Solskinsrejser

Rejser til Thailand – introduktion

Rejser til Thailand er blandt danskernes foretrukne rejsemål, når feriedrømmene skal udleves. De eksotiske omgivelser og et dejligt smilende folkefærd gør Thailand til et perfekt afbræk fra en dansk hverdag.

Danskernes begejstring for rejser til Thailand skaber selvfølgelig stor konkurrence mellem rejsebureauer og charter selskaber. De mange tilbud og måder at opleve Smilets Land på, kan for førstegangs rejsende næsten virke uoverskuelige.

Thailandguiden vil her hjælpe dig med at træffe dit rigtige valg, når du i din rejseplanlægning skal afgøre hvor individuelt din rejse til Thailand skal være.

Rejser til Thailand på egen hånd

Blot at bestille flybilletter og tage af sted på egen hånd kan for mange være et stort skridt at tage. Thailand er dog et nemt land at rejse i og her på thailandguiden er vi overbeviste om, at du undervejs ikke vil rende ind i overskyggende store problemer på din rejse til Thailand hvis blot du opfører dig ordentligt. “Spilleregler” der ikke afviger det store fra Danmark.

Er du ung og lidt af en backpacker, som rejser til Thailand på egen hånd kan kvarteret Banglamphu i Bangkok være et godt udgangspunkt. Her finder du blandt andet den populære “rejsegade” Khao San Road. Mere end hundrede små gæstehuse og hoteller for enhver pengepung giver gode muligheder en rimelig billig overnatning. Her er desuden snesevis af rejsebureauer, som kan være behjælpelige med busrejser og flybilletter til overalt i Thailand og resten af Asien. Du skal dog regne med, at pladsen godt kan blive trang i bureauernes små rugbrøds busser. Billige restauranter er også en del af kvarterets charme og chancerne for at finde en hyggelig rejsepartner er store.

Hører du til den lidt ældre del af de rejsende hvilket vil sige fra 35 – 40 år vil du nok fortrække at lade din rejse til Thailand begynde fra Sukhumvit Road området i Bangkok. Sukhumvit Road er en lang vej, der faktisk går hele vejen ned gennem Thailands sydøstlige side. Langs Sukhumvit Road findes flere sidegader (på thai kaldet for Soi) og de første sidegader fra Soi 1 til omkring Soi 40 vil være de gader du skal koncentrere din søgning efter et hotel på, hvis ikke du vil være alt for langt væk fra de fleste af byens attraktioner. På Sukhumvit Road findes flere gode restauranter, dejlige hoteller og mange rejsebureauer. Nogle af sidegaderne er også kendt for sit natteliv, så rejser du med børn er det måske en god ide at bide mærke i at området omkring Soi 4 (Soi Nana) og Soi 21 – 23 (Soi Cowboy) er med letlevende damer, hvilket dog ikke betyder at damerne står på hvert gadehjørne, men at barerne i hvert fald er talrige.

Der er ikke mange penge at spare ved at klare alt transport selv med offentlige transport midler. Dog er komforten i Thailands store offentlige aircondition busser og tog meget bedre end hvad Khao San Road ofte kan tilbyde. På hovedbanegården Hualamphong kan du bestille togbilletter til en lang række af Thailands byer og provinser. De offentlige busser har afgang fra tre forskellige busstationer, en nordlig, sydlig og en østlig. Følg med her på bloggen og lær alt om både transport og Thailands overnatningsmuligheder.

Rejser til Thailand på delvis egen hånd

En række danske rejsebureauer som f.eks. CC Travel og Jysk Rejsebureau har egne service kontorer i Bangkok med dansk “besætning”. Køber du flybilletter hos dem vil de bl.a. være behjælpelige med ankomst pakker hvor du bliver afhentet i lufthavnen med et par nætters overnatning i Bangkok. Så er du samtidig dækket af pakkerejseloven, hvilket absolut kan anbefales. Andre rejseselskaber kan hjælpe med skræddersyede rejser ned i detaljer, som for eksempel UniqueTravel.dk og Nyhavn Rejser.

Udflugter og gode råd til hvordan Thailand kan opleves er en del af de daglige emner under træffetiderne. Service kontorerne kan også være behjælpelig med praktiske gøremål som billetkøb til de offentlige transport midler. Aldrig vil du føle dig langt væk hjemmefra for danskerne her er mange og hyggestunder med en kop kold øl eller omgang nudler ligger lige for.

Bliver det store antal af danskere for meget, kan du altid slå dig løs på egen hånd og finde vej ud af byen fra Bangkoks hovedbanegård eller måske slå et smut forbi Khao San Road. Du behøver jo ikke at benytte dig af alle service kontorernes tilbud.

Rejser til Thailand med charter bureauerne

Bestiller du rejser til Thailand med charter bureauerne slipper du næsten fuldstændigt for at tænke selv – lige fra din afrejse i Kastrup lufthavn. Charter bureauernes guider vil hele tiden holde en hånd under dig og rejsens hovedpunkter som overnatning, antal af dage der bruges på Bangkoks storbyferie, rundrejser eller de sidste af turens bade dage vil allerede være fastlagt fra Danmark.

Fordelen ved at rejse med charter er lækre hoteller og – for det meste – dygtige guider. Men du skal huske, at alt er bestemt inden du rejser hjemmefra og der er ikke mange muligheder for at lave egne afvigelser. Har du hjemmefra f.eks. bestilt en uges tid på Phuket og når du kommer frem i Thailand finder ud af at Phuket faktisk slet ikke er din “kop te” – ja så “fanger bordet”. Eller hvis du gerne vil have nogle ekstra dage i Bangkok, så har du lige en bus og et hotel værelse i en anden by der venter.