Solskinsrejser

Koh Samui – introduktion

De første indtryk af Koh Samui du får, når færgen nærmer sig øen, er de fantastiske sandstrande, der ligger på rad og række med de frodige bjerge som baggrundstæppe. Havet er i azurblå og grønne nuancer og overalt ser du de smukke limstens bjerge i horisonten.

Det får dig til at hive kamerat frem igen og igen. Omkring 60 øer ligger i Koh Samuis nærhed og danner baggrund for spændende udforskning.

Find din rejse til Thailand her

Lidt om Koh Samui

Ingen bebyggelse må være højere end palmehøjde på Koh Samui, der med sine 247 km2 er Thailands tredje største ø. Det skaber en virkelig hyggelig ø stemning – også selvom Koh Samui er en af Thailands mest besøgte badedestinationer.

Mange steder på øen får du faktisk en fornemmelse af, at livet ikke har forandret sig stort over de sidste hundrede år. Kokospalmers svajen i vinden præger de frodige naturomgivelser på midten af Koh Samui, hvor øens årlige produktion af ikke mindre end to millioner kokosnødder gør Koh Samui til landets førerende udbyder.

Er du til fest og farver har Koh Samui selvfølgelig også både barer og diskoteker, men slet ikke i samme omfang som på Phuket eller Pattaya.

Find din rejse til Thailand her

Overnatning

Langs Koh Samuis strande findes overnatnings muligheder efter enhver økonomiske formåen. Fra simple billige træ bungalows til moderne flerstjernede hoteller. Som fællesnævner har de fleste Koh Samui hoteller og bungalows en herlig lækker strandbred som nabo og ofte med en udsigt ud til havets blå fra soveværelsesvinduet.

Den østlige side af Koh Samui er den mest udviklede, hvor strandbyerne Chaweng og Lamai er i førertrøjen med gode restauranter, butikker og natteliv. Mere rolige forhold finder du faktisk overalt på resten af øen, hvor du i løbet af en kort transport tid kan se overnatnings forholdene an.

I højsæsonen fra december til juli kan det være lidt af et mas at finde overnatnings muligheder og til tider må man betale op til dobbeltpriser for overnatning i forhold til resten af året. Bestiller du overnatning med thailandguiden kan du spare op til 70 procent, læs mere her.

Find din rejse til Thailand her

Snorkling og dykning

Med stranden “uden for døren” har du samtidigt også adgang til en “skjult” verden. For du skal nemlig ikke gå mange meter ud i havet, før du iført et par dykkerbriller kan stifte bekendtskab med et univers, hvor stimer af fisk i blå, gule og grønne eksotiske farver svømmer indenfor en armslængde omkring dig.

På havbunden vugger flere steder på øen også et farverigt koralrev i takt med bølgernes skvulp. Har du endnu ikke et dykkercertifikat byder Koh Samui også på mange dykkerskoler, hvor du kan tage et certifikat til en overkommelig pris – endda til tider med danske instruktører.

Find din rejse til Thailand her

Rundt om Koh Samui på egen hånd

Langs Koh Samuis hovedvej der danner en rundkreds rundt om øen kan du hoppe på en af de lokale songtaew busser eller endnu bedre – hvis du “rigtigt” vil gå på opdagelse – er det, at leje en lille motorcykel, men husk at køre forsigtigt! Tager du afstikkere af sidevejene undervejs til midten af øen vil du få en god fornemmelse af det oprindelige Koh Samui. I de små landsbyer er kokosnødder stablet i hundredvis efter små aber i løbet af morgenstunden har arbejdet flittigt i palme toppende.

Andre byer er mere travle, hvor du kan finde alt fra en god dansk roman (til senere strandlæsning) til hyggelige fiskerestauranter. Helt sikkert vil du undervejs på din tur finde dit strand paradis – hvad enten du er til udlejede liggestole og en kold Mai Tai i hånden eller din helt egen strand uden andre badende.

Find din rejse til Thailand her

Aktiviteter på Koh Samui

I hovedbyen Na Tron er alle de aktiviteter, der hører sig en thailandsk provinsby til, både banker, butikker og levende markeder. Tilmed har byen sin egen thai boksering hvor unge hanløver dyster en gang om ugen. Syd for Na Tron er vandfaldet Na Muang et dragende udflugtsmål. Her slanger vandet sig ikke mindre end 80 meter ned af limstenene.

En eksotisk måde at nå vandfaldet på er med det populære “Namuang jungle elephant trek”. Det sydlige Koh Samui danner også rammen om flere andre børneaktiviteter, såsom en sommerfuglepark og akvariet “Samui Aquarium & Tiger Zoo”. Den kæmpemæssige Buddha, der vel kan betegnes som Koh Samuis varetegn finder du i templet Wat Yai i det nordlige Koh Samui.

Find din rejse til Thailand her

Ang Thong National Park

Der er dog en aktivitet ved Koh Samui der overgår dem alle, nemlig et besøg i nationalparken Ang Thong. Parken består af omkring 40 øer ud fra Koh Samuis kyst. Fra Koh Samui er der flere muligheder for dagsudflugter, ofte først med speedbåd og senere kajak hvor man padler stille rundt mellem øerne og nyder limstene helt tæt på.

På de eventyrlige ture opleves storslåede vandfald, laguner med kridhvide sandstrande og selvfølgelig snorkling når det er bedst.

Find din rejse til Thailand her

Yderligere information til Koh Samui

Hvis du skal til Koh Samui, finder du yderligere gode guides lige her.