Solskinsrejser

Thailandske visum regler

Skal du ansøge om thailandsk visum? Hvordan forlænger du dit visum i Thailand? Hvad sker hvis du har overskredet den tilladte seneste hjemrejsedato? Læs her om dine muligheder for ophold i Thailand og hvordan du skal forholde dig til gældende visum regler på rejsen.

Her beskrives kun de generelle regler, desuden opfordrer vi til at kontakte den thailandske ambassade for at sikre dig nedenstående oplysninger stadig er “up-to-date”, da de thailandske visum regler ændres med jævne mellemrum.

Grundlæggende visum regler

Når du rejser til Thailand skal dit pas være gældende i mindst 6 måneder efter din ankomst.

Rejser til Thailand uden visum

De thailandske myndigheder tillader danskere 30 dages ophold i Thailand, hvis du ankommer med fly og 15 dage, hvis du ankommer over en landegrænse fra et af Thailands nabolande. Denne tilladelse er gratis og du får den direkte ved din ankomst til landet.

Turist visum

Med et turist visum i passet kan du opholde dig i Thailand i 60 dage. Turist visum er typisk kun gældende for en indrejse til Thailand. Du skal ansøge om turist visum ved de thailandske ambassader eller konsulater, i Danmark koster det 200 kr.

Non – immigrant visum

Et non – immigrant visum giver ret til at opholde dig i Thailand fra 90 dage op til et år. Denne type visum gives til personer der skal arbejde, har familie i Thailand eller pensionister over 50 år. Du skal ansøge ved den thailandske ambassade eller konsulat.

Forlængelser af ophold i Thailand

For rejsende, der ønsker at opholde sig over længere tid i Thailand end hvad stemplet i passet tillader, findes forskellige løsninger – men før eller siden vil det sikkert kræve, at du rejser ud og tilbage til Thailand, et såkaldt visa-run. Har du rejst ind i Thailand uden visum kan du forlade landet og opnå nye 30 dage hvis din tilbagekomst til Thailand er med fly og 15 dage “til fods” over en landegrænse. Der findes ingen grænsen for, hvor mange gange du kan forlade Thailand og rejse ind igen.

Har du et turist visum kan du forlænge de 60 dages ophold med yderligere 30 dage i Thailand. Det koster 1.900 Baht (ca. 300 kr.). Du skal henvende dig til de thailandske immigrations kontorer. Kontorerne findes i mange byer, i Bangkok er adressen:

Government Center B  
Chaengwattana Soi 7
Laksi, Bangkok 10210
Telefon: 0-2141-9889
 

Ønsker du at opholde dig i Thailand over en længere periode, kan du ansøge om et nyt turistvisum fra udlandet og dermed opnå yderligere 60 + 30 dage.

Har du overskredet tilladte udrejse dato i dit visum?

Har du overskredet seneste udrejsedato i dit visum, opholder du dig ulovligt i Thailand. Det koster 500 Baht (ca. 80 kr.) per dag – dog maks 20.000 Baht – en bøde, som du kan betale ved en grænseovergang når du forlader Thailand. Tidligere har det ikke været en overtrædelse, der har forvoldt de store problemer for den rejsende, kun nogle ganske få minutter og en underskrift. Det siges dog, at de thailandske myndigheder på det seneste har strammet op omkring overskredende visum udrejser over 42 dage og straffen kan medføre fængsel indtil du har vist en gyldig flybillet ud af landet, og evt. en “black-listing” for at komme tilbage til Thailand.

Nej tak - jeg vil ikke deltage