Solskinsrejser

Koh Samet – den oversete ø med solskinsgaranti

Koh Samet ligger som en smuk, men overset, perle i den Thailandske golf kun et par timer og en kort sejltur fra Bangkok. Selv om øen byder på fabelagtige smukke sandstrande og solskin året rundt (flest solskins timer i hele Thailand), så er øen aldrig blevet rigtig kommerciel og turist overrendt.

Det skyldes måske at øen med kun 6 km i længden og 3 km i bredden er for lille til rigtig at kunne tilbyde gæster mere end et par dage med sol, afslapning og drinks på stranden. Det sidste gør Ko Samet tilgengæld glimrende! Her finder du nogle af Thailands smukkeste og romantiske strande, især Hat Sai Kaew på østsiden, som simpelthen bare indbyder til at give slip og lade sig forføre af solnedgangen over det krystalklare blå vand i den Thailandske golf.

Øen er perfekt til at stikke af fra Bangkoks hektiske liv og bruge et par dage på stranden og det gør da også øen meget populær blandt Thai’er og fastboende udlændinge fra Bangkok, samt backpackere og turister fra Pattaya. Derfor stiger øens indbyggertal da også dramatisk i weekenden og det samme gør priserne, så hvis budgettet er lidt stramt er det bedst at undgå fredag til søndag.

Find din rejse til Koh Samet her

Sådan kommer du til Koh Samet

Koh Samet ligger ca. 200 km syd-øst for Bangkok ud for den lille fiskerby Ban Phe nær Rayong. Den nemmeste måde at komme til Koh Samet på er at købe en samlet pakke fra en rejseagent i Bangkok, hvor transport til Ban Phe i minibus eller taxi, færgebillet og hotel er inkluderet. Her bliver rejsende så samlet tidligt op om morgenen og er fremme i Koh Samet tidligt om aftenen.

Ellers er der mulighed for at tage bus til Rayong fra Ekamai busstation i Bangkok, men pas på at få billet til en 1ste eller VIP bus med så få stop for ellers risikerer I at strande i Rayong sent om aftenen efter at sidste færge er sejlet. Busturen tager mellem 3 og 6 timer alt efter hvor mange stop der gøres. Fra Rayong skal der så købes taxi eller Tuk-Tuk til Ban Phe hvor færgen til Ko Samet sejler. Når I ankommer på øen skal der betales et lille gebyr da øen har status af nationalpark. Fra Na Dan hvor færgen ankommer på Koh Samet er der songtaews som kører øen rundt og enkelte taxier.

Find din rejse til Koh Samet her

Overnatning

Koh Samet er ikke udbygget på samme måde som de store øer Phuket, Koh Samui og Ko Chang. Udbuddet af overnatning består mest af primitive bungalows og enkelte hoteller. De fleste overnatningsmuligheder ligger på de to nordligste strande Hat Sai Keaw og Ao Hin Kok hvor der er en række bungalower som varierer meget i kvalitet fra betonhytter til hytter af teak-træ. Der er en meget stor prisforskel mellem værelser med og uden air-condition – især i weekenden.

En bungalow med aircondition kan nemt kost 2000-3000 baht, som er i hvert fald 2-3 gange dyrere end andre steder i Thailand. På den nordlige del af øen ligger der flere up-scale resorts. Har du ikke booket hotel på forhånd kan du for det meste finde et værelse når du kommer frem, med undtagelse hvis du kommer i weekenden hvor det i så fald er godt at være tidligt ude.

Find din rejse til Koh Samet her

Aktiviteter, oplevelser og natteliv

Koh Samet er en lille ø som ikke tager meget mere end en dag eller to at udforske. Det er ikke aktiviteterne på Koh Samet som lokker, selv om det er muligt at leje ATV, dirt bikes, vandscooter og cykler for at få et action fix. Derimod er Koh Samet perfekt til et par dovne dage på stranden, fantastisk frisk sea-food på stranden og så cocktails i baren om aftenen.

Koh Samet er som sagt en nationalpark så der er mulighed for at være heldig og se makak-aber og de lokale store edderkopper. Ellers er det de fine strande som er den største attraktion. Der er tale om virkelig flotte hvide sandstrande som er relativt uspolerede og med en fantastisk udsigt til det blå vand i golfen.

Her er der også rigelige muligheder for snorkling i de mange små bugte. Der er natteliv på Koh Samet som andre steder i Thailand, men når solen går ned er der flere hyggelig strandbarer langs østkysten.

Find din rejse til Koh Samet her