Solskinsrejser

På færge eventyr mellem utrolige landskaber fra Phuket til Krabi området

Mellem Phuket og Krabi findes et af Thailands smukkeste naturområder. Ganske fantastisk er det at opleve de gigantiske limstensbjerge og klipper, der med strøhånd er drysset ud over landskabet og hvis sten nærmest “drypper” direkte flere meter ned over de hvide sandstrande, det azurblå hav og grønne jungler. Krabi – området har mere end 150 øer at tage på oplevelse mellem, så ingen undskyldning for blot at slå sig ned på en enkelt strand!

Vi har valgt Phuket som udgangspunkt, hvorfra det er nemt at starte sit færge eventyr mellem både kendte og knap så kendte eksotiske destinationer. Lad dig inspirere her…

Færgerne i området er små med plads til op til 200 passager. Alt efter hvilken tid på året du rejser, vil der være en smule forskel på antallet af færgeafgange og destinationer – i højsæsonen mellem november og april får du flest muligheder – men du kan sagtens lave ø – hop også udenfor højsæsonen.

På færgeselskabernes internetsider kan du kan du tjekke fartplaner og købe online billetter. Phuket Ferry Boats har ruter mellem Phuket og øen Phi Phi Island, strandene ved Krabi og øen Koh Lanta. Det samme tilbyder Tigerline Travel som desuden også har ruter til stort set alle øerne ved Andeman havet i syd Thailand – ja, faktisk helt ned til Langkarwi i Malaysia, hvilket måske kan have interesse hvis du trænger til et nyt thai visum – men det var nu et lille sidespring.

Find din rejse til Thailand her

Phuket

Phuket er Thailands største ø, med masser af strande, aktiviteter og muligheder for at forkæle sig selv, hvilket du kan læse meget mere om i vores øverige indlæg om Phuket. Du kan købe færgebilletter ved ethvert rejsebureau og færgerne har deres afgang fra havnen Rassada tæt på Phuket by – det nemmeste vil være at blive afhentet i de opsamlingsbusser begge færgeselskaber tilbyder.

Phi Phi Island

Phi Phi Island hører absolut til blandt områdets kendste øer – ikke uden grund for Phi Phi Island er en sand naturperle, der af mange erfarne backpackere bliver betegnet som regionens smukkeste bade destination. Phi Phi Island ligger midt mellem Phuket og Krabi og det tager omkring 2 timers sejlads fra såvel Phuket som Krabi.

Faktisk består Phi Phi Island af seks øer, hvoraf fem af dem med deres dramatiske limstensbjerge er ubeboet og hovedøen Phi Phi Don, der i en “H-form” byder på to bugter med lange hvide sandstrande indenfor en ganske kort gåafstand. Nord og syd for disse bugter findes et bjergrigt terræn, et rigt fugleliv og yderligere strande med smukt hvidt sand. Havet omkring øerne har den azurblå farve, vi alle drømmer om og et farverigt undervandsliv af fisk og koraller.

Rygtet om øernes skønhed har gennem de sidste årtier medført en ukontrolleret vækst af hoteller, restauranter og rejsebureauer – på trods af Phi Phi Island status som naturpark. Forurening og lugtscener har tidligere været medfølgende problemer, men med Tsunamiens store bølger der i 2004 stort set skyllede alt væk er fokus sat på et nyt og grønnere Phi Phi. Et uspoleret strandparadis må du dog ikke forvente – atter har øernes gamle backpacker klientel fundet tilbage til Phi Phi Island og byen Tonsai (den eneste “rigtige” by) er igen spækket med hoteller, restauranter, barer og rejsebureauer – mens nattetimerne i de to bugter byder på masser af strandfester og høj musik til ud på de små nattetimer.

Mulighederne er dog gode for udflugter fra Phi Phi Don. Du kan flygte fra folkemasserne ved at leje en longtail båd for en dag og besøge nogle af de omkring liggende små ubeboede øer, der også byder på smukke strande og gode snorkle muligheder i stille omgivelser. Eller følge troppen af andre rejsende til nabo øen Phi Phi Leh – hvor specielt Maya bugten er en velbesøgt strand, der i dagstimerne kan være tættere befolket end Bilka på en lørdag.

Find din rejse til Thailand her

Krabi

Med long-tail båd er det nemt at komme rundt mellem de smukke strande, der findes ved byen Krabi uden det koster en herregård. En sejlads på 15 – 30 minutter vil være nok til at skifte “hjemmestranden” ud eller lave udflugter til små øer med krystalklart vand.

Ao Nang er Krabis længste strand og den strand, som er mest udviklet med en bred vifte af muligheder for shopping, restauranter og udflugts muligheder såsom jungletrekking og elefantture. Selve stranden er ok med sand i en lidt mørk farve – og en smuk udsigt til bjerge og klippeøer i horisonten. Langs hovedgaden hviler en hyggelig stemning med flere træer og de smukke bjerge i baggrunden.

Halvøen Railey har en skønhed, der virkeligt er noget at skrive hjem om – specielt strandene på den vestlige side (bl.a. den populære Phra Nang Beach) er utrolig smukke med limstensbjerge, der rejser sig direkte og højt over de hvide sandstrande og et azurblåt vand, hvor flere småøer i forunderlige formationer kan spottes i det nære. Railey tiltrækker ikke kun badefolket, men også i stort omfang bjergbestigere, der uden tvivl nyder de mange udfordringer og gode udsigter, som de stejle bjergsider giver. Der findes både billige bungalows og mere eksklusive hoteller på Railey.

Find din rejse til Thailand her

Koh Jum og Koh Lanta

Kun 25 km. fra Krabi findes den lille ø Koh Jum. Du kan finde færger fra Krabi, Phi Phi Island og Koh Lanta – men husk lige at tjekke de aktuelle fartplaner ud. Koh Jum har en meget afslappet atmosfære og på øens 6 forskellige strande er der kun opført simple træ bungalows – altså langt væk fra de store horder af turister, larmende vandscootere og højlydte fester.

Strandene har med sit lidt mørke sand ikke helt den paradisiske skønhed over sig, men er alligevel smukke og det er virkeligt skønt at nyde det simple daglige lokale liv af fiskere og landsbyliv. Kun en halv times sejlads fra Koh Jum har den noget større ø Koh Lanta samme afslappende atmosfære i en tand mere udviklet miljø med bl.a. gode overnatningsmuligheder.

Find din rejse til Thailand her