Solskinsrejser

Medicinsk turisme i Thailand

Mens de fleste rejsende satser på at undgå læger og tandlæger på ferien, så har en voksende gruppe af rejsende det lige modsat – de kombinerer ferie med sundhedsbehandlinger. Det kan være for at få lavet tænder, få en second opinion, nye bryster, en fedmeoperation eller noget helt andet.

En international opgørelse fra 2010 viste at 90% af alle medicinske turister rejste til Thailand, Indien eller Singapore med Bangkok og Singapore som klare vindere. Men hvor Singapores hotelværelser og hospitaler er ganske dyre, så er Bangkok lige modsat og er derfor verdens mest populære destination for sundhedsydelser. Det ses blandt andet ved at udenlandske patienter årligt lægger næsten 100 milliarder baht og udgør derved omkring 0.5% af Thailands samlede BNP.

Medicinsk turisme er især attraktivt for Amerikanere og andre nationaliteter uden et offentlig sundhedsvæsen, men også danskere vælger at tage til Thailand.

Tandlæger, kosmetisk kirurgi og hudbehandlinger

The Tourist Authority of Thailand (TAT) har en glimrende engelsksproget hjemmeside som har en glimrende oversigt over behandlere samt gode råd. Af siden fremgår det også hvad der er de mest populære behandlinger at få foretaget i Thailand, nemlig tandlæge behandling, LASIK behandling, kosmetisk kirurgi (fx bryst-implantater, fedtsugning og botox), dermatologi (fx cellulite behandling eller fjernelse af modersmærker og tatoveringer), men på Thailands 5 stjernede privathospitaler kan man få hjælp til det meste, derunder diagnostiske undersøgelser hvor der er ventetid i Danmark eller udredning for eksempelvis allergi.

Prisen i Thailand er væsentlig lavere end i Danmark, især for de ovennævnte behandlinger, hvorimod behandlinger der kræver avanceret diagnostik som fx MR-scanninger er dyrere, men dog væsentlig billigere end på et dansk privathospital og med langt mere service. Et besøg til tandlægen er omkring halv pris af i Danmark på for eksempel Bangkok Dental Hospital.

Vestlig akkreditering er patientens sikkerhed

At rejse halvdelen af jorden rundt for at modtage en sundhedsbehandling kan virke meget skræmmende, men planlægger man dette kan man berolige sig med at Bangkoks bedste hospitaler, som Bumrungrad og Samitivej – er fuldt certificerede med den prestigefulde Joint Commisson International certificering der anses for at være guld standarden indenfor privat hospitalsbehandling. Bangkok har 8 hospitaler med denne JCI certificering og sammenlignet med Singapores 13, er det et ganske imponerende antal. Flere af hospitalerne er da også drevet af erfarne folk fra især USA og her bør Bumrungrad Hospital især nævnes som flagskibet i Thailand. Desuden har hospitaler som Bumrungrad udelukkende læger som har taget deres medicinske uddannelse i USA eller EU.

Danskere der ikke har tidligere erfaring med international privathospitaler vil nok blive meget positivt overrasket over hospitaler som Bumrungrad og Samitivej, som med luksuriøse omgivelser og en hær af veluddannede sygeplejersker og læger gør et hospitalsophold helt anderledes tåleligt end timers ventetid på skadestuen eller måneders ventetid på specialist behandling. Stort set alle behandlinger kan udføres med kun et par dages ventetid og langt de fleste undersøgelser og småbehandlinger kan udføres samme eller næste dag. Det er selvfølgelig helt afgørende at have en læge der taler og forstår Engelsk og derfor skal man være meget forsigtig med hvilket hospital og behandler man vælger. Kommunikationsproblemer er ikke noget at spøge med når det gælder sundhed.

Skal, skal ikke?

Vi kan og vil ikke give råd om medicinsk behandling her på siden, men kun opfordre til at man tænker sig grundigt om og undersøger tingene før en beslutning. De bedste hospitaler, læger og tandlæger i Thailand er fuldt på højde med danske og prisen kan være meget lavere. Men husk på at Thailand er langt væk hjemmefra og der kan være kulturforskelle. Er du interesseret i Thailandske medicinsk turisme, så research grundigt hvad, hvor og hvordan. Nogle hospitaler om Bumrungrad og Bangkok Hospital har danske medarbejdere der kan hjælpe.

Links

Her hos SunnyFerie vil og kan vi ikke give medicinske råd, så vi anbefaler at benytte de følgende hjemmesider til videre research:

Bumrungrad – Bumrungrad Hospital er Thailands bedste og mest kendte privathospital og er i international topklasse med danske guider

Samitivej – Thailands anden store privathospitalskæde. Noget mindre kendt internationalt end Bumrungrad, men mere populær blandt lokale

Tandlæger: Bangkok Dental Center, Thonglor Dental Hospital, Dental Hospital Bangkok