Solskinsrejser

Tre typer solskinsferie i Danmark

Tre typer solskinsferie i Danmark

Du behøver ikke rejse om på den anden side af jorden for at få en god sommerferie. Herhjemme i Danmark har du rig mulighed for at holde en ferie fuld af strand, storby, kultur eller landlig idyl alt efter, hvad en god ferie er for dig. For blot fordi ferien forbliver i Danmark, behøves det ikke være kedeligt. Tværtimod byder det danske sommerland på masser af mindeværdige oplevelser. Og du har du kan vælge at holde ferien på flere forskellige måder. Find inspiration her, hvor du får tre typer solskinsferie i Danmark.

Lang ferie i sommerhus

Skal du bare slappe helt af i ferien? Så kan en hyggelig sommerhustur være lige dét, du har brug for. Når du tager i sommerhus, kommer du helt ned i gear. Her er ikke noget, du skal nå eller huske, og her er ikke noget, du absolut skal se eller opleve. En god bog og en hængekøje er alt, du behøver, når sommerhuset først er booket. Og vil du have det maksimale ud af sommeren, kan du undersøge mulighederne for at langtidsleje et sommerhus. Når du holder flere ugers ferie i træk, kommer du helt ned i gear.

Er du afsted i sommerhus med familie eller venner, har I al mulighed for at være nærværende i hinandens selskab. Spil brætspil, bag boller eller opdag dyrelivet i haven. Mange sommerhuse ligger i naturskønne omgivelser og tæt på stranden, så I kan tage en kølig dukkert eller gå en lang tur langs havet.

Kulturel storbyferie

Er du mere til storbyferie, er dette også en mulighed herhjemme. Vi har godt nok ikke en hel skyline af højhuse, men Danmark byder på moderne metropoler, der udmærker sig internationalt indenfor gastronomi, kunst, mode, arkitektur og design. Så hvorfor ikke være turist i dit eget hjemlands store byer, og opleve alt det, som turister fra resten af verden rejser hertil for at se?

I København kan du komme helt tæt på magten på Christiansborg eller vinke til dronningen på Amalienborg slot. I Aarhus kan du lade dig fortrylle i regnbuen over ARoS eller shoppe nyt til garderoben i gågaderne. Og i Odense kan du besøge H. C. Andersens barndomshjem, opleve spændende udstillinger på Kunstmuseum Brandts eller spise gourmetmad på en af de mange gode restauranter.

Backpacker på øhop

Øhop er for dig, der godt kan lide at backpacke, og som gerne vil opleve lidt hver dag. Oplevelserne behøver ikke være ekstraordinære, bare de er nye og lokale. Og lokalt bliver det i særdeleshed på øerne. Særligt det sydfynske øhav er populært til øhop, men også øerne syd for Sjælland og øst for Aarhus er gode steder at hoppe fra ø til ø.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.