Solskinsrejser

Transport – Sådan kommer du rundt i Thailand

Fly

Air Asia (http://www.airasia.com/):

Lav pris flyselskab med ruter indenlands i Thailand og til andre destinationer i Asien. Kåret til verdens bedste lavpris selskab i 2009. Air Asia har afgange til de fleste steder i Thailand som fx Phuket, Koh Samui og Chiang Mai.

Nok Air

Thai Airways lavpris flyselskab. Kun indenlandske flyvninger til en del byer i Thailand. Ikke helt så godt som Air Asia, men omtrent lige billigt.

Thai Airways (http://www.thaiairways.com/)

Thailands nationale flyselskab. Flyver til hele verden men også indenlandske flyvninger.

Bangkok Air

Privat flyselskab som flyver både indenrigs og til udlandet. Er dyrere end de andre, men har monopol på visse flyvninger, fx til Koh Samui (de andre flyver til Surat Thani), Vientienne i Laos og Phrom Phong i Cambodja.

Tog

Thai Railways har ruter til hele landet. Der er 4 overordnede ruter, Nord, Syd, Nordøst og Øst. Den nordlige rute kører blandt andet til Chiang Mai. Den sydlige kører til Surat Thani, hvorfra man kan tage til Koh Samui. Den nordøstlige kører til Udon Thani og derfra til Laos. Den østlige kører mod Cambodja. Der er tre klasser: første, anden og tredje klasse og så VIP sovevogne. Priser og ruter kan ses på hjemmesiden. Man kan købe billetter på alle stationer uden tillæg.

Bus

Thailand har et omfattende busnetværk. Der kører busser til alle byer i landet. I Bangkok er der tre store busstationer: Ekamai (busser østpå, blandt andet Pattaya og Koh Chang), Mo Chit (busser nordpå, blandt andet Chiang Mai og Udon Thai) og Sai Tai (kører sydpå til blandt andet Surat Thani, Hua Hin og Phuket). Der er både offentlige og private busselskaber opdelt på 3 klasser. Det anbefales at tage første klasse busser eller VIP busser på længere busture.

Minibus

I tillæg til de almindelig busser kører der mange minibusser i Thailand. Disse kører ofte ikke efter faste skemaer, men samler passagerer op på vejen eller ved guesthouses. De kan være gode og hurtige hvis du ikke skal køre så langt. I Bangkok kører der minibusser til mange destinationer fra Victory Monument BTS station.