Solskinsrejser

3 grunde til at besøge Koh Chang

1. Koh Chang er for alle

Uanset om du er ung/gammel eller single/i forhold så har Koh Chang noget at tilbyde.

I nord ligge White Sand Beach, som er øens største by. Dette er et super sted for ældre og børnefamilier, da der er et stort udvalg af hoteller med god komfort. Den kridhvide sandstrand er meget lavvandet og børnevenlig. I syd ligger byen Lonely Beach, som henvender sig til unge backpackers. Her er fyldt med barer og små resort med bungalows til billige priser. I højsæson er der gang i festerne til lang ud på natten. Ved siden af byen ligger en af øens bedste badestrande.

Helt i syd på øen ligger fiskebyen Bang Bao, som er bygget på pæle i vandet langs den flere hundrede meter lange mole, som trækker sig ud i flotte bugt. Her er masser af summen om dagen fra de mange små butikker, og trafikken af turister på vej ud at snorkle og dykke. Om aftenen falder hele byen til ro, og du kan nyde en stille nat i en bungalow med glasgulv og frit udsyn til fiskene i vandet.

Disse 3 eksempler er blot en forsmag på hvor forskelligt der er, alt efter hvor på øen du tager hen. Kort sagt er Koh Chang for alle, som vi nyde en ferie på en lækker tropisk ø med masser af steder at opleve.

Find din rejse til Thailand her

2. Restauranter

Koh Chang har et stort udvalg af gode restauranter fordelt over hele øen. Du kan finde alt fra billige gadekøkkener til gourmet mad som indtages imens du betragter fiskene i vandet under dit glasbord. Mange personer af forskellige nationaliteter har slået sig ned på øen og åbnet restaurant og hoteller. Derfor er der et stort udvalg af restauranter med mad fra hele verden. I Lonely Beach ligger der bla. en mexikansk restaurant, som laver nogle fantastiske retter, der er lavet efter den mexikanske ejers mor. Både i Lonely Beach og White Sand Beach finder du danske restauranter, hvis du ikke kan undvære mørkt brød eller frikadeller.

Noget af det bedste ved Thailand er maden, og på Koh Chang finder du rigtig mange gode thailandske restauranter. Prøv f.eks. et af de mange gadekøkkener, som sælger simple velsmagende retter til lave priser. Eller prøv en af de mange restauranter, som sætter deres helt eget præg på de ellers velkendte thai retter. Udvalget af restauranter er stort på Koh Chang, og der er rig mulighed for at forkæle dine smagsløg.

Find din rejse til Thailand her

3. Strande, regnskov og afslappende atmosfære

På den vestlige og sydlige side af Koh Chang finder du nogle fantastiske sandstrande med det klareste blågrønne vand. Flere af strandene er utrolig børnevenlige, og andre er perfekte til de som vil svømme. Fælles for dem alle er at man ville ønske, at man kunne ligge der hver dag. Vejret på Koh Chang er godt det meste af året med undtagelse af monsoon sæsonen i efteråret.

Hele øen består af en stor frodig regnskov, som nærmest vælter ud i vandet. 80% af øen er fredet, for at bevare den skønne natur. Der er mulighed for at komme på trekking i junglen, hvor du kan opleve de mange planter og dyr, som lever på Koh Chang. Flere kan være giftige, så du bør ikke bevæge dig derind på egen hånd.

Noget af det der er mest kendetegnende ved Koh Chang er den afslappende stemning. Her er ingen stress og thaierne viser overskud med deres store smil til de mange turister, som hvert år kommer forbi øen.

Med kun 5 timers kørsel til Bangkok er Koh Chang ofte et sted, hvor folk tager hen den sidste uges tid af deres rundrejse i Thailand/Asien for at slappe af inden de skal hjem til hverdagens arbejde og pligter.

Find din rejse til Thailand her