Solskinsrejser

Det ukendte Thailand & Koh Chang

Først for nyligt er rejsebranchen begyndt at få øjnene op for skønheden af Thailands nordøstlige region Isan. Mærkværdigt! For regionen har som resten af Thailand en stribe uforglemmelige destinationer som frodige nationalparker, historiske tempelkomplekser og et lokalliv, der på mange måder giver et mere realistisk indblik i de flestes thailænders hverdag, end hvad man kan opleve på de mere turistede destinationer.

Find din rejse til Thailand her

Et stort antal danske rejsebureauer tilbyder gruppe/rundrejser med til Thailand. Mange følger det traditionelle turistspor. Men af og til støder vi på et program, som indholdsmæssigt er spændende og ofte giver dig et anderledes indblik i Thailands storslåede natur, kultur eller levevis. Jeg har selv rejst utrolig meget i Thailand, så jeg kan nikke genkendende til mange af destinationerne. Det præger naturligvis mine holdninger, men det er der vel ikke noget forkert ved, at fortælle andre om mulighederne for at besøge steder, hvor jeg selv har haft store oplevelser. Men vær lige opmærksom på, at det ikke er rejsebureauets kvalitetsniveau, jeg vurderer, men udelukkende gruppe/rundrejsens indhold.

Rejseselskaber kan vise dig rundt

Der er mange rejseselskaber, som tilbyder rejser rundt i regionen. Her kan du bl.a. se en jungle naturpark, et historisk Khmer tempelkompleks, besøg ved etniske minoriteter og små landsbyer med en afslutning på nogle af Thailands smukkeste strande på øen Koh Chang (kan også lade sig gøre at have en afslutning i Hua Hin).

På sådan en tur vil der være masser af gode aktiviteter undervejs, som nok vil blive svært at opleve, hvis man rejser på egen hånd og samtidigt giver et godt indblik af hverdagslivet i Nordøsthailand; besøg hos lokale virksomheder som vingårde, silkeproduktion, en papirfabrik, et tidligere Danida projekt mælke produktions projekt, lokale templer, en landsby med 300 elefanter og aktiviteter som trekking i junglen.

Vores eneste kritikpunkt handler om, at rundrejsen ikke besøger Bangkok. Som hovedstad har Bangkok siden 1782 været samlingspunkt for Thailands vigtigste kulturelle og historiske begivenheder og byen rummer naturligvis masser af spændende attraktioner. Et besøg i Bangkok vil samtidigt også give de rejsende oplevelser af de store kontraster mellem land og by – hvilket er vigtigt i den samlede forståelse for Thailand. Men ellers er rundrejsen indholdsrig – og man må naturligvis begrænse sig. Og har du tidligere “turet” Bangkok, kan det være fornuftigt nok, at springe hovedstaden over.

Find din rejse til Thailand her

Khao Yai

Direkte fra lufthavnen i Bangkok starter rundrejsen til Thailands trejde største nationalpark Khao Yai, som bl.a. er opført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Naturen i parken er helt i top med jungle, bjerge og mange dyr. Her tilbringes rundrejsens første to dage med at besøge to vingårde, den “danske” mælkefarm og selvfølgelig skal der også vandres gennem den smukke jungle både i dags- og nattetimerne med den lokale parkranger.

Har selv flere gange haft fornøjelsen af, at opleve parken og det er altid en stor oplevelse med f.eks. kæmpe slanger på flere meter og en tykkelse som et mandeben der langsomt bevæger sig over kørebanen.

Noget helt specielt er det også at opleve parken om natten med de spirende junglelyde overalt, vildgrise som ligger og sover i små familier og de vilde elefanter på junglevandring, som har været en gentagende oplevelse på hvert nattebesøg, jeg har haft i parken.

Korat – Khmer templerne ved Phimai

Korat er den største byerne i Nordøstthailand og betegnes af mange som Nordøstthailands hovedstad. Det er dog ikke selve Korat by, som rundrejsen forståligt koncenterer sine kræfter om, men derimod endnu “et medlem” af UNESCOs liste over verdens kulturarv, nemlig det smukke Khmer tempelkompleks lidt udenfor byen ved Phimai. Khmer riget havde sin storhedstid mellem det 9. og 13. århundrede og strakte sig over det meste af Sydøstasien.

For Khmerne var pilgrimsrejser en naturlig del af tilværelsen, hvilket bl.a. har betydet flere smukke templer i det thailandske – templerne ved Phimai er det største af disse tempelkomplekser. En siamesisk erobring af hovedstaden i Siem Reap i 1431 betød en brat ende for Khmernes rige og med et blev de mange smukke templer og resten af hovedstaden i Siem Reap overladt til junglen.

En særlig sans for arkitektur og kunst præger Khmer templer og med dekorationer udhugget i sten overalt, små stejle trappetrin til toppen af templerne er de efter min mening de smukkeste templer, jeg har set til dato – ikke meget andet at sige end de skal opleves!

Find din rejse til Thailand her

Surin

Fra Korat går rundrejsen videre til Surin med stop undervejs til nogle af thai kulturens kulturelle ryggrads søjler, nemlig en silkeindustri og en landsby med ikke mindre end 300 elefanter – det er ihvertfald flere elefanter end du finder på nogen elefantskole i landet.

Hele landsbyen er da også involveret i de store dyrs velfærd og byen kan bl.a. prale af både en papirfabrik der laver papir fra gødningen af elefanterne og et tempel med en tildelt elefant kirkegård, som naturligvis besøges.

Ubon Ratchathai

De sidste dage i Nordøstthailand står på afslapning ved Mekong floden. Selvfølgelig er det spændende at opleve det lokale liv i en landsby – men i særdelshed også gigant floden Mekong som har sit udspring helt oppe i Himalaya og ender helt ned i det Sydkinesiske Hav i Vietnam.

Koh Chang

Med en flyvning fra Ubon Ratchathai til Bangkok og derfra videre med bus til Koh Chang er de sidste dage med flotte hvide sandstrande reddet. Koh Chang er afslapning, når det er bedst og øen er slet ikke så turistet som mange af de andre af Thailands stranddestinationer. Helt klart blandt mine strand favoritter.

Find din rejse til Thailand her