Solskinsrejser

Tre tips og tricks til at vælge den helt rigtige seng

Tre tips og tricks til at vælge den helt rigtige seng

Sommerferien er slut, og du har vendt snuden tilbage mod Danmark. Måske du har været i et smut på den spanske solskinsø Mallorca, hvor du har nydt et lækkert hotelværelse med en ordentlig og luksuriøs seng om natten, og en solseng om dagen? Måske du har været på camping med hele familien ved Gardasøen i det nordlige Italien, hvor du gik lidt på kompromis med sengekomforten?  Om du har været det ene sted eller det andet, så har du sikkert oplevet vigtigheden i en god nattesøvn, og ikke mindst vigtigheden i den helt rigtige seng. Der er ikke noget som at komme hjem i sin egen seng efter en ferie i udlandet. Til gengæld skal den seng også være rigtig god. Vi bruger nemlig næsten en tredjedel af vores liv på at sove, og søvn er rigtigt vigtigt. Det er nemlig her at hjernen blandt andet får fjernet skadelige affaldsstoffer som er yderst vigtigt for dit helbred. Men hvordan finder du så den rette seng? Med hjælp fra Senge-testeren.dk er vi her kommet med tre tips, så du kan finde den helt rette seng til den gode nattesøvn.

Tip nummer et: har I samme behov?

En seng er en meget personlig ting, fordi det er noget, vi skal vælge ud fra vores egne behov. Derfor er det en god idé at overveje, om jeres kroppe er “ens” nok og har ens behov. Dette er selvfølgelig kun gældende, hvis I er to som deler samme soveværelse. På den måde kan I finde ud af, om I skal købe to madrasser til den samme sengeramme, eller om I skal dele den samme større madras. Senge er nemlig rigtig forskellige. Du er sikkert stødt på udtryk som blød, hård eller medium i en sammenhæng om senge. Senge har disse forskellige fastheder, fordi der er forskel på, hvad du kan lide, og hvad din krop og vægt har bedst af. På den måde kan der være ret stor forskel på mænd og kvinder.

Tip nummer to: opvej budget med kvalitet

Fordi vi bruger så stor en del af vores liv på en seng, kan det anbefales at investere i en god seng af høj kvalitet. Den samme seng kan også bruges i mange år, så længe den stadig er behagelig for dig. En seng kan hurtigt bruges i ti år. Fordi en seng samler husstøvmider og andet godt, kan det anbefales, at du overveje at skifte seng efter disse ti år. Bruger du en topmadras, kan du ofte tilføje en håndfuld ekstra år, hvis du køber en af god kvalitet. Derfor er et tip at vælge en seng, som du dog dit budget kan være med på, men hvor du husker vigtigheden af høj kvalitet.

Tip nummer tre: Disse ting skal du undersøge

Sidst men ikke mindst: prøv en masse senge. Prøv dem ud fra din sovestilling. Dens fasthed. Dens komfort. Dens størrelse. Dens materiale. En seng er rigtig vigtig for din nattesøvn – derfor er det vigtigt, at du tager dig god tid om at finde den helt rigtige.

Tre tips og tricks til at vælge den helt rigtige seng

Tre tips og tricks til at vælge den helt rigtige seng

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.