Solskinsrejser

Tag børnene med til Thailand

Thailand er for hele familien. Du kan roligt tage ungerne med og kombinere badeferien med oplevelser, som giver børnene et uvurderligt indtryk af, hvordan livet leves i Asien. I dette indlæg ser vi på, hvad der kan forventes, når vi tager børnene med til et så anderledes land som Thailand og giver en ide til en 2 ugers rejseplan.

Hvorfor rejse til Thailand med børn – og er det dyrt?

Vi lever i en global verden, der bliver mindre og mindre. Alene herfor er det vores klare holdning på Thailandguiden, at børn har godt af at opleve og få en forståelse af den asiatiske verdensdel, hvor kultur og levevis giver helt anderledes impulser end de oplevelser, som en ferie i vores europæiske nærområde kan byde på.

Thailand er på mange måder et facinerende land at rejse i og et af de mest børnevenlige rejse lande i Asien. Infrastrukturen i Thailand er rigtig god, hvorfor det er overkommeligt, at komme rundt mellem landets enestående destinationer, der byder på alt fra bjerge og frodige naturoplevelser, storbyer, historiske tempelbyer og afslappende kridhvide sandstrande,som børnene helt sikkert vil elske.

Maden i Thailand bør heller ikke kunne volde problemer for de fleste børn vil helt sikkert elske de lækre thai retter, som langt fra alle er stærke! Er dit barn kræsen er vestlig mad desuden aldrig svært at finde frem til – faktisk skal man helt ud i de små lokalsamfund (nærmest i junglen) for ikke at kunne finde frem til en pizza eller burger. Det er ikke dyrt at rejse til Thailand – er flybilletterne først erhvervet (billigst er det desværre at rejse udenfor skolernes ferieperioder, men priserne svinger meget op og ned efter udbud, og koster mellem 5.000 til 10.000 kr. per person – så start i god tid med at pristjekke) er rejseudgifterne i Thailand meget overkommenlige; super lækre hoteller, transport og mad fåes til priser, som faktisk gør, at der ofte ikke vil være den store forskel om I rejser til Thailand eller en anden vestlig destination, når de samlede rejse omkostninger gøres op.

Med børnene i Thailand…

Thailænderne er meget familieorienterede og som i andre asiatiske lande er børnenes “gøren og laden” højdepunktet i hverdagen. Jeres børn kan forvente megen “ekstra” opmærksomhed – ikke ualmindeligt er det at folk kommer hen i supermarkedet og vil “nusse” lidt om dit barn med et kærligt klap på skulderen.

Eller tjeneren, der lige vil tage dit barn på en lille opdagelsestur i køkkenet. I starten kan denne opmærksomhed sikkert virke overrumplende og en smule påtrængende.

Efterhånden som i har vænnet jer til det og tager opmærksomheden med afslappenhed, er det faktisk meget hyggeligt. De mange små samtaler giver nemlig mulighed for at komme tættere på thailænderne end rejsende uden børn.

Rejseplanen i Thailand – lad være med at “slå brødet for stort op”

Når I rejser i Thailand med børn, gælder det selvfølgelig som altid om, at det foregår på børnenes præmisser – lad være med at slå rejseplanen for stort op. Mange fremmede indtryk af mennesker, dufte, natur og kultur skal vendes i de små børnehoveder. Børn bliver hurtigt trætte og stressede af for megen transport og for mange oplevelser på programmet. Med lidt planlægning er der masser af oplevelser forude for hele familien. En 2 ugers rundrejse med børn, kunne eksempelvis være således:

Dag 1 – 3 Bangkok

Bangkok er en herlig by at udforske også med børn. Hvis I afsætter 2 til 3 dage vil der være tid til at komme godt rundt i byen. Der en god håndfuld af forskellige seværdigheder og attraktioner som er gode oplevelser for hele familien, som f.eks:

  • En klong tur som er en tur ind i Bangkoks små sidekanaler fra hovedfloden Chao Phraya. Her leves livet ud til kanalerne som det er blevet over de sidste par hundrede år; børn der bader, kvinder der vasker tøj og små finde butikker med alle deres varer udstillet ud til kanalerne. Turerne har forskellig længde – bestilles en halvdagstur kommer I forbi forskellige attraktioner som er velegnet til børn som f.eks. en slange og orkide farm.
  • Et buddhistisk tempel skal børnene også opleve – vores favorit Bangkoks første og største tempel Wat Pho med Thailands længste liggende Buddha kan evt. opleves som sidste attraktion på en klong tur.
  • Dusit Zoo ligger godt centralt placeret i byen og betragtes som en af Asiens bedste zoologiske haver.
  • Siam Ocean World er et superflot akvarium, der holder til i indkøbscenteret Siam Paragon, ved Siam Squares mange gode indkøbsmuligheder – indenfor kort gåafstand derfra ligger desuden det charmerende teak-træs hus Jim Thomsons hus som nok mest henvender sig til de rejsende med lidt større børn.
  • Dream World ligger en time tids kørsel udenfor centrum, og er Bangkoks tivoli med alle de forlystelser vi kender fra vores egen tivoli have.
  • Weekendmarkedet Chatuchak, ved den nordlige busstation er det største weekendmarked i verden, og absolut også værd at tjekke ud hvis i skulle være så heldige at være i Bangkok i en weekend.

Dag 4 – 8 Husbåd med hele familien

FDM Travel har også en dejlig tur; husbåd med hele familien i den smukke Khao Laem nationalpark, der ligger tæt ved grænsen til Myanmar og godt gemt af vejen fra de fleste rejsendes rutekort i super flot bjergrig natur. Undervejs besøges bl.a. den verdenskendte River Kwai bro og dagene med husbåden fyldes ud med bl.a. elefant ridning, besøg ved etniske minoriteter, sejlads på små floder og selvfølgelig masser af badning i den store Khao Laem sø.

Dag 9 – 14 Koh Chang

Koh Chang er Thailands “nye” strandparadis med kridhvide strande, azurblåt hav og masser af uberørt natur.