeg i mange år fremover og formede eksotiske tanker i mit hoved om at vende tilbage og købe mig et stykke strand når jeg “lige” havde fået sparet pengene sammen.

Femten år skulle der gå før min drøm om at vende tilbage til Koh Chang skulle gå i opfyldelse. De bungalows, hvor jeg havde boet i min ungdom stod der stadig, ellers var resten af Koh Chang total forandret. En hovedvej var opført i en cirkel rundt på øen langs kysten. Flere moderne hoteller og restauranter var kommet til og sågar de tidligere små færger (der lignede gammeldags danske fiskekuttere) var skiftet ud med store bilfærger – ja tilmed internet adgang var der kommet på øen.

Find din rejse til Thailand her

Lidt om Koh Chang

Selvom Koh Chang forandrer sig utroligt hurtigt i disse år, er øen stadig et paradis, som langt fra er fuldt udviklet. De nye tiltag, der er gjort for at få turismen til øen, giver spændende muligheder for udforskning, der før ikke var muligt på Koh Chang – både på egen hånd og på gruppeture. Koh Changs strande er selvfølgelig lige så dejlige, som de altid har været! På midten af øen hører en af Sydøstasiens mest uberørte jungler hjemme, som optager omkring 70 procent af øen. De fleste lokale på Koh Chang er nye tilflyttere, der på hver sin måde bidrager til øens nye status af “guldfeber rus” med små kiosker, en restaurant eller måske et par bungalows.

Overnatning

På Koh Chang findes de bedste strande på den vestlige side af øen og her finder du da også de fleste overnatningsmuligheder. Da øen stadig er under turismeudvikling er overnatningsmulighederne på strandene også i en skøn blanding – du kan sagtens opleve moderne hoteller ikke langt fra næsten faldefærdige bungalows.

Priserne starter fra omkring 40 kr. per overnatning – men skal du have noget nogenlunde pænt at bo i (murstens bungalow) skal du nok regne med at skulle betale omkring 120 kr. De mere moderne hoteller kan koste over 1000 kr. per overnatning. Hotel- og bungalow ejere er til at forhandle med, så hvis du har planer om at være på Koh Chang mere end et par dage, kan du roligt hive fat i personalet for en billigere pris.

Find din rejse til Thailand her

Aktiviteter

Efterhånden er der faktisk en del aktiviteter på Koh Chang. Du kan sagtens få en god dag  til at gå med at leje en motorcykel og køre rundt på øen. Er du ikke vant til at køre motorcykel, vil jeg råde dig til at leje en motorcykel med automat gear – der er ikke den store forskel i priserne – Koh Chang har nemlig nogle rigtigt stejle bakker. Ellers hop på en af de lokale songtaew busser.

De omkring liggende øer kan udforskes på såkaldte ø-safari ture og her findes både halv- og heldagsture. Dykning er også blevet en del af Koh Chang – og selvom forholdene måske ikke er helt så gode som ved Phuket, kan et smukt farverigt koralrev og de eksotiske fisk selvfølgelig opleves. I junglen kan arrangeres trekking ture med en thailandsk guide.

De smukke bjergrige omgivelser gør, at du finder flere fantastiske udkigsposter – også med et par vandfald. Junglen er også hjemsted for en elefantskole. En smule natteliv finder du også på Koh Chang, hvor det meste består af små øl – barer omkring White Beach. Faktisk er alle strandene langs vestkysten meget fine, ofte bredde strande med hvidt sand. Min egen favorit er Ao Klong Phra (Kokospalme bugten) – måske fordi jeg boede her første gang, jeg var på øen.

Find din rejse til Thailand her

Her finder du yderligere guides til Koh Chang

Der er mange grunde til at besøge Koh Chang. Tjek disse guides hvis du skal dertil.